Vi har bestämt...

Hej!
Vi har bestämt att vi lägger bloggen på hyllan nu för ett tag. Vi känner väl att vi kanske kan lägga ner våran tid på något annat just för tillfället. Vi kanske kommer tillbaka och då fortsätter vi blogga på denna bloggen men nu, nej, just nu så vi vill vi inte!
Vet inte riktgt när vi kommer tillbaka, vi får se!
Kram, ta hand om er så länge!

Hej

Hej på er!
Är med Irma nu, vi ska upp till stallet sedan, idag hade jag tänkt att köra ett riktigt dressyrpass med honom. Riktigt jobba igenom honom så han blir riktigt mjuk och fin.
Ska nog hem till Irma sedan och sova över, men uppdaterar under kvällen sedan. Kanske kommer det upp en film om jag kommer ihåg att ta med mig kameran idag, men filmen kommer nog upp imorgon!

Längre inlägg?

Nu ska jag se vilka som åker ut ur Idol! Imorgon hade jag även tänkt göra ett lite längre inlägg om något, vad vill ni jag ska skriva om?



Idol dags

Woop woop!
At home noow, ridit med Irma & haft allmänt najs nu. Har också varit och kollat på söta syster när hon uppträdde med hennes klass, SÖTA! Därför också min dåliga uppdatering idag -.-
Men just nu chillar jag bara, Rasmus är fixad, livet flyter på och Amanda är nerbäddad under täcket och kollar på TV! Haha, det är så det ska vara helt enkelt!
Inspiration


Ha det bäst!

Hejhej

Ojoj, hann inte blogga i går, sry!
Red som sagt ut lite med Irma och även Johanna hängde med med lilla Zazza, kände på honom lite i paddocken sen också, mest för att kolla av om det fortfarande sitter kvar.
Sista dagen innan lovet, åhh, jag längtar! Ska bli riktigt gött...
Ska snart ha gympa, så får nog gå nu!

Stallet soon

Hej! Nu ska jag och Irma upp till stallet, ska rida ut barbacka och avsluta lite i paddocken. Lisa, tror jag gav henne bloggen idag men här är den: http://horsetail.blogg.se/ :) Det var hon som gjorde mitt armband, som jag btw hade på mig idag! Kan inte sluta pilla på det! ;)
.
Nu ska vi skynda oss upp till stallet, det börjar bli mörkt, woop woop!

Kommentera mera? ;)

create a avatar
Snälla ni, älskar kommentarer! Snälla kommentera mycket, det gör att man vill fortsätta blogga och lägga tid på detta... 


Hello alla!

Nu är jag hemma från stallet, var hemma halv 7, rekord! Har nog inte varit hemma så tidigt på hela denna terminen. Men såklart är det gött att vara hemma så att man kanske hinner göra något mer, typ läxor och putsa mina väldigt smutsiga skor...
.
Red bara lite idag med Rasmus, han fick ta det lite lungt efter igår, Irma red också med på Jason. Dagen idag har annars varit bra, ganska chill då en av våra ordinarie lärare är sjuka. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjort idag på jättelänge, bästa kompisarna man har!
Två bilder på JW tränset, ganska likt de förra med de vita sömmarna. Köpt på Svensk Ridsport.
Jag hade ju beställt ett armband av Rasmus tagel för någon vecka sedan, nu har det kommit, riktigt snyggt, betyder ju också väldigt mycket för mig, haha... Lite roligt att det också kom idag på min och Rasmus namnsdag!
Tips för människor som gillar armband! ^^
Nu får ni ha det jättebra, en rolig kväll medan jag sitter och sliter med mina skor... ;)
Kram ♥

Namnsdagsbarn

Gissa vilka som har namnsdag idag? Amanda och Rasmus, haha! ♥



Hoppträning avklarad

Ja, nu har jag hopptränat klart! Känner mig nöjd över passet, han kändes ganska pigg och alert, och var en riktigt duktig ponny idag. På hela passet stannade han tre gånger, han brukar inte stanna med mig men har gjort det några gånger ändå. Han stannar om jag "överger" honom eller ändrar galoppen några språng innan hindret.
Efter lite tips gick det bättre. Vi hoppade till slut lite bana på 80-90 (?) och lite så, mamma fick mig fångad på film (dock på hennes mobil, så kvaliten är väldigt dålig menmen) hoppas att jag får upp den filmen idag eller imorgon!
Min tränare tipsade om att jag ska träna mer tempoväxlingar, få honom mycket mer alert för skänkeln. Han ska reagera på en tusendel, reagerar han efter en sekund så är det för sent, så nej, skärpning!
Känns bra nu, nöjd efter ridpasset och har fått med mig saker att träna på.
Innan filmerna kommer upp har jag lite brist i allt möjligt men det kommer!



Hoppträning...!

Hej, är nu hemma hos Irma och ska precis äta, sedan är det bara upp till stallet och göra iordning till hoppträning! Både jag och bästbästa Irma ska hoppa i samma grupp, JAAA! ♥
Hoppas också att mamma kom ihåg filmkameran, för då blir det filmtajm. Det funkar ju typ ändå inte att fota i ridhus mörker...
Ha d!

24/10

Hemma!
Kommit hem för ett tag sedan, hunnit äta  och chillat lite har också hunnits med! Idag så red jag Rasmus lite i paddocken först. Ska nog varje dag försöka jobbat igenom honom varje dag, lite i paddocken iallafall, bara för att allt ska fasta, så vi får den fina formen som vi vill behålla! ;)
Sedan lät jag och Irma honom springa av sig i paddocken och springa runt. Han är alltid så go när vi släpper honom, han springer runt, runt om oss, haha, söt han är!
Också testat massa täcken som vi fick med Rasmus, för att se om alla passade och var frächa. Gav bort något till Irma och Johanna men många var fina och passade, så de behållde vi såklart!
Förhoppningsvis hopptränar jag också imorgon men det får vi se, kanske inte, beror på om det finns någon plats i gruppen MEN jag hoppas verkligen att det funkar! ♥



Ny header!

Hej på er! Som ni ser har vi en ny header, alltid bra att förnya sig ibland! ;) Lite små fix återstår men det får bli denna så länge.
(Headern är gjord av Irma)
//TEAMCHEVALL

Bloggpaus

hejsan allihoppa ! Jag har nu bestämmt mig att ta en bloggpaus pga lite olika själ som jag helst inte tar upp i bloggen men jag kommer tillbaka när jag känner fört så det blir när det blir helt änkelt så ni fåre ha det så gött ! //Irma



Hej, och hejdå

Nu sitter jag med alla osociala i min klass och ska snart gå in till min underbara mattelektion. Får se om jag rider idag, slutar så sent men förhoppningsvis så hinner jag rida.

Passet, söndag

Har precis kommit hem nu, eller ja, varit hemma ett tag nu, men fick inte gå in på datorn för vi skulle äta! Jaja, tvungen att lyda... ;)
Idag har jag varit på Bulycke större delen av dagen. Kollat på söta ponnys och hejjat fram bästa Emma, som hoppade en clearround.
Sedan åkte jag hem, med Irma, och red i paddocken. Vi jobbade markarbete. Började passet med mycket skritt, det som jag övar på med Daniella. Skrittade ganska länge och försökte jobbat igenom han ordentligt innan jag tog mig an något annat.
Det gick bra i skrittan men i traven fick jag inte till det om han skulle gå i riktig form. Sedan började jag arbeta mer med bommar och små hinder. Jag (och Irma) hoppade lite på en volt, med först en bom, sedan ett litet hinder, som avslutades med en liten bom igen. Han var väldigt pigg idag så därför gick övningen inte jättebra i början. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva, pigg var han, men också stark, att han ibland inte bryr sig liksom, första gången jag försöker sakta av.
Sedan hade jag också en övning med ett hinder på medellinjen, där jag försökte få honom att byta galopp i en åtta över hindret. Han blir lite stissig något galoppsprång innan och drar upp huvudet. Tillslut gick det bättre, när jag gjorde lite större volter, och ställde mig upp i lätt sits. Tror att han kände att jag tryckte på lite i sätet när jag satt ner, det kan jag nog ha en tendes att göra.
I slutet kändes det bättre, tillexempel så fick jag ner honom i en bra form i traven i slutet. Han jobbade mer sedan och han tyckte nog faktiskt att det var lite jobbigt, haha.

Haha...

how do i make a gif



Dressyr

Hej!
Hemma från dressyrträningen nu. Det var jätteroligt och Rasmus jobbade på bra. Men eftersom jag "lite vet hur det ska kännas" så blir jag nog mer frustrerad när det inte känns bra. Så han var lika duktig som förra gången bara att jag nog var kräsnare.
Vi funderar också på att införskaffa en begangad dressyrsadel. Och kanska på att stalla upp honom 1 vecka hos Daniella så att det fastnar, och då skullle ju hon rida honom varje dag en längre tid så att Rasmus fattar, för eftersom det är nytt för mig och Rasmus så är det ju svårt för mig att lära ut något som jag egentligen inte behärskar så bra.
Kommer lite filmer sen tror jag på dressyren.
Sånt här träns var det jag köpte igår, kommer nog en blid sen när det är på Rasmus. Google bild. Det passade jättebra, och snygg blev han ju också! ;)
Ska hem till en kompis ikväll, träffa goa ridkompisar ocskå. Ska också kolla på en av tjejerna när hon hoppar tävling imorgon (Irms ska också med ner). Så bloggningen kommer väl inte vara på topp.
Föresten ni som undarar över varför inte Sandra bloggade, hon kommer att blogga men hade inte hunnit sa hon...Håll ut!

Ha det så bra!



hejsan !

hej, hej ! Det har varit lite dålig uppdatering från min sida men jag har inte haft någonting att skriva om för jag har inte ridit Jason sen i torsdags så jag har inte kunnat uppdatera om någonting men idag ska jag rida och då blir det troligtvis i padocken med lite bommar och sånt eller så rider jag ut vi får se.


Igår när Amanda kom hem till mig så berättade hon att hon hade köpt ett nytt träns och då skulle hon visa vilket det var och ledde det till att vi började titta runt på lite olika träns bla Dyon träns och då kom det här tränset upp:




ett av Dyons träns som kostar 1.199 :- på Cheval Ridport och jag viste ju redan sen innan att Hööks hade gjort ett snarlikt träns som ser ut så här:




så vi kållade upp om det var någon större skilnad och det var det ju faktiskt inte det finns säkert något anmärknings värt när man får se dom irl men jag tycker ändå att detta är ett kanon träns för 479:- inklusive tyglar.//Irma

Dålig uppdatering

Sry för jättedålig uppdatering idag. Har haft fullt upp hela dagen och kom precis hem från att ha varit och handlat ridsaker. Jag har handlat JW träns + tyglar och handskar. Sedan också höåpsar, bett, reflextäcke och sånt. Blev riktigt nöjd med inmköpen även om jag inte hittade några ridbyxor! :(
Men bilder på det jag köpte kommer!
Ska fortsätta äta nu, sen ska jag till Irma. Imorgon så ska jag träna dressyr för Daniella. Jätteroligt, känner mig taggad nu... Ska be mamma/pappa ta med kameran, så bilder kommer där med! Kanske ska ta med filmkameran, men då vill jag faktiskt ha någon kommentar iallafall!



Ha det så bra!
Kram




Min pannlampa = no comments

Kom precis hem, har varit i stallet och fixat. Kunde inte rida jättelänge för min pannlampa gick sönder någonstans i galoppen så jag såg inte någonting... -.-
Fick hem mina röda KL ridbyxor idag btw men vi måste skicka tillbaka för de var för stora, haha, jag döör, tänker aldrig mer handla på nätet. Åker kanske till en ridsportaffär imorgon, måste skaffa tyglar och lite sånt!
The world is uppsidedown...

Godnatt alla söta!

Haha, så sjukt goa!

Kollar runt lite på Youtube och hittar DENNA goa filmen, asså, så bra är de, helt serösa och verkliga! ↑
Ahahahaha... MÅSTE SES!

Uttråkad!

Har precis ätit lite och sitter nu i soffan med datorn i knät. Jättefint väder, känns lite halvbra att jag sitter här och bloggar i soffan menmen.
Får nästan lite panik när jag är hemma två dagar i rad, första dan måste jag faktiskt erkänna att det är lite skänt att vara sjuk och bara koppla bort alla tankar som alltid far runt i mitt huvud. Men andra dagen -usch... Jag är så sjukt rastlös! Mamma tycker att jag borde sova men vem kan det när klockan är runt 12 och det är värsta fina vädret ute? Ja, jag kan iallafall inte!
Kanske går ut och fotar lite eller sätter på en film för såhär kan jag ju inte fortsätta! ;) ♥
Kramar

Sjuk idag igen...

Blir ingen hajk idag -aha, kul?! Nej... Men jag är fortfarande sjuk, men om jag skulle gått till skolan skulle vi gått i Fontin, haha.
Jag får kanske åka till Rasmus idag om det blir lite bättre med förkylningen. Ska ta o ringa Irma sen hade jag tänkt! ;)
Ni får ha det så bra, nu ska jag bara slappa...
Ska ta med kameran till stallet (om jag får åka upp) så vi får slut på denna bildbrist...!



Nattis bloggis

♥Godnatt, återkommer nog imorgon! ♥
Never thougt I find someone like you...



Träningsbok

Idag när jag var hemma så här jag suttit o pysslat med en Träningsbok, eller Övningsbok, där jag hade tänkt och samla olika bra övningar.
Jag kan ha boken i stallet eller hemma så blir det lättare att planera mina träningspass.















Inte så bra bilder men nu fattar ni iallafall tänket! :)



Hoppträning!



Hoppas ni blev nöjda med filmen för jag orkade inte lägga upp bilderna och alla videos. Hela hoppträningen isig var jätte bra det är klart att det fortfarande finns saker att bättra på men jag tycker faktiskt att det blir bättre och bättre för varje hoppträning som går.

Sjuk! :(

Förlåt att det inte blev ngt mer inlägg igår, försökte men vi hade strömavbrott så internet gillade inte mig...
Följe med Irma igår när hon hoppade, det såg jättebra ut (och roligt, jag vill vara med!)! Bilderna och filmerna har Irma på sin kamera, så de kommerr nog upp snart.
Igår fick Rasms vilodag, jag kände mig inte helt bra också ville jag följa med Irma och kolla när hon hoppade för Klas.
Det där med hajken, det får vi se om det blir, men vi ska iallafall vara borta på torsdagen och "göra något roligt i Kungälv"! Haha, men det kanske fortfarande blir en hajk om det finns föräldrar m.m som kan köra eller så.
Är inte i skolan idag, är dunderförkyld men det känns som om det är på bättringsvärgen iallafall, o tur är det!

Snart SO...

Hejhej!
Sitter här med massa goa folk, ska in snart och ha SO! :( Haha, kan ju inte direkt säga att jag gillar SO...
Förhoppningsvis följer jag med Irma när hon hoppar, kanske blir några bilder? Ska iallafall rida Rasmus idag, och kanske måste kolla igenom lite saker till ett ma-prov imorgon, men vi får se!
Haha, söt ponny...!



;)

hejsan ! Just nu sitter jag här och pluggar som en liten...... aa jag vet inte vad, för vi har hur mycket läxor och prov som helst och sen tillråga på allt så ska vi ju på någon himla hajk som sagt så livet kunde vart bättre kan jag säga men men vi får hoppas att det blir någorlunda kul i alla fall !
Imorgon så blir det ju hoppträning å gud va jag längtar det va ju så himla kul förra gången och jag hoppas att Amanda kan följa med också så det blir lite kort.
Det blev bara ett litet kort blogginlägg nu, men ni får ha det så gött så blir det förhoppningsvis lite bloggning om hopplektionen imorgon (om jag hinner)//Irma

Bilder från igår, med Irma

Lite bilder på Irma o Jason o en på Zazza! :) Detta var från igår, jag följde med efter jag hade tävlat.
Vet inte om det kommer något mer inlägg, mycket läxa till imorgon, trök!
Sen ska vi ju också iväg på hajk på tors-fre, ska bli helt OK, även om det inte känns som om alla kommer med tillslut ändå :(
Kram på er!



PS: KOMMENTERA MYCKET!

Bilder från Troya av Sara

Bilder av Sara på http://hoppsmurfen.blogg.se/, tack Sara!

shoppning

hej, igen ni kommer ihåg förra helgen då jag sa att jag skulle åka och köpa lite hästa saker och det gjorde jag också men jag har bara inte skrivit ut än vad det blev så det kommer nu i stället!

ett John whitaker schabrak med rosa kant fast jag igentligen ville ha med guld fast detta va också snyggt så det fick bli det !
och sen så blev det också ett swarovski pannband med vita stenar och ett strass pannband med rosa stenar.

Gästbloggning

Tors och fre denna vecka är jag och Irma på hajk med skolan, Sandra på http://ponnybruden.blogg.se/ kommer att blogga ngn utav dagarna, det ska bli jätteroligt, tack Sandra!
Hoppas ni tycker det ska bli roligt med lite variation! ;)

Tävlingsdag

Som ni kanske fatta så gick det ganska bra idag! :D
Första rundan var en L:D cr, det gick bra, vi blev felfria. Men efter 6:an så snubbla Rasmus till rejält och kommer ner på knäna, då stannade mitt hjärta, haha, men det var inget efter för han kändes inte varm eller liknande. Rasmus låg idag på lite mer på bettet än vad han gjorde förra gången men var idag "lugnare" och var inte lika studsig utan mest "på".
Andra rundan: Detta var en L:C "riktig" tävling. Det var ca 3,5-4 h mellan våra starter så både jag och Rasmus var nog lite sega men vi kom igång till starten iallafall, bra var det! Grunden var inga problem, där gick det bra. I omhoppningen så gick det också bra, jag slutade på femte plats av ca 35 starter så jag är jättenöjd, över Rasmus iaf! Jag känner alltid att min prestation kunde varit bättre (så ska jag inte tänka) men jaja, jag känner mig riktigt nöjd.
Haha, igga min min..........
Bästa Irma o Johanna var med som coacher, TACK CHEYOR! Kommer upp lte bilder på Irma&Jason o kanske Johanna&Zazza, jag hängde med de ut en sväng innan jag åkte hem från stallet! ;)
Räknade ut att tävlingsdagen + tiden i stallet har tagit 10 timmar idag... SHIT...
Kram

ingen tävling för min del :(

Heej ! Idag har jag varit med Amanda när hon har tävlat, igentligen skulle jag också ha tävlat men i  tisdags efter hoppträningen så tyckte vi att han säg svullen och svampig ut på vänster fram och han var även lite varm så vi tyckte att det skulle vara dumt att sjansa och tävla i alla fall så Jason har fått ta det lite lungt nu och idag kändes han jätte trevlig och han var inte så varm heller men vi tror att anledningen till att han blev varm och så är för att han nog blev överansträngd helt enkelt för vi hoppade ganska länge och det var en ganska hård träning så det var nog det. Men på tisdag så blir det nog hoppträning i alla fall fast inte så hårt.// Irma


<3



Taggar inför imorgon...

Sitter här med Irma o Johanna, har precis färgat Johannas hår mörktbrunt, haha, tre brunetter nu!
Taggar också inför imorgon, ska vara i stallet kvart i 8, och åka halv 9. Kommer bli uppdatering lite senare imorgon eftersom det är tävling (får se hur det går!).
Ska putsa lite nu så sakerna glänser imorgon!
Söt bild från idag! :)

Bilder från dressyrträning

Blev inte så bra bilder menmen det är väl bättre än inget! Detta är bilder från träning för Daniella! ♥
Kram

Länkbyte!

Länkbyte med Lisa och Emelie! Lisa går i min klass, jättesöt o go tjej som utvecklas väldigt fort i ridningen tycker jag!
Lisa rider sin medryttarponny Solen och Emelie rider sin häst Jolly! Så gå nu in o kolla på deras blogg! ♥

http://jollyosolfari.blogg.se/

önskemål om dressyr bilder

heej! Vi fick ju ett önskemål om att vi skulle lägga ut bilder på när vi rider dressyr som Amanda redan har gjort men här kommer lite bilder på mig och Duva! //Irma

Min underbara lille prins...

Hej, nu är jag hemma hos Irma och tänkte utvärdera passet igår lite! :)
Först skulle jag bara "visa" henne lite hur jag brukade värma upp i skritt, trav och galopp. Då gick det inte alls bra, inte bra någonstans... Självförtroendet låg någonsstans på havets botten menmen efter lite tips från Daniella gick det jättebra!
Jag skulle få honom i en ärligare form. Jag måste börja med lite mer träning för hon sa att han var lite muskelfattig över ryggen, bakom sadeln. Först var han lite motvillig i att komma ner i formen och höll på med huvudet och sånt för att komma undan. När jag sedan hade fått igenom honom, gick det bättre. Han blev inte lika stark och låg inte på lika mycket på bettet.
Men har kommit fram till att jag MÅSTE göra armhävningar eller så, jag hade nästan kramp i armarna efter passet och ändå hann vi aldrig till galoppen XD
Älskar min prins!
Bilder är på kameran, de kommer upp sen (får se om d blev några bra, ridhus är inte bra att fotografera i;)
BTW ingen som skulle vilja göra ett länkbyte?



Tjo

Blir ett kort inlägg, går snart på lektion men kan ju iallafall avslöja att passet igår gick jättebra men det kommer mer om det sen o Irma hälsar också att det kommer ett inlägg med dressyrbilder när vi kommer hem! ;)
Ha det så bra!

heej !

hej, hej förlåt min dåliga uppdatering det blev helt enkelt en oförberädd blogg paus som  i kanske märkte men nu är jag tillbaka igen !
Jag och Jason hade hoppträning i tisdags för en tränare som jag aldrigt tränat för innan som heter Clas och har varit mycket på Jennylund och tränat där men i alla fall, passet gick jätte bra jag är skit nöjd, Jason va riktigt pigg och framåt så jag fick  mesta dels sitta och hålla igen så det va riktigt kul att han var på hugget. Vi hoppade lite barna och sånt, det är ju klart att Jason stannade lite då och då men när vi väl kom på att jag var tvungen att få upp hans huvud och hålla igen farten så gick det jätte bra och i slutet hoppade vi en barna på kanske 90-100m, jag har inte riktigt koll på vilken höjd det var men det är ju ändå inte den som räknas, så om jag ska dra en slutsats av hoppträningen så tycker jag den va as bra Jason var pigg och glad och tränaren va jätte bra så jag ser fram imot nästa hoppträning !//Irma
tyvär blev det nästan inga bilder men jag lägger upp några ni får tåla att det är dålig kvalite.

Adele

Har inte gått upp än så här kommer en jättefin låt som jag nördar just nu! :)
Kram på er!

Dressyrpass på schemat

Nu ska vi upp till stallet! Jag ska sedan åka iväg och träna dressyr för en tjej som heter Daniella, ska bli roligt att äntligen få träna lite mer seriös dressyr igen. Får se hur det går men förhoppningsvis kommer vi iallafall igenom passet...
Jag ska träna kvart i 7 t kvart i 8 så får se om det blir någon mer bloggning eftersom det också ginns något som heter läxor...
Ni får stå ut med detta lilla inläggen så länge, en utvärdering och bilder kommer sen! :)

Bilder från elevensval

Bilder från elevensval tidigare idag! :)
Enjoy!
Någon som ni gillade speciellt? ;)

Lite bilder

Nu är jag äntligen hemma! :)
Red ut lite och också lite i paddocken. När jag rider Rasmus på graman (som jag gjorde idag) så övar jag mycket på att han inte ska gå med huvudet mellan benen, så att säga. När han gör det lägger han alldeles för mycket vikt på frambenen och de, på lång sikt, så slits de snabbare.
Jag skrittade också ut med Irma. Dressyr bilder önskades, här kommer några från igår, då det faktiskt gick väldigt bra!

Lisa red även med igår på Johannas söta shettis Estrid, pigga lilla Estrid små taktade nästan hela vägen ;)

Kanske hinner blogga mer sedan, måste bara städa lite först, o läxa ofc!

Kram på er!

stallet nästa

Drar upp till stallet nu!

Vilken gullig liten pooonny!

Åhh så söt!

Täcken

Hej!
Det var inte benskydden som kom på posten idag :( Benskydden skulle komma snart, inom 1-3 arbetsdagar, alltså var det skickat iaf så de kommer nog snart!
Men det var två täcken som mamma beställt, ett regntäcke, och ett lite tjockare när det blir lite kallare.
Det lite tjockare täcket, hade ju tänkt att klippa han sedan så därför blir det ett med hals.
Det andra täcket, regntäcket, även detta med hals.

Fick en fråga...

Anonym om Tjenare, tjenare:
irma kan inte du lägga ut bilder när du rider drssyr på duva? amanda du får också gärna gör det om du vill med när du rider rasmus i dressyren!
Absolut kan vi göra det! Jätteroligt att du ville kommentera o säga vad du tycker, creed! Det ska vi absolut tänka på! (Gillar inte riktigt anonyma kommenterer men eftersom den inte var utpekande mot någon eller så, så var det ok!:)
Jag ska träna dressyr för "riktig" tränare på lördag, så efter det kommer nog några riktiga bilder men ska även försöka ta mer när jag rider dressyr. Kanske kommer upp några ikväll, mamma var med i stallet och fotade lite! :)
Random Google bild
Nu ska jag äta men sen kommer lite bilder och sånt, allt från idag! Ska färga håret sen också, får se hur det blir, bilder kommer när det är klart...
Ha d! :D

Snabbt inlägg

Hej, hej!

Ska snart ha SO, vi kanske ska kolla på en roligt liten film?
Åker nog hem till Irma sen, o upp till stallet! Mina benskydd har kanske kommit, isf blir det nog en liten bild på dem.
Älskar bilden! <3



Hallihallå

Jao, nu är jag hemma!
Ska sätta mig och putsa lite träns, grimmor m.m. Har nu bestämt mig för att bli lite mer ordnigssam med mina hästprylar, när något är så viktigt för en borde man väl kunna hålla koll på ponnyns saker?
Har iallafall beställt ett par KL ridbyxor! Riktigt snygga tycker jag, har alltid velat ha ett par röda ridbyxor.
Hejdå sötnowsar, nu ska jag putsa!
Fick bli en bild på världens sötaste 4:åring som ägs av min morbrors fru, Armida, som hästen heter tävlade i somras är jättesöt o fin och tävlas av Jörgen Larsson.
Hejdå, igen... ;)

Hallo!

Nu är jag tbx!
Helgen har varit jätterolig (men saknat ponnyn o kompisarna), jag har för första gången testat på western, det var faktiskt mer annurlunda än vad jag först trodde! Men roligt var det iallafall, jag red lite på en häst som hette Queen, fick skritta, trava & galoppera.
Just nu har jag lite bloggtorka, men jag vill ju blogga jättemycket o att bloggen ska bli läsvärd med många läsare (såklart), så nu undrar jag, vad vill ni läsa om?
Jätteroligt om någon ville komma med något förslag, ni blir såklart länkade!

Det hade gått bra med Rasmus, tur! Kändes väldigt konstigt att vara ifrån honom, har inte varit borta från honom alls mycket sedan vi köpte honom men jag vet ju iallafall att han hade det bra! :)
Just nu känner jag mig SÅ seg, jag vill bara lägga mig liksom, haha... det är inte roligt att gå till kvart i fyra på måndagar, eller egentligen ingen dag alls!
Btw så hade jag tänkt att ha en dag nu i veckan då jag ska försöka skriva ett lite längre inlägg, asså, skriva ner vad jag tänker på, allt från himmel till jord! Det kommer sen någon gång!

Ska snart  upp till stallet och rida, kanske bara kortkort ut, låta han få en nästan vilodag efter förra veckan... Sen blir det ju snart tävling (på sön) då vi hoppar en L:C L:D, det ska bli roligt, taggar redan...!
Såå snygg... hmmm?



Haha, var bara tvungen att ladda upp denna söta bild! ;)



Morgondagen

hej ! Imårgon ser dagen ut så här: först ska jag och en kompis åka till tre hästar och kanske lite andra häst affärer för jag ska köpa lite saker för pengarna jag fick i födelsedags present och det som står först på listan är ett svart John Whitaker schabrakmed guld i kanten och ett swarovski pannband med vita stenar sen får vi se vad pengarna räcker till. Efter det så ska jag och Johanna rida ut tillsammans (Johanna ska rida Rasse) och sen ska hon sova över häsr det kommer bli en ass nice dag ;) //Irma

Tjenare, tjenare

Heej, blev ingen uppdatering igår för jag orkade helt enkelt inte, men jag och Amanda red ju i alla fall ut igår och jag kan säga att Jason börjar bli riktigt pigg nu asså för han bara drog upp i galopp helt plötsligt när vi taravade.

Idag så blev det ett dressyr pass i padocken och Jason var helt amazing i galoppen för jag ville få han i rikti, riktigt kort galopp och när jag då kortade upp han och drev på som bara den så blev det ju till slut att han galoperade på stället och det va en riktigt nice känsla och en gång så blev jag lite flängig med mina skänklar så bytte han galopp två gånger i rad så jag testade en gång till och då gjorde han tre galoppombyten i rad så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta ridpasset men än ska som är säker.......respekt till den häste asså ! //Irma







Jason och hans ägare Karin.


Dagen

Dagens ridpass:
Idag red jag ett riktigt dressyrpass i paddocken. Red också med graman idag, vet att det finns delade meningar om graman men jag tycker att det är ett bra hjälpmedel om man använder den på rätt sätt, det kändes bra, det var ett tag sedan jag red på graman!
Gjorde lite allt möjligt i paddocken men fokuserade mest på galoppen då det är där det inte riktigt har velat släppa för oss. Såklart gick det bättre nu med gramanen, så fick jobbat igenom honom. Jag gjorde också småsmå volter, då är det verkligen mycket ben och liten galopp med mycket hålla emot, men det är faktiskt riktigt roligt med små volter på gränser till pirruetter (även om vi inte är alls bra).
Idag åker jag btw ner till Skåne så min uppdatering kommer inte vara den bästa om jag inte kan låna en dator av någon där nere! Irma bloggar nog, annars kommer jag tillbaka till vanlig blogguppdatering på måndag!
Idag hade vi också simning med klassen, simmade 250 m, tror vi skulle tillbaka näästa vecka och simma ännu mer (våran skola ligger granne med ett badhus!). Annars har dagen idag varit väldigt bra, jag och Irma hade lite flum sista lektionen, vad hade vi ätit? (Kassler och potatisgratäng men aja). Fick också reda på prov idag, SO, gick helt OK, så ja, det var lite kul!
Just nu sitter jag och kollar på Idol, egentligen tycker jag bäst om auditionerna (där alla är dåliga) men just nu är det faktiskt ganska roligt när man hittar så många favoriter.
Sen ska jag beställa ett sånt armband som jag visade i något annat inlägg! Ni som inte fattade det, så är det gjort av hästtagel, man kan skicka hästtagel från din häst, sköthäst eller foderponny eller så och få ett armband gjort av det. Riktigt snyggt, gillar att det även betyder något, jag kommer alltid gå runt med Rasmus, var jag än befinner mig! :)
Men tyvärr har jag glömt att klippa av lite tagel och skicka det, måste komma ihåg att göra det på måndag! Få be mammi påminna mig!
Nu blev det ett jättelångt inlägg, får väl se om ni orkar läsa överhuvudtaget. ;)
Puss på er! :D

Hello!

Tjo alla! :)
Är fortfarande deppig att Nellie lagt ner bloggen, hoppas hon kommer tillbaka snart iallafall!
Ska upp till stallet senare, men sedan bär det av till farmor o farfar, längesedan man träffade de, kan man ju ta o säga...
Detta är ABSOLUT dagens vill ha! JW schabrak sammet, 499:- http://www.charlies.nu/hast/schabrak/metallic-sammets-schabrak-jw.html, här hittar ni det!
Nu får ni ha det så bra, kraam!
PS, ni har blivit lite dåliga på att kommentera, kommentarer uppskattas jättemycket! ;)

Nellie, NEJ!

Nu är jag hemma igen! :)
Sitter o kollar Robinsson, wihooo, mitt favoritprogram, haha...
Idag red jag och Irma bara ut lite, asså våra ponnys är lite sjuka (eller mest min), de är väldigt rädda för KOSSOR! Haha...
FÖRESTEN SÅ ÄR JAG LITE DEPPIG NU, NELLIE, PÅ NELLIEBERNTSSON.SE, SKA SLUTA BLOGGA! Åhh, hon som var så bra!
Nu ska jag gå o deppa ifred, hejdå!

Hejhejhejhej

Irma sjuuuk, idag igen! Suck... Aja, stallet blir det ju iaf såklart!
I helgen ska jag (o min familj) åka ner till min farmor/farfar och kusinerna i Skåne så min uppdatering blir inte den bästa...
Men då ska Irma o Johanna ta hand om Rasmus så vi får väl se om han sköter sig! :)

Lektion snart sååå, chaoo!
Redigerade bilder på elevensval så ja, la upp två!
Gillar den första bäst x)

så vacker !

Hej hej! Jag satt och kollade på lite bilder från en tävling på Tjörn så hittade jag den här bilden.......

Jag måset bara säja att Duva är sjukt vacker på den här bilden (igga mig) asså jag kan inte se mig mätt, så beautiful e hon ! //Irma

Ridsport i media

Precis kommit hem nu, red ut lite idag. Mörkt var det, men vi kom fram levande som tur var...
Måste bara visa en konversation jag hade med någon på SVT... haha, lite roligt att de faktiskt svarar inbitna hästnördar som vill ha mer ridsport i media... ;D

 Från oss:

Varför har ridsport blivit i bakgrunden i tv- och media?Ridsporten i Sverige är ändå ganska stor och lockar många tittare. Mendet går ju inte när det sänds alla omöjliga tider och så. Vi hade önskatmer mediabevakning av tex EM:et! Hade vi tagit EMguld i simning, ishockeyeller fotboll hade man nog sett det mycket mer än vad man fick se ridsportensguld. Nu är det på tiden att man gör något åt detta egentligen väldigtsjuka sak, dags för förnying kanske?

Svaret vi fick:

TV4 hade köpt tv-rättigheterna frånEM. De sände dock allt i TV4 sport. Och en hel del av det i sammandrag.Vi sänder alla VC-tävlingarna i hoppning.Med start på söndag nästa vecka.Håll till godo med det här dagsfärskareportaget med RGB från Tyskland så länge.http://svt.se/2.128686/1.2556511/rolf-goran_ninja_aktuell_for_os




Haha, ja, jag ska iaf sätta på tv nästa söndag! ;)



Chooo!
See ya!




Hoppträning

Slängde ihop en liten film från hoppträningen!
Irma filmar. :D Hoppas ni gillade den, kommentera gärna! ;)

Tjena

Irma är sjuk idag igen... roar sig med Katten Gustav?! Hahaha, han äger! ;)
Idag tror jag att jag åker hem med bussen, sen upp till stallet. Lägger upp filmerna idag, somnade innan jag hann det igår...
Får se vad jag gör med Rasmus, skulle gärna tagit & ridit ut en sväng men får se om någon kan hänga med!
Kommer blogga mer sen, hemma, kanske kommer ett lite mer läsvärt inlägg?

Johanna kommer också skicka hem hennes foderponny idag så stöttar henne lite extra!<3

Just nu ........


Jättefina armband

http://horsetail.blogg.se/
Åhh så fina, jag ska absolut beställa!
Hittade länken på TeamSl där Linn hade beställt ett jättefint armband!
ÄLSKA!!

Mitt hjärta!

Du är mitt allt- Rasmus


Du är glädje, sorg & ilska
Du är kärlek, hopp & tro
Du är värme, kyla & trohet

Du är luften jag andas, marken jag rör
Sorgen jag känner & kärleken som alltid finns där


Du är mitt allt- Rasmus

Amanda -11

Idag

Gör läxan... inte bra alls, haha, tråkigt är det iallafall!
Min mobil är urladdad så filmerna kommer när batteriet fått återhämtat sig lite! ;)
Nu är statestiken inte alls bra, igen... den var ju så bra innan! Snälla ni, länka om ni vill & kommentera på hur mycket ni vill, sätt igång bara!
Lite lätt pass med Rasmus idag bara, lite ställa & böja och sånt lösgörande. Rasmus kändes faktiskt lite hängig när vi gick där ifrån, tempa, men inget där så är kanske bara lite nojjig, men ska hålla ett litet extra öga ändå.
Killen! :D

Dagens vill ha!

Hejsan ! igår sa jag ju att det skulle bli lite dagens vill ha och så, så nu ska ni få det........
En charles owen ayr 8 som jag har velat ha i ett tag nu och eftersom jag har kvar mina pengar sen jag fyllde år så har jag råd med den, fast jag kanske inte riktigt har behov av en ny hjälm men den är ju bara så nygg och SKÖN men om jag inte köper den så kan jag ju köpa massa andra saker, men vi får se hur det  blir.

Putsning m.m

Är hemma hos Johanna nu, ska hjälpa henne & putsa lite nu, hennes foderponny åker hem imorgon så då måste ju allt vara nyputsat!
Fick vänta jättelänge idag på bussen, inte okej... Haha, väntade i typ en timma menmen är man osmart så är man...
Blir bara ett lätt dressyrpass efter hoppningen igår, lite i paddocken. Åker upp dit lite senare.
I syslöjden har jag nu (snart) börjat på ett schabrak till Rasmus men jag vet inte vilken färg jag ska ha, ägnade nästan en lektion för att bara välja vilken tyg MEN dock kom jag inte fram till något... haha, beslutsångest?
Bloggar mer sedan, filmerna kommer upp idag också, blev några vacka mobilfilmer!
Nej, nu ska vi putsa, skinande rent ska det bli!

inte bra:(

Heej ! idag har Amanda hopptränat som sagt var och jag åkte med dumt nog eftersom jag redan var försyld och hade riktigt ont i halsen, men sen då när jag kom hem så kunde jag inte äns svälja så då fick vi åka in till vårdcentralen och då visar det sig att jag har en infektion i halsen så jag kommer får vara hemma från skolan några dagar och jag kommer inte heller rida, och jag som skulle hoppträna för Clas imorgon attans också !
Men det betyder ju att jag kan uppdatera extra mycket fast jag kommer ju inte ha något att skriva om men det kanske blir lite outfits, hiss/diss, dagens vill ha osv osv......

Just de jag nu är Jason rakad han blev det i Söndags han fick en hal rakning altså att man rakar nästan hela halsen och sen snett över magen det blev as snyggt så nu kan jag rida på som vanligt igen utan att behöva tänka på att han ska svättas igäl, gött!//Irma
En bild från när vi hoppade lite i somras.

Hoppning

Hejhej!
Inte världens bästa statistik idag, hmm, nja inte så bra...! ;)
Har precis kommit hem från hoppträningen. Det gick ganska bra, kommer upp filmer. Blev jättestressigt mellan skolan & stallet men... jag hann! Blev tillochmed tidig!
Imorgon blir det nog tid för blogging, slutar precis efter lunch (vilket är runt 11) så kommer hem riktigt tidigt, ska bli jättegött! Lärarna har planeringsdag eller vad det heter så därför får vi sluta tidigt.
Ja, men som sagt kommer det upp filmer från idag, imorgon. Filmade av Irma som var med idag när jag hoppade. Filmade på min mobil så dock inte jättebra kvalité men det får duga!
Btw känner jag mig mycket stolt över att idag i all hast lärt min lillebror att kratsa hovarna! Haha, det var på tiden...

Hinner inte blogga så jätte mkt idag!

Kommer inte hinna blogga så mkt för träningens skull så ja, vi hörs kanske senare!!

Träning imorgon

Lite halvdan uppdatering idag men nu är det back to business igen.
Idag blev det bara en liten uteskritt barbacka med Irma & Duva, tervligt, trevligt! Imorgon blir det hoppträning i Göteborg för Catarina Forsberg, sjukt taggad, det ska bli så himla roligt, LÄNGTAR!!
Ska vara där kl 6 & slutar kvart i 4 så jag får nog skynda mig lite men hinner gör jag förhoppningsvis...
Lyssnar på denna grymma tjej med den jättebraiga låten! ;) Låt henne vinna Idol!! En tjej ska d va iaf!
Har en ny vinterjacka, äntligen, har vandart runt i min jeansjacka som började blir lite kall men nu ska vi bli varma i Stadiums dunjacka!


dagens vill ha !



japp detta är dagens vill ha en frisk Duva !//Irma


äntligen

Hej hej, nu äntligen kommer filmen upp på n är Rasse löshoppar och anledningen tilll att den blev så försena är för att vi fick inte upp den på youtube men nu så har vi fixat det bild kvaliten är väl lite halv taskig men det är bättre än inget.
Ni borde ta och kolla denna bloggen också den är riktigt läsvärd!
enjoy........












Hej

Dålig uppdatering idag... vet! Skulle uppdaterat innan idag men internetet funkade inte, så det var lte svårt.

Har varit uppe i stallet, red ut, mysigt!
http://ponnysanning.blogspot.com/2011/09/dagens-failbild_30.html
Här ska ni kolla tycker jag, vilken ponny är det på den bilden? Hmmm, jag undrar verkligen det asså!

http://annaaalinneaaa.blogg.se/
Här tycker jag också att ni ska kolla på dennna söta tjejens blogg! :)

Väldigt fullt upp idag men bilderna på Rasmus löshoppning igår kommer ikväll.


Love!

Aja, kommer mer sen!! :D



PS, anonyma kommentarer är inte ok, om man kan klicka så man kommer till din blogg är det absolut ok men inte annars! Man måste kunna stå för sin åsikt.


RSS 2.0