Sitter och visar pappa hästar

Just nu sitter jag och pappa och kollar på hästnet,söta? nejmen jag försöker få honom att vi ska åka o kolla på denna killen:
En charmig nordiskille. Hästar säljes
Typ: Kallblod -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2002
Namn: Lukas
Vi har beslutat att sälja vår nordsvenska bruks-valack Lukas, då vi kommit till insikt att vi inte har den kunskap och erfarenhet som krävs för honom. Han fyller snart 10 år och är i sina allra bästa år med glimten i ögat, ca 148 cm hög. 
Lukas har i förra hemmet fått göra lite som han vill och vill ligga högst i rang även bland människor vilket han också visar genom att brösta upp sig och trotsa en som ledare ifall man försöker kräva något av honom. Det här var mycket bättre under sommaren då vi hade mer tid att rida och stimulera honom, men nu under hösten när skolan måste prioriteras först har han fått stå några dagar i veckan och kanske bara kommit ut på helgerna. Lukas behöver mer än så och har blivit rastlös och väldigt ifrågasättande angående ledarskapet. 
Han behöver en människa som vill ta sig an en utmaning, är orädd, stark i psyket och har tid att jobba med honom, helst dagligen och som vet vad man håller på med. Han är absolut ingen nybörjarhäst, det här är en krävande kille. Allra helst skulle vi vilja se att han kom till någon som är villig att jobba ifrån marken med ledarskap och liknande innan man börjar rida/promenera honom. För övrigt så kan han grunderna i ridningen och är snäll att rida på, lyssnar bra på skänkeln och är mjuk, han rids på bettlöst för tillfället och funkar bra på det. Är han pigg så kan han bocka lite, framför allt i galoppfattningarna, men får han aktivera sig ordentligt varje dag så bockar han nästan aldrig.
Han är snäll att sköta om, verka, duscha, sadla, tränsa osv.
Lukas är trafiksäker, busig, lite ouppfostrad och tycker om att stå i centrum, han är ganska ranghög men när han kommit sig tillrätta med rangen är han snäll mot andra hästar, lite hingstig (överbeskyddande). Han är väldigt snäll men det är mycket arbete. Han har potential till att bli en helt fantastisk häst om någon bara kan ta ner honom på jorden igen. Han måste lära sig att respektera människor. Han är frisk och skadefri, har dock lite sommareksem, men med underhåll (salva som hjälper mot klåda) samt eksemtäcke, så går det bra. Han har pass och är vaccinerad. Han går barfota och har gjort det sen i somras, han funkar bra med det men då har vi också ridit med barfotaboots. Eksemtäcke/flugtäcke och boots kan diskuteras huruvida dom ska följa med i priset eller ej.
Detta ingår i priset:
Sadel
Träns - med bett
Grimma + grimskaft

Eller denna:
Maxad D ponny säljes/bytes. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1997
Namn: Beauty
Vackert sto f-97, Maxad D ponny 148 i mkh. Mycket snäll och tillgiven ponny.Super enkel i All hantering när man hanterar henne helt rätt.
Hon är snäll när man rider ut och även snäll när man rider på banan med henne, hon kan bli lite het när man hoppar.
Van med trafik.
tävlad lite med förra ägaren i lokala tävlingar i både dressyr och hoppning.
men jag har bara tävlat clearound i hoppning och fått rosetter. jag har inte hunnit tävlat någon annat med Beauty.

fullt frisk aldrig varit skadad.
utrustning ingår + en helt ny sadel .
kan bytas mot en liten häst/stor häst.
utbildad LA/LB I hoppning/ dressyr

Eller :
Vacker Ungponny. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2007
Namn: Bjeldbaks Rumba
Rumba är en brons färgad d ponny med två halvstrumpor och en vacker bläs. Hon är ca 145 cm i manken. Rumba är importerad från Danmark. Hon är en renrasig Welsh och hon har full stam. Hon har en mycket stor utstråling. Hon är samarbetsvillig och har lätt för att gå på tyglen. Hon älskar att hoppa och har en fantastisk hoppteknik. Rumba behöver en van ungponnyryttare. Snäll sko, klippa, lasta mm. Svarar ej på mail. Video http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=G4bJzbJIFmk
Grundutbildad


Ingen utav dem står långt ifrån oss. Så nu ska jag fortsätta tjata ;) 
/lisa


Kommentarer
Postat av: Tilda

Hehe, äger Rumbas hel syster "Bjeldbaks Primadonna", riktigt fin ponni :)

2012-03-01 @ 15:20:16
URL: http://ladymin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0