ingen dator,inget Internet

Hejsan,förlåt för usel bloggning men jag har ingen dator och vårat Internet fungerar inte. Dööör!! Men nu sitter jag med.Dennis mobil,orkar inte skriva något längre inlägg. Men det blev ridning och han var jätte fin. Spaenir blev ryktat. Jag och min storebror lider tillsammans...vi är verkligen beroende av Internet,mer än vad man tror! Mer tid till att plugga hehe,men nu vet ni varför iallafall :) /lisa

Jag kan

Att känna sig nöjd.

Jag har svårt att känna mig nöjd. Vid ett prov, eller ett ridpass. När jag har ridit, brukar jag se det negativa. ”Förstår inte varför jag red så dåligt när jag gjorde skänkelvikning” eller ”varför han inte lydde mig i halten”. Jag försöker nu att tänka om. Istället tar jag fram det positiva, ”han gick ändå ganska bra i galoppen” eller ”nu funkade det tillslut i traven”. Jag har svårt för sånt tänkade och jag tror fler har det. Såklart ska man inte gömma svagheterna, ta fram de med, men var nöjd med de bra. Men man måste, för att hitta motivationen, ta fram de bra sidorna och också se de bra sidorna.

Som kompis måste man också tänka så, för att hjälpa varandra. Berömma varandra. Visa att man faktiskt ser att folk blir bättre och utvecklas. Se vilken teknik hästen har, och berömma det, istället för att fråga varför hästen rev.

Även om de flesta har mycket höga krav på sig själva, måste man ibland dra en gräns. Faktiskt inse att man klarar inte hur mycket som helst. Man orkar inte ha högsta betyg i alla ämnen samtidigt som man vill prestera på tävlingar. Och om några prov går dåligt, haka inte upp dig på det. Det går bättre nästa gång! Var lite egoistisk, att du kan så mycket bättre, men hade otur eller så, det kommer att gå.

För att inte bli missnöjd om du inte uppnår dina mål, sätt realistiska mål, mål som du tror att ni kommer nå. Då blir det roligare när man ser att det går, att man har klarat det.

 

 

Och nej, glaset är inte halvtomt, det är halvfullt. ;)

//Amanda

 


Samernna, here I come!

Äntligen är kvällen slut, haha. Jag har haft så himla tråkigt, då menar jag verkligen tråkigt. Dagen började bra iallafall, kladdkaka bakande och bara lite sjuk. Nu vet jag inte riktigt hur jag mår, hoppas verkligen att jag inte har feber.
Imorgon så går jag till skolan, jag ska nog klara hela dagen hoppas jag. På kvällen så ska vi redovisa ett arbete om nationella minoriteter. Jag, som då inte har varit med på något än så länge, hoppas på att få lite hjälp så jag kan komma in lite i ämnet! ;) Vi ska vara i skolan 18-20 för att redovisa detta ämnet, samerna, så jag måste skynda mig där imellan för att hinna rida.
Irma och Lisa, var har ni tagit vägen tjejor? :(
//Amanda

Önskeinlägg, tack!

Nu vet jag inre riktigt vad jag ska blogga om, kan någon ge mig ett ämne eller önskeinlägg som jag kan skriva?



Egentligen skulle jag gjort ett om min utveckling, men jag fick aldrig till det. Det kanske kommer sedan någon gång!

//Amanda

Oh yeah!

Här är vad jag har hållit på med ett tag nu, just det... stääädat! Bara för att ni skulle veta vad som var för & efter så skrev jag det, så nu finns det inga tvivel! ;)
*Känner mig stolt*
//Amanda

Så himla fint väder!

Hej!
Har iallafall gjort något vettigt idag, bakat! Kladdkaka för att vara exakt. Dock har jag inte ätit den än, så det återstår fortfarande att se hur den smakar.
Vädret idag har ju varit helt fantastiskt, var ute en sväng för att bara lufta mig lite och jag säger bara ett ord! WOW! Så himla härligt väder och vet ni vad... jag hade min underbara jeansjacka på mig ute. Så himla glad, jag ska absolut ha den på mig imorgon. Kanske jeansjackan, ett par jeans och det linnet jag hade på mig på eventet, möjligtvis den nya rosa KL tröjan, som jag hade på mig idag.
När jag letade efter gamla bilder igår, så hittade jag lite småcharmiga bilder på mig och Irma. Tror vi var 10 eller så, och sminkade till 1000 med snygga discokkläder, coolingar! ;)
//Amanda

rast

Hejsan nu sitter vi och har rast,om tio minuter så börjar våran lektion.

Idag fick jag sovmorgon,alla fick det och alla slutar tre,vilket betyder att min buss går tio i fyra så jag åker hem äter och tar bussen ner till busstationen igen.
Idag blir det som sagt markhantering. Hoppas verkligen att det är ledigt i ridhuset då så att jag kan göra något med dem,annars kan jag bara gå runt där. Och det är ju inte spec kul och det ger ingenting heller.
Min dator är inte klar än...
/Lisa

Dagens stora hiss

Dagens hiss går till Animo-kavajerna. Jag har (tyvärr) ingen men den står verkligen högst på vill ha listan. Testade en på mässan, det var verkligen en hallelujia-känsla. De sitter som de är sydda direkt på. Vet inte om det var just denna modellen, men antar att de flesta av Animo-märket sitter som de ska om man säger så! ;) Om jag ska ha en någon gång i mitt liv, vill jag helst ha en mörkblå med sånnadär vita kanter, tyvärr hittade jag ingen bild på en sådan.
Ca 3000:- till 5000:- som de kostar är dock lite väl saftigt, och den jag vill ha ligger nog på den högre prisklassen av dessa priser... Jaja, bara att börja spara! ;)
//Amanda

Bildminne, 2

Här kommer ett till bildminne. Här rider jag på ridskkolans Inca. Hon var den där lite sura i boxen, men genomsnäll att rida. Detta var i typ 09 eller 08, samma år som förra bilden. Det var min första "tävling", en clearroundtävling men stilprotokoll.
Jag var så himla nervös innan, men det gick ganska bra. Vi kom runt banan iallafall med en rosett med oss hem. Kändes som jag hade vunnit världscupen, så glad var jag, och sån lättnad att jag ändå hade klarat banan. ;)
Jag vet, så himla snygg. Eller? Haha ;)
//Amanda

Jag blev aldrig frisk

Godmorgon!
Igår när jag åkte till stallet var jag säker på att jag skulle gå till skolan dagen efter (idag) men tyvärr. När jag kom hem från stallet, usch va dåligt jag mådde. :(
Jaja, life´s moving on... Eller just nu står mitt liv ganska still, haha. Tur att jag kan chatta med goa människor iallafall, så känner jag mig inte så utanför det vanliga livet.
Jag bloggar snart igen, hejdå!

//Amanda

Trött som ett as

Ska se till att utnutja det och lägga mig runt tio halv elva idag då!
Imon hoppas jag att ridhuset är tomt så att jag kan köra lite frihetsdressyr och träna spaenir. Btw så var solen riktigt läcker i sitt hansbo schabrak! Spaenir fick låna det andra och bara pröva det,det var lite läskigt tyckte han men han har ju inte haft sadel på flera månader,sedan har jag bara privat ett schabrak innan så det är inte konstigt.
Nej nu ska jag se till att kolla klart allt jag vill på datorn sen blåsa och platta håret. Om jag orkar... hoppas att min dator blir klar tills imon så kan jag blogga bättre!
/ Lisa

Solfari dressyr

Idag blev det ett rätt så regält men ändå snällt dressyrpass för solfari och mig. Vi började med att skritta fram i paddocken,men den var helt sliskig s¨vi gick in i ridhuset efter tio minuter.
Då skrittade jag där i ca fem minuter sedan travade jag igång honom,och idag hade jag tänkt att få honom att trampa undersig och förhoppningsvis arbeta på riktigt bra. Först var han rätt seg och ville inte riktigt. Sedan efter första galoppen blev han som en tickande bomb,nästan så pigg så att han var jobbig. Men efter mycket travarbete så lungnande han ner sig och blev näästan lite trött. Jag la upp stigbyglarna och arbeteade han nogrant i nedsittning i traven,ställde han i svängarna osv. I slutet gick han riktigt riktigt fint trampade fint under sig och en väldigt stadig låg form. Usch va segt vårat internet är,det är något konsigt med det,alla kan inte ens ansluta till det.


/Lisa

Huuh

Hejsan alla!

Nu är jag hemma från stallet,skönt. Så mycket tycker jag om mina hästar,vill bara där ifrån.haha. Nej men det var roligt att se dem små korvarna igen. Solfari är lika rolig som vanligt. Kommer springades och ska buffa och hålla på. Spaenir tyckte maten var mer intressant,brukar vara tvärtom. Att solfari kommer sist men ja.
Jag känner mig duktig,jag timeade tiden riktigt bra idag.
Jag red solfari,hade ju tänkt att köra lite frihetsdressyr men det var en annan i ridhuset. Mer om ridpasset i ett annat inlägg som kommer snart.
Spaenir fick en välbehövlig massage,dock så sprang ju dem andra i stallet runt medd skottkärror,höpåsar grepar osv och spaenir blev självklart väldigt stressad. Men vi fick ungefär 10 minuter när det var tomt i stallet och då stod han lungt och halvsov lite.

Min skoldator är inne på lagning,det hände något konstigt med den i skolan idag. Så jag sitter på min storebrors stationera dator så kan inte föra över bilder eller något sånt :(

/Lisa

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Vet inte om jag orkar blogga mer idag, är inte alls på humör, kanske ikväll. Att något kan gå från så bra till så dåligt är konstigt.
//Amanda

Bildminne :)

Tänkte göra ett bildminne någon gång ibland. Tänkte att jag och Simba fick starta upp den. Simba hade jag under en period när jag var på ridläger (med Irma). Han var den coolaste ponnyn enligt mig, små busig och bra på att hoppa. Denna bilden är tagen -08 eller -09 tror jag. Så söt är han! :D
//Amanda

Gymkhana del 2

//Amanda

Fortfarande sjuk

Godmorgon, eller nej, inte godmorgon utan ogodmorgon. Jag är fortfarande sjuk, jag är bättre men inte helt bra. Hostar och lite så. Men det är nog så bra ikväll att jag går till skolan imorgon och rider nog Rasmus ikväll. Var bara uppe där igårkväll och fixade allt.
Idag kommer jag ha jättetråkigt, kommer kanske putsa tränsen och titta på TV, datorn. Nej, min dag blir inte mer intressant än så, hoppas ni får en roligare dag än jag! ;)
Dock så kommer uppdateringen vara ganska bra från min sida (igår var den ju också ganska bra! :) ).
Har fått frågor vilket Scapa jag köpte, och det är det ovan. :D
//Amanda

Godmorgon

Detta är bara ett snabbt inlägg då jag måste springa till sanna man jag sitter och äter så.
Men idag så ska jag nog inte rida,tror vi håller på med frihetsdressyr istället. Jag kan filma lite om ni vill se sedan?
Med spaenir ska jag fortsätta med skänkelvikningarna. Alltså kommer det inte någon bloggning från mig fören ikväll. Hinner kanske fixa något tidsinställt i skolan :)
/Lisa

Taggad? JAA! :O

Hej Amanda Johannesson,

Din anmälan till Bulycke Ryttarförening, Utbildningsdressyr med Rasmus på Luffen har blivit registrerad.

För fullständig information om anmälan gå till https://tdb.ridsport.se/clubs/646/users/46130/entries/833990

Detta är ett automatiskt genererat e-postmeddelande. Vänligen svara inte på detta.

Vill du inte längre få information om när din anmälan blir ändrad, gå till https://tdb.ridsport.se/clubs/646/users/46130 och tryck redigera mina uppgifter och kryssa för Inga meddelande via e-post.

Tävlingsdatabasen

Nu taggar jag inför debut i dressyr om ca 2 veckor (?).



//Amanda



Bra statistik idag

Undrar varför vi hade så bra statistik idag? Någon som vet? :D
Stort hjärta till er idag, ni gör att det är roligt att blogga!

//Amanda

Bildbomb

Här är lite bilder jag fotade när jag var hemma idag. Inte så jättesnygga, men vissa är helt OK. Har du någon favorit så kommentera gärna! :D

































Så, det får räcka. Gillade ni de?
//Amanda

Lite random sanningar om mig

Jag kan inte säga R eller vissla :(
Jag mår jätte dåligt om mina vänner mår dåligt,och finns alltid för dem!
Jag är väldigt långsint och har svårt att förlåta folk.
Mina hästar och mina vänner är det bästa som jag har!
Jag vill ha shower med solfari och spaenir,och visa hur jag tränar dem!
Mina bästa vänner som jag kan vara mig själv med,säga vad som helst till och litar på till 110% är Anna Wingårdh och Sanna Wiklund!
Jag älskar att höra posetiva kommentarer om spaenir och solfari!
Jag är väldigt oseriös utav mig,jag kan låta helt seriös fast jag inte ens menar allvar.Och det kan vara svårt för folk som inte känner att veta när jag mernar allvar och inte.
Jag älskar att stå mellan solfari och spaenir och bara gosa med dem!
Spaenir och solen är det bästa som någonsin har hänt mig,och jag älskar dem så sjukt mycket!♥
/Lisa

Bilder i på spaenir

/Lisa

Härlig dag

Idag var det en riktigt härlig dag medbästa vännen. Länge sedan vi verkligen var med varandra,förutom i skolan. Vi hade lika roligt som vanligt,började hela dagen med skola,sedan tog vi en fika på Nyfiken,jag shoppade lite,hem till henne där hon städa sin hamsters bur. Medans jag satt vid datorn och kollade på ;) Sedan så hem till mig där jag städade Tildas bus,medans hon kollade på. Sedan fixade vi en foto blogg tillsammans.

Där har jag inte laddat upp några bra bilder,utan bara några bilder på hästarna för att folk ska se hur dem såg ut. Har ju inga bra bilder för jag fotar inget mer än hästar... men här är den http://lsimagenes.blogg.se/
Sedan fotade jag Sanna lite,så ville hon fota mig. Jag blev ju lika misslyckad som vanligt. Helt äcklig och ful,sen var vi ju tvingna att fota med blixt för det var så mörkt. Men jag bjuder på en bild.

Denna var det inte mening att den skulle vara seriös,min hund var med först. Men beskärde bort honom för han såg helt cp ut,haha. Usch på mig,blir deprimerad.

/Lisa

Bloggtävling



http://johannagrant.se/2012/02/27/bloggtavling-5/#respond

http://www.chevalridsport.se/sv/

//Amanda

Förbättras

Det finns ju alltid bra och mindre bra saker med alla bloggar. Jag tänker nu skriva vad jag tycker är bra/vad vi kan förbättra med våran blogg.

Bra:
Jag tycker oftast att vi har fina bilder. Mycket bilder som gör att man vill stanna och läsa mer, se mer. Bra inlägg, innehållande allt från tips till utvärderingar. Samt att vi inte är elaka eller hänger ut andra bloggare eller personer i det stora hela. Snygg design + header också, tack vare Lisa! :)



Förbättras:
Att kanske vara ännu noggrannare med bilder. Bilder tycker jag utgör en stor del, fina bilder = bättre helhetsintryck. Kanske att jag iallafall har en röd tråd genom mina inlägg, inte bara massa randoms inlägg som ingen egentligen bryr sig om. Att jag ska våga skriva lite mer om vanliga livet och kanske lite mer känslo relaterade inlägg.

Vad tycker du att vi ska förbättra? Och vad är vi bra på?

//Amanda


Shapsen

Mamma hade hämtat shapsen som jag hade tittat på, på Sadelkamman. Jag har ju köpt bruna ridskor, och ville gärna ha bruna shaps också. Men de som jag testade var för små, så hon skulle beställa den storleken som de för tillfället hade slut på. Men de var för stora! :( Så himla surt, himla mellanstolek verkar jag vara!




Tacka vet jag ridstövlar!

//Amanda

Eriksbyns Duva <3


Sanna!


/Lisa

Sjuk

Idag har jag vait hemma från skolan. Lite surt att vara sjuk när vi ändå har havldag. Kunde ju varit sjuk en annan dag, men inte idag.
Hoppas på att kunna testa det nya tränset på Rasmus idag. Hoppas verkligen att det passar, vad gör jag annars liksom, man kan väl inte lämna tillbaka de? Jaja, det borde passa iallafall. Eftersom jag har varit sjuk, så har jag fotat lite, det är väl något av det roligaste man kan göra när man är sjuk, här kommer någon bild. Kan lägga ut fler senare. :)
Blev ganska nöjd med dessa ovanför, dock vart ju inte alla så snygga... ;)

//Amanda

Lite nya grejer

Idag när jag och sanna hade vart på Nyfiken (ett café) så vi passade på att gå in på några affärer. Fick med mig lite saker hem fast det inte var planerat alls.

Halduken är från lindex,var på rea för 50 kr!
Hårsnoddarna från Janette och CO för 24. Behöver dem i stallet.
Halsbandet från JC.

/Lisa

Gymkhana, del 1

Blev ganska många bilder på gymkhanan, så den får komma upp i 2 eller flera delar. Vad tycker ni om att jag lägger upp bilder från GHS, tråkigt eller bra?

































//Amanda

Fjordingar :)

En av själva höjdpunkterna tycker jag var när toppryttarna fick testa på att rida fjordingar. Det var verkligen jätteroligt, och både jag och Irma satt och skrattade åt dem. Den som jag tyckte var bäst, var Malin. Hon vann dressyrgrenen över Ludger. Som synd var missade Rolf-Göran målet i sin körgren. Såtyskarna vann den grenen. Douglas var den som hoppade för Sverige. Men tyvärr förlorade han med. Men det var verkligen jätteroligt, hoppas det kommer tillbaka varje år hädanefter! :D
Ludger
Malin
Malin
Malin
Rolf-Göran
Marco Kutsher
Rolf-Göran
Douglas
Philipp Weishaupt
Dougolas
Haha, ser inte svenskarna väldigt korta ut, om man jämför med tyskarna? ;)
//Amanda

Godnatt

Nu ska jag ta och lägga mig och se på True blood som jag har börjat droga. Imorgon är det halvdag för mig,hästfri dag också. Kommer spendera dagen med Sanna,shit käns som om det var år som vi va med varandra utanför skolan på riktigt,sist var hon ju bara hos mig när jag var sjuk och vi var tvungna att vara inne.

Hoppas på fint väder så vi kan fota :D


/Lisa

Rasse & Mandis


Ghs all day

Heej allihopp! Jag och Amanda har ju varit på ghs heladagen idag och det har varit jätte kul, Amanda kommer ladda upp alla bilder och de men ni ska iaf få mina bilder på det jag köpte nu. :)
.
.
  • Roeckl ridhandskar
  • KL ridstrumpor
  • Strasspannband
//Irma

Blommor

Visste ni att Göteborgs Horse Show´s blommor importeras från Holland och arrangeras på plats av hollänska florister?
Bilden ovan är väldigt fint tycker jag. Mitt "favvohinder" :') Haha, snyggt!

//Amanda

lite sur

Ååå,letade som en galning efter swarovski pannband,hittade dem och så kom jag på sen precis innan jag skulle betala,solfari har ett brunt träns så kan ju inte ha svårt läder på pannbandet,var bara att gå där ifrån surande...
/lisa

Vad jag köpte

Idag köpte jag lite mer än i torsdags, allt var ju på så bra pris! Självklart kunde jag inte motstå att köpa något när det var bra pris... ;)
Jag köpte ett dressyrträns, kostade 399:- på rea.
KL ridstrumpor, 79:- på rea.
KL tröja, ca 450:- om jag inte minns fel. ½ priset.
Ja, det var det jag köpte, + Scapa schabraket i torsdags. :)
//Amanda

Fjordning

Det var en tjej som visade lite med sin fjording. Hur hon tränade den och lite sånt. Jag tog några bilder :)

Fick aldrif ngn bild under själva stegringarna  :(

/Lisa

GHS, söndag

Kommer massa bilder alldeles snart, ska bara ladda in alla och fixa de osv. + bilder på det jag köpte, vilket blev bra köp enligt mig, gillar de starkt! ;)
Roligtast idag var ju när Ludger, Malin B-J, Rolf-Göran och några till toppryttare red fjordingar, kanske inte vad de var vana vid men duktiga var de, speciellt Malin. Vad tyckte ni var roligast att se på?



//Amanda

Jätte nöjd med allt

Hejsan nu är jag hemma efter en lång dag inne på mässan,jag har fått X antal utbrott på folk som bara stått mitt i vägen,folk har gått in i mig,och jag klarat inte av sånt,det hjälper inte att jag var tvungen att gå jätte långsamt häller,jag får panik när något går långsamt,spelar ingen roll om det är tiden,en låt,att man går långsamt. Klarar inte av det (hejsan cp barn). Men sedan så var det inte lika mycket folk så det gick ju bättre. 

Först så mötte jag Amanda och Johanna,vet inte om irma va med. Såg henne inte? (haha). Såg ingen utav dem först,utan jag stod och kollade på pannband och var irriterat över att det var ngn i vägen (amanda) så började hon vinka och då såg jag att det var hon. Sedan så mötte jag anna,såg inte heller att det var hon först,eller jag fattade inte att dte var hon rättare sagt.
Har fått många bra köp idag och har kvar massa pengar och det är grymt! Hoppträning denna månaden iallafall!

Detta var det jag köpte:




Bruna benlindor till solfari

- Blev så sur,var jätte nöjd med att köpa tre för hundra,så går vi lite så ser jag ett annat ställe där dem hade 7 för hundra,inte lite damp jag fick. Hade tänkt att köpa där ifrån också men orkade inte stå och kolla storlekar.

Röd grimma till Spaenir

Hansbo schabrak till solfari,spaenir kan också använda det

Schabrak,till solfari men spaenir kan också använda det.


Denna tröjan köpte mamma åt mig för jag ville inte köpa något mer än sockar åt mig själv,eller var nära på att köpa en röd ursnygg kingsland jacka...men den var förstor :(

/Lisa

Hellre en snäll och dålig ryttare än en bra och taskig

Jag viste inte riktigt hur jag skulle få rubriken att passa in men iallafall

Är det bara jag som har tänkt på att det är dem "bra" ryttarna som oftast behandlar sina hästar som skit,som maskiner? Vist då är man ingen bra ryttare men förstå mig rätt. Det är dem som behandlar sina hästar fel. Nu tänker jag inte sitta och skriva hur dem behandlar dem fel,men dem behandlar dem fel.
Medans dem som kanske inte är lika erfarna är lite snällare mot hästarna. Dem vågar inte lika mycket.
- Nu skriver jag dem till båda för att jag vill inte peka ut någon.

Är det bara jag som har lagt märke till detta? Nu säger jag inte jag att alla ryttare som har med erfarenhet behanlar sina hästar som skit,utan det är mer av dem erfarna som gör det än dem som inte är lika erfarna!

/Lisa

Ekelundsgård
















/Lisa

Inget vi gör med hästarna är naturligt

Nu får folk lägga av och säga att dressyr inte är naturligt,hoppning är inte naturligt,frihetsdressyr är inte naturligt för att ingenting vi gör med våra hästar är naturligt,inte ens att gå i hage för em är naturligt.

Vi har förstörd hästarna och deras historia är stor,människan har förstörd dessa individer. Helt totalt,nästan så man skäms. Men att folk säger att det och det inte är naturligt,lägg av inget vi gör med hästarna idag är naturligt. Men nu,när vi redan har förstörd dem så är hästarna beroende av oss människor.

©http://awp.blogg.se/

/Lisa

Ludde

- Tja sötisen!
- klia sig mot träder fungerar ju
- fast det duger inte!
/Lisa

Träningsvärk eller nåt

Shit asså!
Jag har sån fruktansvärd träningsvärk. Tror det är efter i fredags. Vi trodde först att eventet började tidigare än vad det egentligen gjorde. Så jag red en mer intensiv runda, ska jag tilllägga att jag red barbacka? ;)
Rasmus är typ den värsta att rida barbacka på, han har hög manke och en jättestudsig trav, eftersom hans gång är så stor. Inte en bra kombination!
När detta publiceras är jag på GHS, så vi får se om jag kommer hem levande...
Ska också träffa Johanna och Emma på GHS, awsome! :D Irma är ju såklart med från början! ;) ♥
//Amanda

Tips

Vill tipsa om denna grymmt bra filmen,det är helt klart min favorit film. Den kom ut på bio i fredags så jag tycker ni ska se den!
/Lisa

Utplockat

Hejsan,nu har jag vaknat (mamma väckte mig) och jag ska snart gå upp ur sängen och göra mig i ordning. Sedan åker vi in till mässan,allt kommer säkert att vara helt utplockat men förhoppningsvis hittar jag någonting iallfall. Innan hade jag ju tänkt mig JW ridbyxor,ett par röda men det är så många som säger att färgen slits fort,sömmarna spricker och massa sånt. Så då väntar jag med dem istället,för på horseshow vill jag ju lägga dem pengarna på annat.
Några saker jag ska kolla efter är iallafall
Dressyr spö
allroundspö
longerspö
ridtrumpor
benlindor
Schabrak (?)

Sen får vi ju se vad jag får med mig hem. Det är skönt att inte solen står idag iallafall,Sofia rider honom åt mig. DEt är bra för honom att få en duktigare ryttare på ryggen också.


Gårdagen outfit,solfari är mumma i det schabraket jag älskar det!
Det kommer tidsinstälda under dagen så lämna inte bloggen ;)
/Lisa

GHS, del 3

//Amanda

Åker till GHS

Godmorgon! Har iallafall gjort ett tidsinställt för idag, hinner säkert något mer nu. Idag ska jag och Irma vara på GHS hela dagen. Vi har heldagsbiljett för showerna också ska vi gå på mässan i pausen. Ska kanske leta efter en väst, inte säkerhetsväst då, utan en vanlig väst. Jag letade lite i torsdags men hittade inte riktigt vad jag ville. Sen så rear de ju ut mycket på eftermiddagen, då kanske jag hittar något snyggt impulsköp! ;)
Bild från i fredags på söten :)

Ses vi på GHS idag?

//Amanda

Massor av tidsinställda imorn



/Lisa

Hur har folk råd igentligen?

Är det bara jag som har funderat åp hur märkessnobbar (tolka mig rätt) har råd med allt,köpa ,massa dyra märkes grejor för flera tusen. Vart får alla epngerna ifrån? Ni som känner igen er kan gärna svara på denna frågan för jag själv tycker det är sjukt.

Schabrak - Dressyr - Dressyrschabrak med logo från Eskadron
Schabrak för 800
• Varumärken • - HV POLO - V-ringad tröja Paton från HV POLO
800


förstå mig rätt när jag skriver detta!

/Lisa

Horse show hela dagen imon

Hejsan alla glada och oglada!
Imorgon på förmiddagen åker jag mamma och min ena lillebror in till mässan,det blir kanske ingen bio eftersom min lillebror måste med,det är ju inte kul för han att se på en film som han inte förstår. Men vi får se då helt enkelt. Jag ska bara duscha sedan ska jag göra några tidsinställda inför imorgon. Kolla lite på vad jag ska köpa på mässan också. Känner att jag har bloggar rätt mycket ikväll,hoppas inte att ni tröttnar på det bara!
Jag är rätt sur på mig själv för jag tog inte med mig mina idrotts kläder hem i fredags för ville inte ha med mig dem på bussen,men jag tänkte int epå att min plattång låg i påsen,så jag har ingan plattång,bara en gammal dålig som det tar 100 år att värma upp. Dem får jag klara mig på imon,sad face.
Nej nu måste jag duscha!
Kolla vilken fining som mötte mig och solfari när vi var ute och red idag!
/Lisa

Videoinlägg

/Lisa

Fulaste bilden på ludde

/lisa

Undehåll en unghäst

/Lisa

Bildbomb hagbilder

- tittut!
Nu kan ni kommentera när jag har laddat upp alla demma!
/Lisa

Spaenir,grym!

Först fick jag in honom i hagen,självklart fick jag klappa honom lite innan jag satte på honom grimman och han spände sig men jag fick på den,utanför lösdriften hade jag lagt alla greper som jag hade mockat med,så dem tog jag samtidigt,jag tänkte att han säkert skulle vara lite spänd och rädd för dem. Men han gick fint och brydde sig inte. Sedan så hade han rullat sif (typiskt sp som alltid ska vara smutsig ) så han var lite lagom dammig,borstade i ungefär en halvtimma,gick ner i ridhuset och tränade på att han inte ska stressa upp sig på en liten volt nära mig,vi har gjort det några gånger nu ich vissa stunder gick han i en väldigt lung och avslappnad skritt. Sedan tog jag en liten 50/50 chans och drev på honom åt sidan i hopp om en skänkel vikning,men var inte beredd alls på det eftersom han är helt outbildad,jo men visst,två fina steg,självklart blev han stressad,men jag gjorde det några gånger tills han fattade vad han skulle göra och han gick riktigt fint! Tog även och provade på ett annat sett,stå framsör och gå själv åt sidan med ett spö som drivning,han förstod inte riktigt vad jag menade,man jag ställde mig vid hans sida och drev honom så åt sidan och då förstod han,vi gick en kortsida som max. Han hade klarat mer men vill inte ta allt med en gång. Sedan så skrittade jag honom två varv runt för att han inte ska få för mycket att tänka på,använde även spöt där,han början förstå att med spöt ska han fram och han är väldigt avslappnad med det nu,riktigt bra! Men lite lagem stolt över både mig och spaenir,att jag lyckats lära en helt outbildat häst skänkelvikning från marken! ;)

/Lisa

Solfari uteritt

Hejsan,det blev en uteritt idag istället. Kunde inte motstå det fina vädret ;)
Idag så fortsatte vi lite med skänkelvikningarna,inte lika mycket men lite,sedan mycket halvhalter och halter. Sedan ökadsrkitt och och halt med en gång,det gick väldigt bra. Han var lite pigg men det är då som han jobbar på bäst. Vi red in i skogen idag också,man kan bara skritta där,sedan hade dem huggt ner massa träd så vi kunde inte rida hela vägen in.
Smakprov från bilderna från idag!
/Lisa

Svar

Frida om Rörigt - tidsinställt:
Stå på dig så ska du se ni kommer fram till de bästa för er båda. Förstår att du vill ha sista sommar med solen. Men kan ni inte fortsätta som ni har de nu då?
Det fungerar inte så bra så som vi har det nu (privata skäl) och både jag och mamma tycker det är bra att jag får prova på att ha foderponny helt själv innan jag köper mig en egen,så att jag vet att så här är det. :)
/Lisa

Sadelprovning

Idag testade jag ju, förutom schabraket, tre sadlar. 1 & 2 passade inte alls, de släppte väldigt mycket där bak, och gav då ett tryck på manken. Den tredje sadeln passade ganska OK i stallet, bäst av de tre. Så den valde vi att testa att rida i. Den låg mycket bättre då, och jag tyckte också att den var skön. Vi har inte riktigt bestämt om vi ska köpa den, vi är lite oroliga om den är lite "liten" för manken. Jag ska testa någon mer gång för att verkligen se så den inte trycker någonstans. Men här kommer iallafall bilder från idag. (Red utan schabrak för att se bättre hur sadeln låg)
Det var ju mycket lättare att komma åt Rasmus i en dressyrsadel, synd att vi inte köpt en tidigare! ;) Samtidigt som jag kom åt hon mer och lättare, så blev det ju svårare för Rasmus (det blev jooobbigt tyckte han), så lite arg var han allt på mig... ;)
//Amanda

GHS, del 2


//Amanda

Schabraket, Scapa

Detta schabrak köpte jag på GHS. :)
Testade det idag, dock inte med sadel men passformen ser ändå bra ut. Få se sen med sadel men det borde bli bra! ;)
//Amanda

Rörigt - tidsinställt

Just nu är det lite rörigt med medryttare/fodervärd med solfari,mamma vill inte ta honom på foder,men jag vill det. Jag vill bli medryttare på daffie och ha solfari där,men det går så himla dåligt med bussar ut,samma sak med Amanda och Irmas stall (dit är det inte så långt så dit kan ju dem köra mig ibland,annars får jag gå från diseröd)
Mamma vill sluta helt med solfari nu,det vill inte jag. Jag vill ha en sista sommar med honom innan jag måste lämna tillbaka honom. Sedan vet jag inte vad som händer,jag kanse slutar med hästar om jag inte hittar någon annan bra foderhäst.
Alltså är allt väldigt rörigt just nu men jag ska prata mer med mamma och även om inte hon vill så ska inte det behöva drabba mig  (tycker jag) och anledningen till att mamma inte vill tar jag inte upp här.
Det är så allt ligger till nu och jag försöker allt jag kan för att ta honom på foder. Vill visa mamma att det inte kommer bli så som hon tror.
/Lisa

Listen to youre heart

/Lisa

Missade bussen

Godmorgon!
Vaknade nyss,kollade ut och tyckte att det var lite för ljust,så jag fick panik och kollade klockan och den var 6 minuter över 13,och min buss gick 8 minuter över och jag hade ju ingen chans till att hinna,så jag ringde pappa och frågade om han kunde köra,så han kommer om 1 timme ungefär.
Idag hade jag tänkt att filma lite,först ska jag nog ridda lite över bommar om ingen annan är i ridhuset,annars blir det ett litet dressyr pass.
Ska även putsa,hoppas jag får in spaenir så ska jag träna honom också. Helst skulle jag velat släppa honom i ridhuset,men eftersom dte inte är alltid han blir fångad igen så kan jag ju inte dtde ifall ngn annan vill rida efrter.
/lisa

GHS

Här kommer lite bilder från i torsdags, har jättemånga, så det får komma ut lite varje dag istället för alla på en gång! Många halvdana bilder, men det är bättre än inget1 ;)















Jag ska sen ladda upp lite bilder på Scapa-schabraket, testar det nog idag på Rasmus. Så ni får nog liknande bilder som Irma la upp på Duva o schabraket sedan.

//Amanda

Nu drar jag till stallet

Så mer bloggning sen när jag kommer tillbaks.
.
Hihi Duva är så söt när hon har lung panlugg, eller ja lång för att vara Duva ;)

Detta köpte jag på ghs..

Ett HV polo schabrak.
//Irma

Godmorgon

Godmorgon!
Ska ladda kameran, sedan kommer det förhoppningsvis bilder på Skandinavium, ikväll kanske det kommer fler bilder, men  då på hästarna och så. :)
Det var jätteroligt igår, träffade många roliga personer man kunda dansa med. Ja, verkligen något som jag inte ångrar att vi valde att gå på!
Idag ska jag rida i paddocken, sen efter Irma då. Ska även testa alla sadlarna, rida lite i dem. Hoppas verkligen att jag hittar någon som jag vill ha. Annars blir det så himla svårt för mig att rida dressyr i en hoppsadel, när Rasmus redan är så skumpig... ;)


Elvira fick stå för bilden. :D

//Amanda

Vaknat

Heej! Vaknade ovanligt tidigt med tanke på hur sent vi kom hem igår.
Jag måste bara tacka Linn för den as roliga kvällen igår det var skit roligt! :D
.
Jag ska gå upp till stallet snart och rida lite i padocken med bommar och sånt hade jag tänkt, och försöka att arbeta henne lite i form vilket inte är det lättaste. ;)
Jag håller på att skriva en kort presentation om mig och Duva som troligtvis kommer upp under dagen. :)
//Irma


.
Bild från igår.

Bloggar jag läser

/Lisa

Namn

solfari - han som färdas med solen
spaenir - springa iväg
garri - storm/oväder
Tycker att alla namn passar på alla hästarna riktigt bra!
Garri
/Lisa

Skritt tur,med lite trav.

Hejsan,nu är jag hemma,efter stallet mötte jag upp mamma och dem andra på pizzerian där vi skulle äta middag. Så nu är jag hemma och har redigerat bilderna jag tog idag,trots tråkigt ljus och dem blev överredigerade så får ni se,man kan säga att jag torterade solfari lite lagom idag.
Men nu till ridturen,det blev mest skritt lite trav. Först så värmde jag upp,sen på asvalt/grus vägen red jag skänkelvikning över,fem steg skänkelvikning över igen,och gjorde det hela vägen. Sedan en gång gjorde jag det i trav också. i början glömde han gärna bakdelen,men jag fick lägga spöt på rumpan så fick han med sig den riktigt fint,han trampade fint under sig och dem stunderna han ville gick han i en fin och ärlig form. Sedan i varje sväng ställde jag honom väldigt noga,han sköt gärna ut innerbogen men det fick jag lätt och snabbt rätta till.
Det var riktigt härligt,vårväder fågelkvitter och så red jag i solnedgången,riktigt härligt!
Sedan efter borstade jag honom tog ut honom i hagen,städade undan i stallet och mockade lösdriften. Skulle ta in SP också men fick inte in honom för ludde hade lite smått damp och skulle klättra på honom,ville inte gå nära lue när han stegrar och bockar och får sina explosioner.
Men lite mys blev det allt i hagen. Sedan började ludde igen och då fick jag inte komma i närheten då var alla hästar helt galna och bara sprang,fick några bilder iallafall.
Nu orkar jag inte ladda upp flera 

/Lisa

Time to go!

Nu åker vi till gbg mer uppdatering imogrån.


videoblogg àla Amanda & Irma

Ja, det är väldigt mycket bara babbel men det får ni stå ut med ;)
.

Hello

Har varit i stallet nu med Irma, och nu sitter vi och äter pizza. Vi trodde att evetet var något tidigare men det visade sig att det började klockan nio, så nu har vi lång tid på oss att göra iordning oss! ;)
Blev också lite bilder, bland annat när Irma testade det hon köpte på mässan, nyfikna? Haha, det kommer upp imorgon, och det jag köpte med.
Ni får ha det så bra sålänge, bildbomber imorgon då!
Här hänger jag och Irma ikväll då! ;)
//Amanda

Kort presentation

Jag är tretton år fyller fjorton i år jag har ridit sen jag var nio år och nu hyr jag en häst som heter Eriksbyns Duva.
hon är ett conemara sto på 15 år som älskar att hoppa. Duva är en C-ponny, hon har gått glasser upp till L:B med sin ägare.
Jag Började sätta igång Duva i oktober förr förra året, Duva hade haft fång och vilat i 9 månader. Sen dess har vi hunnit med att tävla en hel del i hoppning men endas upp till L:C nivå för i somras när jag och hon var på ridläger så blev hon halt och först nu har jag börjat sätta igång henne men ett återbesök återstår innan vi vet om hon är helt frisk.
Duva är en ponny med mycket fart och stark personlighet
.



.
Duva är färldens bästta ponny!
//Irma

Presentation för nya läsare

Jag tänkte dra en presentation för att nya läsare,kul att så många stannar kvar!

Jag heter Lisa och är snart 14 år. Jag har inga egna hästar,men har två som är som mina egna,jag som tar hand om dem,tränar dem,köper saker till dem,betalar en utav dem ja allt sånt som man gör när man har häst. Det är två islandsvalacker,22 och 9 år.
Solfari:
Han är 22 (märks inte!) och han tränar jag hoppning,dressyr och frihetsdressyr med. Han är jätte rädd för kameror och har väldigt få bra bilder på honom. Han tycker om att rida på härliga skogsturer och älskar att åka till nya ställen,rida på nya ställen. Han kanske jag tar på foder till sommaren och byter till ett annat stall (planer kan ändras men det hoppas jag verkligen inte!). Det är han som har lärt mig allting jag kan,jag lärde mig rida på honom. Jag har inte ridit länge alls,lite över ett år bara. Red när jag var liten men inget seriöst. Han är då Islandshäst,storlek som en maxad B ponny (130 cm) och skäck.
©  http://awp.blogg.se/
©  http://awp.blogg.se/
Bild från i somras,känns som om det var jätte länge sedan då jag och solfari har utvecklats väldigt mycket sedan dess.
Spaenir:
Han är en nio årig islandsvalack,han blev misshandlat under sin inridning av tidigare ägare och han mår väldigt dåligt pga det,men vi tränar och han blir bättre och bättre!
vi har gjort otroligt många framsteg inom NH´n/markhanteringen. Hade jag berättat hur mycket vi har utvecklats hade det blivit jätte långt.
Han kan vara svår att fånga i hagen,och stressar upp sig väldigt väldigt lätt,speciellt bland folk som han inte litar på. Mig litar han på till ca 95 % och vi jobbar på att få honom att veta att jag är helt ofarlig,och det blir bättre,och han söker sig till mig hela tiden.
Han är inriden men inte utbildad. Jag har inte ridit honom men kommer förmodligen att snart göra det :')
Han är tillskillnad från solen inte alls rädd för kameran,han älskar den!
Ni kan hitta min youtube kanal här där det finns massor utav filmer från träningar med solfari och spaenir osv. Bara till att klicka HÄR.
/Lisa

Eget arbete

Just nu har vi eget arbete och jag ska plugga på spanskan. Vi har precis fyllt i en matte enkät också.
Jag åker till stallet efter skolan och det är riktigt tråkigt väder så foter inte. Kommer hem ikväll,ska skritta ut på solfari lite idag,kanske lite trav och galopp också. Beror på hur han är,barbacka blir det iaf. Spaenir ska jag fortsätta med spöarbetet :)
Världen finaste pojkar!♥
/Lisa

svar på tal

:) om kommande veckan.:
Är duva din egna ponny eller är hon sköthäst?
berätta lite om henne. hon är superfin!
.
Tack! :) Det är varken min egen ponny eller sköthäst jag hyr henne men eftersom det inte är helt hundra att hon är frisk så hyr jag henne inte just nu, men jag rider ju henne precis som vanligt när jag hyr henne.
Jag ska ta ochy göra en presentation någon dag eftersom vi har fått så många nya läsare. :)
//Irma

Hej!

Hej alla! :)
Det var en riktigt härlig kväll igår, kom hem med lite shopping, blir kanske lite mer på söndag, så jag köpte inte så mycket igår, bilder får ni se sedan! Det blev också massa andra bilder från igår, från det internationella hoppningenoch när jag och Irma gick ut med hästarna innan.
Dagen blev ju inte sämre heller när det låg 3 dressyrsadlar hemme, som jag ska testa på Rasmus imorgon. Hoppas verkligen att någon passar!
Ikväll blir det Linn-event, ojoj, hoppas verkligen att det kommer vara värt det... ;)
Förvänta er massa bilder imorgon, verkligen massa!

//Amanda

GBGHS


Sur...

Äre bara jag som blir sjuukt irriterad när det bara finns saker i storlek full? Jag har jätte svårt för att hitta schabrak som är snygga men inte kostar en förmögenhet...så hittade jag ett
Schabrak - Allround - Allround schabrak Master pad med logga
Så finns det bara i full? Samma med ett par benskydd jag hade tänkt köpa
Finns i medium och full...hallå vi med små ponnyer då?
Schabrak - Allround - Allround schabrak Champion från Schockemöhle
Samma här,full...
Usch,nu är jag irriterad...jag har verkligen sjukt svårt att hitta schabrak och benskydd som är snygga (för ett bra pris) så finns det inte för minra ponnys,vad tänker dem med? Dem hade känat mer om dem hade alla storlekar.
/lisa

Chill dag

Idag har vart en rätt chill dag,skolan var helt okej,jag och Joanna har dampat lite osv. Sovmorgon o allt,sen en lunch som gick att äta för en gångs skull,annars blir det vatten och bröd för min del. Efter skolan pluggade jag spanska gjorde lite utav so läxan och sedan städade jag rummet,pluggade lite till,städa i huset,duktigt tjej,men vad gör man inte för att exta pengar? så har jag pluggat lite till,ska snart göra resten utav so läxan också!

Frida! om Bilder i repris:
Vad fin SP är!
sv: ja,världens finaste! Tack :)


Tog lite egooopixx förut också.
Ni ser typ prickarna/fläckarna som jag har i ansiktet,det är ifrån vattkopporna...så går jag i skolan,sminkar över så gått det går men det försvinner ju tillslut...
/Lisa

Snabb presentation

Vi har fått lite nya läsare, så jag tänkte göra en snabb presentation om mig och Rasmus.
Jag heter Amanda och är 13 år, fyller 14 i april. Rasmus är en svensk ridponny som är född 2001, alltså är han 11 i år. Hans riktiga namn är Rasmus på Luffen, till vardags bara Rasmus. Rasmus har varit min sedan juni 2011, så jag har inte haft honom så länge.
Jag och Rasmus har inte hunnit komma ut på så många tävlingar, vi har hoppat några clearrounder och några L:C med placeringar. I dressyren utvecklas vi fortfarande tillsammans men ska ut på några dressyrtävlingar nu i vår, Bohuscuppen tex, som vi också ska vara med i hoppningen.
Det var en liten snabbis om oss, undar ni något är det bara att fråga!
Monster häst, haha, kolla ögonen ;)
//Amanda

Vårväder

Hello! Typ världens finaste väder ute! Big love! Jag och Irma fick värsta vårkänslor när vi var ute för ett tag sedan, haha. Taggar inför Göteborgshorseshow ikväll då, ska bli så himla roligt. :D Hoppas showen är bra och att jag kanske hittar något snyggt! ;)
//Amanda

Dagens annons

Charmig Maxad D-ponny. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2000
Namn: Coco of Roscon
Tyvärr msåte vi nu sälja vår maffiga Connemara ponny pga tidsbrist. Coco har placeringar upp till LB hoppning och dressyr. Han är kraftig och 147,3 cm men inte alls tung att rida. Han är lätt i all hantering så som klippning, skoning och lastning. Pigg i skogen och älskar att hoppa teränghinder. Kan även passa som mor- och dotterhäst.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=584004
/lisa

Godmorgon

Hejsan,nu är jag klar och ska gå till skolan om en stund. Har ju sovmorgon idag. Kommer inte blogga fören ikväll då jag inte ha så mykcet att skriva om i skolan. Så bloggen kommer tyvär stå still för det mesta idag eftersom Amanda och Irma åker till HS.
Hoppas ni kommer ha en bra dag i skolan.
/Lisa

Göteborgs horseshow

Morron :)
Idag blir det nog endast uppdatering i skolan, fick biljetter av en som jobbar på GBGHS för ikväll. Så jag och Irma ska också se på showerna! :D Men jag ska försöka upptatera så gott jag kan, och om jag köper något får ni såklart bil på det.
Fick en frågan om jag kunde lägga ut fler bildrepriser, dessa bilder är väl de som går round and round and round... ;)

//Amanda



Bilder i repris

Tagen av Anna.
Också tagen av anna.
Anna har tagit bilden
Det var några bilder iallafall,så länge :)
/Lisa

På tok för trött för att blogga...

...men gör ett försök. Hela kvällen har jag skypeat med Sanna,oliver och filip. Nu har jag sminkat av mig och plattat håret,ska lägga mig och se på ett avsnitt av PLL sen måste jag sova. Imon kommer jag inte slå på datorn fören plugget är liksom done sen ska jag städa mitt rum. Rensa lite hade jag tänkt,sen kommer bloggen. Tyvär måste jag lägga den sist just nu då skolan är viktigare,speciellt när man ligger efter (är dock lite stolt över E:et jag fick på matte provet,fast amanda fick B och irma D..matte töntar ;) ). Som sagt,för trött.
Imon ska jag och mamma prata lite mer om fodervärd också.
Nu medans mitt huvud gör ont,medans jag själv vill vara vaken,fast mina ögon är trötta måste jag gå och lägga mig.
Seriöst,väldigt onödigt och töntigt inlägg men ni får stå ut lite ;)
bildrepris,det var en som ville ha lite bildrepris då hon var ny. Kan kanske fixa lite imon kväll om jag hinner. Anna har tagit bilden.
/Lisa

Nordstan

Det ovanför köpte jag då i Nordstan. En "kofta" från Gina Tricot, jag vet inte vad man säger! ;) Och ett linne från Bikbok.
//Amanda

Byter stall,fodervärd

Blir förmodligen att jag blir fodervärd på solfari och byter stall. Dock inte till Irma och Amandas,byter kanske till vårat gamla,där Daffie står,så kommer jag bli medryttare på henne och rida henne varannan vecka. En riktigt fin ponny,har pratat med mamma om det och det stora hindret blir transport dit och hem på sommarlovet. Och hem nu,det går inte alls bra bussar ut dit på loven. Och hem nu. Så vi får se hur det blir. Kanske blir det att flytta upp till amanda och Irma istället,vi får se om vi hittar någon lösning.
Anna och Daffie.
Jag och daffie
/Lisa

Outfit idag

Tröja: H&M
Jeans: Crocker
Armband: Julklapp
//Amanda

Hemma och är sjuk

Hejsan alla fina läsare!
Idag stannade jag hemma från skolan,då hela natten har jag legat och kallstettats,ont i huvet och magen har typ krampat så det har känts som jag ska spy. Nu har jag fortfarande en jätte huvud värk.
Sitter och pratar lite med Amanda om stall osv om jag tar solfari på foder. Men inget mer om det innan det är bestämt.
Dagen kommer spenderas hemma,har helst åkt ut till stallet och tricktränat solfari åtminstånde men kan inte ens röra mig så ont i huvdet har jag.
/Lisa

Hejsan!

Idag kommer det film, om det inte funkar får ni se oredigerad, då får ni stå ut med lite halvsnygg ridning! ;) Har också glömt att ladda upp bilder på det jag köpte i Nordstan, det får också komma upp när jag kommer hem, köpte ett linne och en "kofta" eller vad man nu ska säga, det ser ni!
Bildrepris, I know, stå ut lite till, tills jag har bilder! ;)
//Amanda

kommande veckan.

Jag ska skriva upp den kommande veckan så som Lisa gjorde. :)
.
Onsdag: Uteritt med Duva, Hoppning på ridskolan
Torsdag: (rida?) om jag hinner, ghs
Fredag: uteritt, Linns event
Lördag: Rida har nt bestämt vad det blir.
Söndag: GHS all day!!
.
Duva och Alicia (http://www.nattstad.se/annaalinneaa )
//Irma

Frissan

Godmorgon!
Idag så ska jag klippa mig efter skolan, blir nog bara topparna och luggen. Mycket annat går inte att göra med mitt hår eftersom jag vill spara till långt hår. Behövde verkligen klippa mig, har inte gjort det på drygt ett halvår. Tyvärr är det en av de saker som får stryka med när man inte riktigt har så mycket tid! ;)
Måste till skolan nu, men vi hörs!
Detta längtar jag efter nu... !

//Amanda

Fortsättning utav veckan

Onsdag: Rida ut barbacka. Träna SP.
Torsdag: Båda hästarna vila,jag plugga och städa.
Fredag: Bomarbete och uteritt,träna SP. Plugga.
Lördag: Dressyr på solfari,promenad med spaenir.
Söndag: Fixa stallet,en annan rider solfari,Horse show,bio.
Rätt nice resten utav veckan ändå,det jobbiga är skolan. Redan trött på den,haha...
Nu ska jag ta och sova,så godnatt på er. Hoppas att ni som checkat bloggen från ponnysanning stannar!

Att vara nöjd

Hej, igen.
Rasmus red jag ut med, riktig härlig uteritt faktiskt! Kändes sådär bra, fint väder, bästa hästen, samma stall som bästis, tänkte att jag ska vara glad för det jag har, för när jag tänkte efter var det inte så lite som jag ska vara glad att jag har. Människor är ganska dåliga på att se "den ljusa sidan", på att se allt vi har, inte allt vi inte har. Alla klagar på olika saker, de har för få TV-kanaler, jobbiga föräldrar, långt till bussen, slutar sent etc. Vissa har inte en TV, vissa skulle vara jätteglada om de hade föräldrar överhuvudtaget, jobbiga eller inte, vissa har väl aldrig ens fått åka en buss och mångas högsta önskan är att få gå i skolan... Life is uppsidedown?
Bjuder på ett småseriöst inlägg nu innan jag ska sova. Ingen film som ni ser, för jag vill verkligen få filmen lite klippt innan jag lägger ut den, så ni får vänta lite till, as soon as possible! :D
//Amanda

Matte in my heart, eller?

Hejsan!
Just nu sitter jag med MA-läxa... Hmm, just so you know! ;) Ska nog försöka koncentrera mig lite nu, tillbaka snart!
//Amanda

Svar

Anonym om Spaenir idag:
Hej på dig! Fin blogg, kolla gärna min :-) ska du på GHS?
Hej på dig med,tack,det är ju bra om du skriver din blogg så att jag kan kolla den ;) Bara på mässan.
/Lisa

Outfit

Jag gjorde en snabb outfit som jag absolut inte hade tackat nej till den hade nog varit gör snygg på mig och Duva! :)
.

//Irma

Spaenir idag

Spaenir va motsatsen mot solfari,så underbart fin hela träningspasset. Ville inte komma i hagen dock,men så brukar det vara när han vilat ett tag.
När jag väl fått in honom sprang folk hit och dit i stallet och spaenir var väldigt stressad,så jag skyndade mig ut till ridhuset. Gick ner somtidigt som en annan som gick ner med son unghäst.
Började med att gå,stanna,rygga. Gjorde det i ca tio minuter. Sedan fortsatte vi med att longera väldigt tätt intill mig med spöt,i början var det läskigt och om han hade kunnat hade han nog hoppat upp i armarna på mig. Men det släppte snabbt,och jag kunde ha spöt bakom rumpan utan att det blir något bråk,något stressigt var det ju såklart. Andra gången bara.
Sedan tränade vi på att även om jag duttade med spöt på honom skulle han gå fram,jag förvandlade spöt till en skänkel,i början var det jääätte läskigt och han spände sig. Sen efter ett tag gick han fint när jag dittade med spöt och smackade lite,fin ponny man har!
Imon tänkte jag arbete vidare med två spön om det går lika bra,vill absolut inte gå för fort fram med honom.
/Lisa

Solfari idag

Hejsan,red lite dressyr. Eller något liknande...
Första va han verkligen super fin och lyssnade på ALLT. Sen efter andra galoppen vad det kaos. Han var pigg och bara taktade,i galoppen stack han,i traven vet jag inte vad. Bockade som en tok i galoppen också,sedan så sa jag till honom genom att driva på och la till spöt lite löst,då stegrade han sig och stack. Blev så sur på honom så jag hoppa av honom en stund och körde lite markarbete,det lyssnade han bra på. Sedan hoppade jag upp igen,travade lite och sedan skrittade jag av honom.
Målet var igentligen att behålla formen från skritt till trav. Det gick ju ingen visade då han var så sjukt pigg och gick med nosen upp i vädret.
/Lisa

Duva idag.

Red ut en sväng idag vägarna var ganska bra det var lite is här och där men annars så var nästan all snö borta och marken var mjuk så jag kunde trava och så.
Duva var väldig pigg idag så det blev några bocksprång och så men annars så tyckte jag hon skötte sig bra! :)
//Irma
.
.
Jag är galet tävlings sugen nu men det dröjer allt ett tag innan Duva är såppas igång, hon har ett till återbesök på kliniken så är hon frisk då så kan jag börja sätta igång på riktigt. :)

Haha, såg att...

Ponnysanning hade lagt upp failbilden på mig och Duva, så statistiken är på väg uppåt riktigt kul hoppas ni stannar ! :)
.
//Irma

Oj,hoppas det blir bra då

Dem har köpt in underlag till horse show för 2 miljoner,hoppas det blir bra då.
/LiSA

Hiss

Måste bara hissa broddnycklar. Det går verkligen mycket snabbare med såna, och man får inte ont i ryggen eftersom man inte står där och broddar i en halvtimma eller så. Stor hiss! :D Finns att köpa på Sadelkamman.
//Amanda

Klättring med Duffen.

Heej på er! Mådde inte så bra efter att jag hade varit i stallet igår så hann inte blogga.
Jag gick en promenad till fots med Duva igår ner till sandtaget och klättrade lite där, det blåste ju jätte mycket så jag hade förnberätt mig på att Duva skulle vara lite crazy men hon var helt lugn, bockade lite när vi gick från stallet men annars var det lugnt, hon lyssnadeockså jätte fint stannade när jag stannade osv. :)
//Irma


Trög morgon

Godmorgon :)
Sitter just nu i skolan, tänk att jag orkade gå upp! Haha, jag var verkligen jättetrött imorse, sådär fruktansvärt trött att man nästan kolappsar... Haha, kul.
Får ladda om batterierna till stallet ikväll, Rasmus ska ridas, ut eller i paddocken. Tror lite is på vägarna har smält bort, så kanske kan få till en härlig uteritt.
Kommer med mera sedan, hej så länge!
//Amanda

Outfit

Nu är jag klar,ska packa det sista till skolan snart. Sedan vid halv går jag till Sanna.
Sedan efter skolan så åker jag till stallet,blir att rida lite ute och lite i manegen. Värmer nog upp ute och går sedan till manegen,har jag tur kan jag kanske skritta av ute också.
Ska träna spaenir också,fortsätta på det vi jobbade på igor med longeringen,att han ska gå avslappnat och inte stressa.
/Lisa

Mina mini "kurser"

Del 1 |   Del två |   Del tre
/Lisa

Åsikter

Alla har sina åsikter,och alla har sin rätt till sin åsikt. Inom ridsporten är det speciellt mycket åsikter om allt. Alla tycker olika,vissa accepterar andras åsikter medans vissa inte gör.
Jag är den som gillar att diskutera med folk hur dem tänker,varför tycker dem att det bettet är så bra. Varför ska man inte göra så? Ja ni förstår. Dem flesta av er känner säkert till Bilddagboken,eller dayviews som det heter nu. Där finns det grupper och jag är med i två hästgrupper där,dät diskuteras det mycket och folk tycker till. Vissa mer än andra.
Jag säger rakt på sak vad jag tycker om någonting,och jag står för att jag tycker som jag gör. Ett ex är att jag tycker det är fel med hjälptyglar,jag tycker man ska lära sig rida hästen på rätt sätt istället för att slänga på massa tyglar. Hjälptyglar gör än till en dålig ryttare enligt mig.
Andra tycker inte alls detsamma,medans vissa gör. Men jag har märkt att vissa är rädda för att säga sin åsikter,vågar inte riktigt tycka till. Jag tycker att alla har sin rätt till att säga vad man tycker,till en viss grad.
/Lisa

Solfari lyfter!

/Lisa

Film

/Lisa

Måla

Jag har alltid gillat att måla eller rita, vad man nu ska säga. Ett tag målade jag mycket hästar, men sedan slutade jag liksom med att måla och tappade en hel del. Menmen, tänkte att jag skulle börja måla lite mer igen, kanske kan jag måla fina hästar en dag, får träna ännu mer om man säger så! ;) Men här är iallafall en bild som jag målade för ett tag sedan. :)
//Amanda

Hejsan

Dog lite när Lisa sa att en bloggläsare kom fram, gud va roligt! Cred till dig!
Rasmus hade vila idag, så jag borstade en riktig långborstning, jag klippte också hovskägg, man, fettade in hovar m.m, mysdag helt enkelt! Det är också ett tips till mugg-hästar, hovskägget skyddar tills de har fått mugg men när de väl har fått mugg, är det lika bra att klippa bort hovskägget. För när man smörjer in salvan och tvättar blir det ju blött, och med hovskägget torkar det inte. Typ som vårat hår med tofs i.
Håller också på att ladda upp videon. Dock oredigerad, då inget ville samarbeta med mig... :( Jaja, ni får stå ut. Den kommer antigen ikväll, på morgonen imorgon eller under dagen imorgon.
//Amanda

Läsare kom fram

Åå,idag kom det fram en läsare på busstationen. Inte sett henne förr men hon sa att hon älskade bloggen och vi småpratade lite. Riktigt kul,fattade först inte vad hon ville för det var inte fören lite efter hon börjat prata hon nämnde bloggen. Ni måste komma fram oftare var verkligen jätte kul att prata med dig!
/Lisa

Spaenir,markhantering

Först så fick jag inte in honom i hagen,när jag väl fått fångat in honom gick han avslappnat upp till stallet och var avslappnad när jag borstade honom.
Idag tränade vi mycket med spöt och han var super duktig vekligen! Började med lite halvhalter och tempoväxlingar. Longerade lite och lite sånt bara.
Orkar inte redigera filmen nu.
/Lisa

Solfari,markhantering.

Hejsan,nu är jag tillbaka. Jag var i stallet idag och det var riktigt härligt att komma mötandes av två galloperandes korvar som gnäggade som tokar :')
Markhanterade solfari och galloperade lite löst var han hade över energi. gick knappt att jobba med honom.
Men han lyssnade fint sen,löslongerade honom och tricktränade litegrannna. Han börjar få in flemma bättre nu.
Spansk skritt gick inte,men i gången när jag borstade honom gjorde han det jätte fint,latmask.
ops..blixt.
/Lisa

Tips för att få Moviemaker att funka?

Hej!
Ska alldeles snart upp till stallet med Irma. Har ännu inte fått Moviemaker till att funka men i värtsa fall får jag väl sätta mig vid seg-datorn! :( Jaja, jag återkommer senare med mer roliga inlägg, hade också tänkt att varje dag leta lite i arkivet och ta fram en gammal bild, sägs om det?
//Amanda

Det börjar bra

Första skoldagen börjar med håltimma, haha gött, men om 10 min så ska jagtill tandläkaren så då slipper jag en lektion till tror jag iaf :)
Jag red ut en sväng igår och Duva var riktigt pigg så det blev små tripp hela promenaden men det blev iaf inga krumsprong eller stegringar så jag får väl vara nöjd. :)
Idag blir det nog något liknande ska kanske rida ner till sandtaget och klättra eller nått.
//Irma
Tjockis Duva <3

Månday

Godmorgon...
Hur segt är det inte måndagmorgon, första skoldagen efter lovet...? Jo, helt hemskt. När jag skulle gå upp somnade jag onödigt nog om igen osv. Nej, nu måste jag till skolan, kanske film idag då också!
Favoriten ;)

//Amanda

Idag

Gaah! Moviemaker funkar inte, jag har försökt allt men den öppnar jättemånga samtidigt och hela filmen blir svart, vad händer?
Idag har jag kollat semifinal på GP Ponnyn, massor av fina ponnys, och alla ryttare red faktiskt väldigt bra. Tycker annars att det alltid brukar finnas någon som sticker ut åt det mer negativa hållet, men alla var som sagt mycket bra. Efter jag hade kollat på den åkte vi till Ikea, blev inköp som bäddset, tavelramar och ljus. Får ta någon dag till att fixa mitt rum, vi ska också beställa foton till ramarna. Så snart pryder Rasmus min vägg! :)
Sedan var jag i stallet och efter det åkte vi till KRS på tävlingsmöte. Fick veta ännu mer om BC och andra tävlingar tex så kanske vi kommer ut på en utbildningsdressyr den 18 mars på Bulycke. Det ska bli jätteroligt, även man inte vet hur det går! ;)
Nu ska jag bli bättre på att blogga men har verkligen haft fullt upp, därav har jag inte hunnit sitta vid datorn, och blogga då.
Filmen från i lördags kommer när Moviemaker vill samarbeta. Har ett annat program med, fast på en annan dator och den är verkligen fruktansvärt seg men om det inte går på annat sätt får jag väl sätta på den...
//Amanda

at home.

Har kommit hem nu och hunnit äta och ducha, mötet var la roligt det var mest snack om bohuscupppen och jag ska nog tävla sista hoppomgången och sen någon gång i dressyr också, jag är mest nervös för dressyren eftersom att Duva och dressyr är inte det bästa, hon har svåt för formen och det hade precis börjat lossna för oss i somras när hon blev halt, aja men vi får kämpa på. :) nänu ska jag sätta mig och kolla på PA avsnittet jag missade, hejdå ! :)
//Irma
Liten bit av mitt rum. ;)

Jag saknar att.....

Hoppträna på riktigt, jag hoppar ju på ridskolan men det är inte så svår hoppning så jag saknar verkligen dethär..
Sen så saknar jag ju att rida Jason också !
.
//Irma

Ghs

Göteborgs hs börjar ju närma sig nu och jag längtar verkligen ihjäl mig, jag och Amanda ska dit på söndagen för att kolla på själva showen men vi ska nog dit på torsdag också för att kolla på mässan, det är ju också den helgen som Linns event är så det kommer bli riktigt kul ! :)
.
Saker som jag ska kolla på.


Ett hv polo shabrak helst brunt men jag såg även att dom hade produserat en ny modell som också var riktigt snyggt!

eller detta då som sagt.
Ja det var nog allt ett schabrak helt enkelt eller jag kommer nog också försöka hitta ett par chaps om dom inte har fått in dom som jag ska ha till sadelkammaren då.
Sen kommer det nog bli en heldel spontan köp, jag brukar annars inte hitta så mycket saker där jag vet inte varför men jag hittar bara inte det jag söker efter. ;)
//Irma

Solen tittar fram

Sitter i väntan på att Johanna ska komma dom ska hämta mig å vägen för det är ju väldigt jobbigt att gå upp till stallet, så ser jag att solen tittar fram, men måste gå nu hon kommer nu ! :)
//Irma

jag har gjort lite nytta

Har suttit med lite skolarbete nu ett tag, ska nog dra mig upp till stallet snart. Det får nog bli en uteritt idag, igentligen hade jag behövt rida lite över bommar och sånt men det är förmådligen rejält med slask där nere nu så jag får rida ut och jag hoppas att väglaget är bättre än vad det var igår.
.

hejsan! :D

Hejsan!
Jag behöver nog inte säga så mycket om min bloggning under hälgen, den har varit sämst! Aja ska bättre mig.
Jag ska försöka ta bilder på det jag köpte på Nordsan, jag var även inne en snabbis på jc igår och köpte ett par as snygga jeans.
.
Red Duva en lite kortare sväg igår med det vanliga tränsbättet och det gick faktiskt rätt bra hon lyssnade fint och kunde stuntals till och med gå i form.
Det var ju så galet halt ute igår så jag var tvungen att gå inne bland granarnaså jag passade på att rida lite slalom där, hon är ju fruktansvärt pigg nu så det var nog bra för henne att få tänka till lite.
Jag får se vad jag ska göra idag jag hoppas att det inte är lika halt.
Jag ska på tävlingsmöte ikväll så ska försöka göra litetidsinställda tills dess.
.
Just de ja så att Lisa har tagit en liten blogg paus, tråkigt hoppas att hon kommer tbx snart.
.
Bild från förr förra sommaren tror jag, hade inte börjat hyra Duva då ;)

//Irma

Tar en bloggpaus

Just nu tar jag en bloggpaus tills jag är tillbaka i stallet och gör saker på dagarn,känns fel att sitta och försöka klämma ut uviktiga saker här på bloggen.
Ses om några dagar!
/Lisa

Visste du att...

... Jag har skakat hand med Rolf-Göran Bengtsson? Haha, helt random förra året i Scandinavium. Han stod typ och pratade med någon utanför ingångarna till själva innerhallen. Det kunde man ju inte missa, vi velade vem som skulle gå fram först, haha, och eftersom jag är så modig så blev det ju jag! ;) Roligt minne....
//Amanda

Film imorgon

Hejhej!
Har kommit hem nu. Blev tyvärr ingen film på programmet just, det gick inte så bra, haha... Dock gick det mycket bättre runt om dressyrprogrammet, hoppas på att kunna ladda upp en film från idag imorgon! ;) Då får ni ju gärna komma med lite tips m.m.
Imorgon kommer min uppdatering inte vara den bästa, sover hos en kompis inatt, och imorgon så ska jag rida och seden på tävlingsmöte på KRS! Men uppdaterar så gott jag kan. Irma och Lisa tar kanske hand om bloggen imorgon...
//Amanda

orkar inte

Pappa kom in och väckte mig vid nio för jag skulle med till min lillebrors bandy grej,mamma ville prata så jag skulle med. men så skickade hon ett sms och sa att hon inte skulle me. så jag gick och la mig igen. Sov till tre då pappa kom in,nu ligger jag fortfarande i sängen och kommer nog göra resten utav dagen. Jag kommer att vara hemma från skolan måndag,sen får vi se hur jag ser ut på tisdag.
Orkar inte vara "sjuk" längre. Hela lovet har jag legat hemma,och sanna och anna har kommit ngn kväll men då har vi fått sitta inne,istället för att gå ut! det suger.
Inte träffat mina pojkar på en hel vecka. vilket suger ännu mer.
/lisa

Dressyrprogram

Har nu skrivit ut dressyrprogrammet, som jag tänkte träna på idag. Första gången men förhoppningsvis ska det nog gå bra! Har ridit programmet innan, dock med "skojtävling", men med riktig domare, så jag vet programmet ganska bra. Även om jag inte kommer ihåg hela.
Största svårigheten för mig är absolut att bibehålla formen i alla övergångar och också i den ökade traven, som enbart är på öppet, rakt spår. Också att inte vara så tydlig i mina rörelser, det kommer bli svårt. Eftersom R och jag lär oss, så är jag övertydlig i mina tygeltag m.m.
Hade också tänkt att be pappa filma oss, så jag kan analysera hur det ser ut. Skulle ni vilja ha en film? Då skulle jag bli jätteglad om ni kunde komma med konstruktiv kritik! :)

//Amanda

Ridhus idag :)

Godmorgon!
Idag ska vi försöka komma iväg till ett ridhus. Ska ta med mig L:C programmet så jag kan träna lite. Ska bli roligt att se hur det går... (?) Haha! Håller också på att planera in tävlingar, ska kanske på en utbildningsdressyr på Bulycke ganska snart. Sen har jag också hittat lite vanliga hopptävlingar som jag vill till, dock kan man inte anmäla sig till alla, då de inte har "öppnat" än.
Jag kommer tillbaka sen, ska skriva ut programmet och fixa mig nu,, så vi kommer iväg någon gång! ;)
//Amanda

sommardagar att minnas

ÅÅå,jag och min bror var ensamma hemma. Dem andra var i malmö och jag,sanna och anna kom på rätt cp saker...
/Lisa

Gamla bilder

Ååå saknar denna dagen. Anna fotade när jag red solfari,super fina e han!
Och jag ramlade av xd
Tack anna för bilderna!
/Lisa

Redigera film

Jag har redigerat en lite film med filmklipp under min och solfaris tid,även ett filmklipp där det är första gången jag rider solfari riktigt. Innan hade jag bara skrittat lite barbacka på honom,när jag var helt ny med ridningen. Och kommer ihåg att jag hade jätte svårt med lättridningen. Det gick aldeles för fort. Även klipp när vi inte var så haj på markhanteringen,vi har gjort jätte stora framsteg!
Skulle ni vilja att jag filmade mer och lärde mig mer om redigering?

/Lisa

Äntligen bestämt mig

Eftersom jag inte sparade undan några pengar till horseshow denna månaden ska jag försöka hjälpa till hemma så jaf får lite extra,ska försöka få ihop så jag kan köpa detta:
Ridbyxa med LOGO från John Whitaker
Svart och blå.
Dock tror jag att jag kan glömma det men man vet aldrig,mamma kanske bidrar med något också. Även om det är lite saker går det ändå på en del.
/Lisa

Bild sortering och allt det där

Hejsan,jätte usel bloggning men när jag kom hem till Pappa som kom sanna en stund efter,vi hade skit kul. Jätte länge sedan vi ar med varandra. Vi var allmänt cp och skrattade massor,sen så följde jag henne en bit. Och det är is halt ute så vi låg i backen och gled runt och skrek i mörkret,hehe. Sen när jag kom hem så satt jag och kollade på the voice swe. Nu har jag sorterat bilder på datorn och dem lite mer "spec" bilderna har jag lagt i sina egna mappar,namn gjort och skrivit datum på.
Pratar med Anna på facebook och hon har kvar bilder från i sommras,när hon ofta fotade mig och jag henne. Saknar den tiden seriöst,trots att jag och anna blev trötta på varandra ibland (som alla blir) så hade vi så sjukt kul,vi fotade fina bilder med hästarna och det var super mysigt.  Hon kan säkert ladda upp några någon gång som ni kan få se :)
Haha,en jätte gammal bild på med och solfari som Anna har fotat!
/Lisa

Din chans att tycka till om bloggen

Oj, vad folket har bloggat dåligt idag... -skärpning!
Idag har jag som sagt varit i Nordstan, bilder på vad jag handlade kommer sedan. Rasmus hade som sagt vila idag, var ju uppe i stallet på morgonen och fixade allt, dock kanske jag måste åka upp sen igen för att tvätta ett litet sår han har fått.
Sen en sak som jag har tänkt på... Jag tycker bloggen blivit lite... ehh... tråkig (?). You know, samma inlägg osv. Statistiken går åt fel håll och inte lika många kommentarer. Jag vill då veta, vad ska vi ändra på, vad behöver förbättras? :) Tack på förhand!
//Amanda



Mot stallet, sen Nordstan

Idag kommer uppdateringen under dagen ligga ganska lågt, ska till Nordstan med Irma & Johanna, som Irma nämde innan. Ska alldeles snart upp till stallet, ingen ridning, bara stallet. Jag uppdaterar mer sedan, på eftermiddagen eller ikväll! Ha det så bra! :)
Hittade en ovisad bild på mig och Rasmus, jag veet att jag hade gympaskor men jag hade glömt ridskor, men alldeles efter så kom pappa med ridskor, så jag bytte. ;)
//Amanda

Rasmus

Hästen är ...
(x) Lat
(x) Pigg
() Het
() Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst
() Foderhäst
( ) Medryttarhäst
() Sköthäst


Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
() Kallblod
( ) Varmblod
(x) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
() 121-140 cm i mankhöjd
(x) 141-150 cm i mankhöjd
( ) 151-160 cm i mankhöjd
( ) 161-175 i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
(x) Dressyr (lite)
(x) Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
() Allround

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
() 6-10 år
(x) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
(x) Bockar (när han blir glad)
( ) Stegrar
()Alla fyra ben i marken
( ) Kicka
Hästen är:
( ) Krubbitare
( ) Sparkar i boxväggen
( ) Nafsar
() Äter allt som går att äta
() Är petig med maten
() Äter men rör inte vad som helst
() Tänker mest på mat
() Smal
() Tjock
(x) Lagom

Färg:
( ) Skimmel
(x) Brun
( ) Tigererad
( ) Fux
( ) Skäck
( )Isabell
() Ljusblack
() Mörkblack
( ) Annan
Hästen har:
( ) Ål
(x) Kort hängande man
( ) Lång man
( ) Tunn man
(x) Tjock man
(x)Mörkare på benen
( ) Ljusare på benen
( ) Har strumpor på alla fyra
() Bläs
( ) Lykta



Var bara tvungen, tyckte att det var en så rolig sak att göra! ;)

//Amanda

R.I.P ROYSEN

Nu har du fått galoppera vidare till ängarna där du kommer ha det mycket bättre och inte lida någonmera. Du var en riktigt fin ponny,och dina ägare kämpade allt för att du skulle bli bra. 

Vila i frid♥

Vampyrer suger

Jag har nyss sett klart på vampyrer suger. Hade aldrig sett den förr så jag tänkte att den kanske är bra,och jag skrattade filmen ut,fast jag har en rätt kass humor också... men det är en film som jag tyckte va bra iallafall. Imon får vi se vad jag gör,jag kanske kan åka till stallet. Förmodligen inte men kanske. Ska snart ta och bära ut disk,bädda sängen,duscha och se på mer film haha.
/Lisa

Min favorit outfit

Vi fick frågor på frågestunden om våra favorit outfits och här är min. :)
.
//Irma

Ella

Visste ni att jag nog har världens sötaste katt? Haha, en katt som heter Ella på 3 år. Fina katt! ^^ Haha, onödigt inlägg men var liksom bara tvungen då jag hittade lite bilder på min dator som jag inte lagt märke till...
//Amanda :)

Tomorrow

Imorgon så ska jag, Amanda och Johanna till Nordstan och shoppa, jag ska först och främst försöka hitta något som jag kan ha på mig på Linns event, ja ni kommer säkert få se bilder på det isf, vi ska gå upp till stallet tidigt på morgonen och sen så ska vi ta buss till gbg, så min bloggning kommer inte vara så bra imorgon.
//Irma

promenix

Hejsan goingar!
Det fick bli en promenad med Duva idag istället för att rida i padocken och det gick ganska bra hon var väldigt pigg så det var svårt att få henne och konsentrera sig, men jag tränade iaf på att hon skulle stanna när jag stannar så utan att jag ska behöva ta tag i henne då.
Dettar har funkat jätte bra innan men nu var det tydligen som bort blåst, men i slutet så gick det faktiskt bra hon stannade när jag stannade och jag behövde inte hålla i henne (stolt) :), haha
// Irma
En ovisad bild på Duva och Felicia. :)

Åsikter -hur jag ser ut

Känner för att skriva av mig lite.
Vet ni vad jag hatar?  Jo, när personer kränker ner på andras utseende. Ett beteende är det faktiskt i viss mån okej att säga till om man upplever att något inte känns bra. Ett beteende kan man ju ändra på, t.ex så kan man ju ändra om det är så att man ofta hackar på andra. I sådana fall är det ju bra om någon säger åt personen i fråga, så att den ändrar på det.
Men utseende, det kan man inte ändra på. Ok, du kan färga håret, du kan operara dig osv, men det är fortfarande du. Det är därför det är så jobbigt när folk kommenterar hur du ser ut, då man vet, att det är såhär jag ser ut. Jag kanske har en stor näsa, men varför ska någon säga det, när du kanske varje dag redan tänker på det. Eller du kanske tycker att du har världens finaste näsa, varför ska då någon ta ifrån dig självförtroendet?
Gaah, blir så arg när jag hör folk "klaga" eller skratta åt andra hur de ser ut. Jag gör inte alltid heller rätt -men bortsett från vissa försöker jag iallafall. Visste ni att det är därför jag inte lägger ut bilder på mig själv? För att jag tror jag kommer få en kommentar om hur jag ser ut, töntigt men sant.
Nu har jag skrivit av mig lite, hoppas ni orkade läsa och uppskattade inlägget.
//Amanda

Det finns inget annat att göra än att skratta!

//Amanda

Småhoppning i paddocken

Hej, inte så bra blogging då jag har varit i stallet hela tiden, haha. Synd att man inte har en Iphone så man kan blogga från mobilen. Just nu är jag jättetrött, ska äta sen lägga mig och sova eller nåt, orkar liksom inte mer.
Red R i paddocken, lite hoppning. Tyvärr blev det ingen hoppträning, då mamma inte kunde köra, så jag hoppade lite i paddocken. Bara små leka runt höjder men det var faktiskt ganska roligt och han lyssnade helt OK. Nu ska jag äta, kommer tillbaka senare!
//Amanda

Ridning på Lunden.

//Irma

Morning

Godmorgon!
Jag och Irma har varit sega nu på morgonen och sitter och äter frukost nu. Ska nog ladda över lite bilder från igår när Irma red på ridskolan. Sedan går vi troligtvis upp till stallet, Irma rider nog i paddocken och jag gör bara stallet för att jag ska hoppträna ikväll! :)
//Amanda

hästen är 2

Hästen är ...
( ) Lat
(x) Pigg
() Het
(x ) Barfota
( ) Skodd
( ) Egen häst
() Foderhäst
( ) Medryttarhäst
(x) Sköthäst


Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
() Kallblod
( ) Varmblod
(/) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141-150 cm i mankhöjd
( ) 151-160 cm i mankhöjd
( ) 161-175 i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
() Dressyr
() Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
(x) Allround

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
(x) 6-10 år
() 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
( ) Bockar
( ) Stegrar
()Alla fyra ben i marken
( ) Kicka
Hästen är:
( ) Krubbitare
( ) Sparkar i boxväggen
( ) Nafsar
() Äter allt som går att äta
(x) Är petig med maten
(x) Äter men rör inte vad som helst
() Tänker mest på mat
( ) Smal
( x) Tjock
() Lagom

Färg:
( ) Skimmel
(x) Brun
( ) Tigererad
( ) Fux
( ) Skäck
( )Isabell
() Ljusblack
( x) Mörkblack
( ) Annan
Hästen har:
( ) Ål
(x) Kort hängande man
( ) Lång man
( ) Tunn man
(X ) Tjock man
() Mörkare på benen
( ) Ljusare på benen
( ) Har strumpor på alla fyra
() Bläs
( ) Lykta


/Lisa

hästen är

Hästen är ...
( ) Lat
(x) Pigg
(/) Het
() Barfota
(x) Skodd
( ) Egen häst
(/) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst


Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
() Kallblod
( ) Varmblod
(/) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141-150 cm i mankhöjd
( ) 151-160 cm i mankhöjd
( ) 161-175 i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
(x) Dressyr
(x) Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
(x) Allround

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
() 6-10 år
( ) 11-15 år
( ) 16-20 år
(x ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
( ) Bockar
( ) Stegrar
()Alla fyra ben i marken
( ) Kicka
Hästen är:
( ) Krubbitare
( ) Sparkar i boxväggen
( ) Nafsar
( x) Äter allt som går att äta
(/ ) Är petig med maten
() Äter men rör inte vad som helst
(x ) Tänker mest på mat
( ) Smal
(x) Tjock
() Lagom

Färg:
( ) Skimmel
() Brun
( ) Tigererad
( ) Fux
( x) Skäck
( )Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
( ) Annan
Hästen har:
( x) Ål
() Kort hängande man
(x) Lång man
( ) Tunn man
(X ) Tjock man
() Mörkare på benen
( x) Ljusare på benen
( ) Har strumpor på alla fyra
() Bläs
( ) Lykta




/Lisa

Ridskolan mm..

Hello! Jag och Amanda kom precis hem från min ridning nu och det gick riktig bra på lektionen hade en häst som heter Rainbow och han var ganska trevlig att rida går inte in på så mycket detaljer. Kommer nog lägga upp lite bilder från passet också ! :)
Jag har ju som sagt varit på ett vattenpalats idag och det var faktiskt riktigt kul hahaha, jag ska försöka blogga lite bättre imorgon. :)
//Irma


Haha ni får en bild på min föredetta grannes katt i brist på bilder :)...långsökt?

Fick hem mina stövlar idag

Fick hem mina stövlar idag,dem är lite stela eftersom dem aldrig är använda,helt nya men jag har smörjt och gått i dem,ska smörja dem så mycket som möjligt så dem blir muuka snabbt.
Så jag har gått runt i dem har idag,dem här och jogging byxor. Nya modet kanske?
/Lisa

Jag är med och tävlar klicka på bilden

/Lisa

Baka (onödigt inlägg)

Nu ska mamma och min lillebror baka och jag hade tänkt att ta kort,för dem ska baka muffins. Alltid kul att fota!
Så samtidigt som dem bakar kommer jag väll sitta och vara störande med mitt babbel och VD.
Bilder kommer sedan.
/Lisa

Bloggen rullar på som den ska

Kommentarer ruller på bra och statestiken är gämn och vi håller våra besökare. Jag börjar bli frisk,kan inte ätä än men dricka kan jag göra,är nog snart tillbaka i stallet. Saknar mina korvar,vad gör folk hemma hela dagarna igentligen?
Ska snart ta en dusch,sen så ska jag städa rummet så jag inte behöver göra det när jag kan vara i stallet. För idag är jag mycket piggare så jag orkar gå på toa utan att vara helt slut när jag lägger mig i sängen igen,haha hur har jag överlevt igentligen? Hela dagarna har jag bara legat och sett på Vampire diaries.
Ska försöka hitta ett film redigeringsprogram också,för mitt windows live moviemaker fungerar fortfarande inte och windows moviemaker 2.6 tar inte HD filmer,och min kamera har ju HD. Sony Vegas har jag redan provat och jag fattade inte,vet ni något får ni mer än gärna säga till.
/Lisa

Härligt väääder!

Hejsan!
Ska nu göra lite mat, sen dra upp till stallet. Mysigt väder ute så det blir nog härligt att vara uppe i stallet. Hade också tänkt att ta med varm choklad upp. Nej, nu måste jag äta, återkommer när jag har ätit med ett kanske mer roligt inlägg! ;)
//Amanda

Länkbyte m Selina

Länkbyte med snälla Selina som sagt. Selina bloggar här ---> http://ponnyssarna.blogg.se/ ! :D
Hon har en fin blogg där hon skriver om vardag och hästar. Selina rider på KRS, där jag red innan och är medlem osv.
Tycker verkligen ni borde kika in där och skriva en kommentar eller så! ♥
//Amanda

Trick träning och Natural horsemanship Del 3

Nu tänkte jag gå igenom hur du får din häst att fokusera på dig även om det finns andra saker som är intressant. Det är ju olika för olika hästar,vissa är helt enkelt väldigt okoncentrerade,då får man lära dem att koncentrera sig helt enkelt. Det krävs flera års konskap för att lära sig ALLA hästar men detta var iaf så jag lärde solfari som varken hade repekt eller fokus på mig. Till att han blev en hund.

Först gör du ledarskaps övningarna jag har skrivit om,har du missat dem kan du läsa om dem här.
Men din häst kanske inte stannar när du stannar,då måste du visa dig. Vifta med händer framför ansiktet lite inte nudda hästen. Då kommer den själklart att undvika dig och backa,då slutar du och berömmer med röt och klapp,då kommer den att förstå att det den gjorde var rätt. Kanske inte med en gång men det är bara att fortsätta tills den förstår.
Gör mycket halvhalter,ryggningar osv. Gör så att hästan fokuserar på dig,samma som du gör på hästryggen fast från marken.
klicka på bilden för att komma till den som har tagit den (anna).
/Lisa

hello :)

Hejsan! Jag har bloggat ganska kast nu under lovet, har ju mycket annat och göra så jag hinner inte riktig med bloggen.
Idag har jag iaf tumkört Duva och det gick la helt ok, hon va väldans pigg.
Imorgon ska jag till ett vatten palats, hoppas det blir kul ;)
Har inget mer att skriva just nu, ska försöka uppdatera imorgon.
Nu ska jag och Felicia sätta oss och kolla igenom hööks katalogen, extra rolig att Nellie är med ! :)
//Irma

Snö igen...

Idag har jag inte haft en bra uppdatering alls! Har inte haft tid, eller ork. Nej, nu ska jag sluta bortförklara mig varför jag inte bloggat, för när jag sätter mig ner märker jag ju hur roligt jag tycker att det är att skriva! ;) Rasmus reds i paddocken idag, sedan en sväng ut som avrundning.
Helt otoligt hur mycket snö det har kommit, usch, jag orkar inte. Bara igår var det ju barmark, mjukt underlag och jag hörde fåglarna kvittra, hur mysigt? Och nu är det fullt med snö... Nej, motivationen blir ju inte bättre utav detta snöiga väder.
Imorgon kommer en tjej och rider Rasmus, jag ska vara med och visa henne också, ska bli härligt för Rasmus att inte alltid ha Amanda på ryggen! ;) Mina underbara kompisar ska till badpalats, så annars kommer jag nog tillbringa min dag i ensamhet... :( Jaja, jag fick iallafall vara med de på alla hjärtansdag!
Älskade plutten som fick min alla hjärtansdags puss! ♥
//Amanda

Länkbyte m Malin

Länkbyte med fina Malin! Malin har en supergo blogg med intressanta inlägg, bra åsikter och skriver på ett riktigt fint sätt.
Kolla in hennes blogg här! -----> http://ponniecheyen.blogg.se/ http://ponniecheyen.blogg.se/ http://ponniecheyen.blogg.se/
//Amanda

ni kanske tror jag är tokig

men detta är en häst som jag helt klart skulle vilja köpa!
Elak ponny utan pass
Elak ponny utan pass. Hästar säljes
Typ: B -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2003
Namn: Lollypopp Greta
*** UPPDATERING ***

Vi letar efter en bra lösning för Lolly. Vi har blivit erbjudna en tillfällig hage med högt viltstängsel/nät så hon lever vidare, dock är det ingen permanent lösning. Tack för engagemang. Hundatals har ringt, mejlat och skickat sms.

Jag säljer inte till någon som har barn, inte en vettig plan eller endast trådstängsel!

Den här hästen är värd ett bra hem, med någon som kan ta sig tid och har MYCKET bra kunskap. Bara ett gott hjärta hjälper inte henne tyvärr. 

Så hästskojare, hästhandlare, ni som vill tjäna pengar på vår situation eller vill göra en quick-fix för att rädda hästen från avlivning får gärna ringa någon annanstans.

Tack
/Mariell


****

Köpte en ponny i fredags från Jönköping, i god tro, dock endast sedd på film hanterad av en vuxen. 

Ponnyn är korsning British Spotted Pony/Knabstrup. Enligt annonsen var den jättesnäll mot alla ryttare och skulle nog passa för ridskola. Perfekt för min 9-åriga dotter trodde jag.

Ponnyn har visat sig vara ett verkligt monster. 

Attackerar, hugger och sparkar, även vuxna som hon verkar ha respekt för. 

Flera mycket hästvana människor har dömt ut hästen som "psykiskt störd" som kräver OERHÖRT mycket jobb.

Verkar hata barn. Attackerar så fort hon får chansen, även om en vuxen står bredvid och håller i grimskaft - och det fast hon haft öronen framåt och nyfiket tittat på barnet som stått alldeles still och bjudit på morot sekunden innan. 

Kan ej gå i hage oavsett trådsort, måste ha fårstängsel eller liknande. Går lugnt igenom tråd med stark ström och drar tråden bakom sig helt inlindad i benen utan att bry sig ett enda dugg. Stegrar så fort hon vill iväg om hon sitter fast. 

Sparkar sönder saker om hon kommer åt och inte vill sitta instängd/fast. 

Är ej ranglåg, alternativt försöker mycket aggressivt slå underifrån på både människor och andra hästar. Går ej att sätta sig i respekt, hon är lömsk och hugger oprovocerat och oannonserat.

Ej inriden på ett vettigt sätt, har inga muskler för att parera en ryttare - indikerar dock ont i ryggen. (Teori är att hon är för snabbt inriden av för tung ryttare.) Inkörd enligt tidigare ägare, men jag vet inte om jag tror på det längre. Har ej testat.

Enligt säljaren har detta beteende ej funnits tidigare... Säljaren vägrar låta köpet gå tillbaka.

Säljes endast med köparens fulla förståelse om hästens otäcka beteende.
Inte utbildad
/Lisa

pappa går smiley kurs

/Lisa

Klicka in

På denne bloggen
http://www.nattstad.se/nkleist
En tjej som har världens snyggaste ponny,och det är en underdrift!
'Jag själv är kär i denna hästen!
/Lisa

Hej fina ni!

Hejsan!
Hoppas ni gillade svaren på frågestunden, hann inte alla, svarar fler sedan! Undrar ni något som ni inte fick med eller att jag misstolkade frågan etc, är det ju bara att slänga in en kommentar så svarar jag i ett inlägg. Ska alldeles snart upp till R, bara göra stallet mer orkas inte just nu.
Har ni några ideer vad som man kan blogga om? Vad vill ni läsa?



//Amanda

Svar, Amanda del 1


När började ni rida?
Jag började rida som nioåring på ridskola.

09 Februari, 12:04



hur hög är rasmus? Rasmus är 146.5.
hur högt har ni hoppat? Vi har hoppat 120 cm, såklart med tränare och allt då.
när du letade häst, vad var det för kapaciteter du ville att din häst skulle ha? lever rasmus upp till dom kapaciteterna du ville ha?... Kapaciteterna jag letade efter var väl inte så höga, jag ville ha en ponny jag kunde hoppa med, som jag kunde rida dressyr med osv. Det viktigaste var faktiskt att min ponny skulle vara snäll i stallet och att jag gillade den, letade inte efter en ponny med höga resultat direkt. Helst skulle den också vara lättlastad och jag ville verkligen att den skulle ha haft det bra innan den kom till mig. Ja, Rasmus lever upp till allt och överträffade nästan en del med! :D




ljus vs mörk häst ? Jag tycker ljusa hästar är vackrast att se på, många tycker ju också att bruna hästar kan upplevas lite tråkiga eftersom det är det vanligaste men enligt mig så har ju Rasmus finaste färgen även om jag älskar skimmlar! ;)

08 Februari, 19:34

Hur kom det sig att ni ville skaffa en blogg tillsammans? Jag och Irma har haft blogg innan och Lisa frågade om hon fick vara med.
Vilka inriktningar har ni? Hoppning, men hoppas på att kunna starta lite dressyr om allt går bra.
Hur länge har ni ridit? 4-4.5 år.
Bästa hästen? Ramus! ;)
Vilken häst skulle ni dö för, för att få rida den? Haha, Rasmus... fast det får jag ju ändå... kanske Tortilias... möjligtvis Ninja la Silla!
Om ni hade ett sto, vilken hingst skulle ni vilja avla stoet med? Jag är verkligen inte insatt i avel, så jag har ingen aning vilka som är vallackar och hingstar. ;)
Vilken ridinstruktör har ni? Min fd ridskoletränare i hoppning, dressyr är lite från och till vem jag tränar hos men senast var hon som äger Lunden. Sen får jag också hjälp av en släkting med Rasmus, där jag är ibland på helgerna, lov osv. (Jag valde att inte lägga ut namn)
Favorit gångarten? Galopp! ;)

08 Februari, 16:40

Hur skulle ni reagera om det kom fram läsare på tex stan eller någon annan stans,skulle nu bara kolla konsitgt på dem eller skulle ni vara trevliga och prata massor? Tror ärligt talat att vår blogg inte är så stor att någon skulle komma fram så men självklart skulle jag vara trevlig och tycka att det var helt awsome! :D
hur är ni som personer? Framåt, bjuder till, haha svårt att säga men ja, glad osv...
kan inte ni svara i ett videoinlgg? Nooo, tyvärr.
Har ni några sommarjobb på g till sommarn? Nej faktiskt inte men det skulle vara roligt att tjäna lite extra!
07 Februari, 19:25

1. Vilken outfit gillar ni bäst på era hästar? :) Röd/blå, den vanliga, annars så har jag märkt att R blir väldigt snygg i brunt! ;)
2. Om ni skulle satsa på någon karriär inom någon gren, vilken tror ni att ni hade lyckats bäst i? :D Hmm, tror hoppning eftersom jag brinner mest för det, har jag också viljan att kunna lyckas inom det. :)

Kram! <3
Kram! :D <3

06 Februari, 19:12

har ni tävlat i dressyr,kommer ni köra det? Har tävlat någon liten men aldrig rikigt tävling. Ska dock tävla lite nu under våren, i samband med Bohus cuppen..


gillar ni någon just nu? Nej.
sminkar ni er? Oftast men inte alltid.
hur mycket bryr ni er om erat utseende i skolan? Lagom mycket, inte allt för mycket men ändå ganska ja, lagom.
är ni lärarens favorit? Fråga dem! ;) Jag vet inte.
om ni gillar ngn,vet den personen om det? Kanske, kanske inte. Men jag tror faktiskt inte det, det är nog så att jag knappt erkänner det för mig själv. ;) Men just nu gillar jag ingen.
har ni ngn kompis som har vart med er under hela eran utvecklig inom ridningen? Irma! :D
Vad tycker ni om nellie berntsson? Känner henne ju inte men hon verkar vara en mogen tjej som står upp för vad hon tror på. Hon har ju en bra blogg! :)

vad är viktigt hos en kille och vad faller ni för? hur ser eran drömkille ut? Det vet jag inte förrän jag träffat honom! ;) Ärligt, jag vet inte.


Hann inte svara på alla frågor, kommer upp mer imorgon!



//Amanda



11 Februari, 20:18






Skönt

Åå,vattkopporna är påväg bort nu,i ansikter och på magen är det bara skorpor kvar,på ryggen är nästan allt helt borta,några få kvar bara,har dock fått på armarna och benen,men dem försvinner väll snart också. Riktigt skönt,men nu har min hals blivit fuckad. Imorse så hade jag ingen röst,jag kan inte svälja men nu kan jag iaf prata.
Förhoppningsvis kommer jag ut till stallet till helgen. Men kommer stanna hemma nästa vecka för vill verkligen inte ha kvar sårskorpor kvar när jag är i skolan xd.
som ni märkt uppdaterar jag inte,men jag har varit så trött at jag inte ens orkat ligga i sängen med datorn i knät,har vart anstängande att både skriva och ens röra på den musplattan,har antingen sett på filmer eller sovit hela dagarna.
/lisa

Ihopsläpp

I lördags släppte jag och en tjej i stallet ihop Rasmus och hennes häst Primeros. Som ni kanske vet har Irma tidigare ridit "Primman". Vi visste inte hur hästarna skulle reagera med varandra, tänk om de skulle springa benen av sig eller så? Hmm, eftersom vi inte visste så satt vi på hästarna benskydd, i fall att, vi var beredda att fösa de ifrån varandra utifall om något skulle hända osv...
Vi släppte också ihop de i en skogshage. Då har de ju ganska mycket hålla på med och kanske inte bryr sig om att hacka på varandra.
Sagt och gjort släppte vi då ihop de. Först var de mest intresserade av maten och eftersom hagen var ny för båda hade de mycket att kolla på, allt lugnt. Sen började de intressera sig för varandra, nosa, osv. Så söta som de är började de äta från samma höfång och dricka samtidigt ur vattenspanne. Sedan sprang de lite med, roligt! ;) Vi som hade graderat oss med diverse saker och varit nervösa inför detta, haha, det skulle vi aldrig behövt om man säger så! :D
Är glad nu att Rasmus har en kompis i hagen, tror han saknat en då han har blivit lite rastlös i hagen, gått runt och inte vetat vad han skulle göra. Här kommer lite bilder från då.
//Amanda

Ovisade bilder

Lite ovisade bilder från igår när jag och Irma fotade. :)
Sjuk härlig dag var det. Det var vårvarmt och jättemysigt. Fler sådana här dagar önskas!
//Amanda

Kollat PA

Hej alla fina ni!
Har kollat på PA. Favoritprogram... JA! :D Himla roligt program och det känna som det växer för varje säsong, grymt roligt.
Just nu händer det inte så mycket. Ska försöka slänga upp lite svar ikväll, hoppas ni tittar in senare då. Kram på er alla så länge!
//Amanda

Irmas svar del 2

När började ni rida?
När jag var 9 år ;)
.
Jag suger på att komma på frågor och det kommer väl inte direkt några "hästfrågor" !

Hur långt vill ni komma med den här bloggen!?
Vi vill ju soklart komma till toppen och vi har haft endel kontak med horsespot så vi satsar allt på bloggen! :D

Har någon utav er tre pojkvänn?
Nix :)
.
vad är viktigt hos en kille och vad faller ni för? hur ser eran drömkille ut?
Jag tycker det är viktig hos en kille att han är omtänksam och ärlig sen finns det ju en rad olika saker som jag tycker e viktiga.
Jag har inte någon såndär diräkt "drömlock" hos en kille, hahah
.

.gillar ni någon just nu?
Nej.
.
sminkar ni er?
Jao
.
hur mycket bryr ni er om erat utseende i skolan?
Jag bryr mig ganska mycket om hur jag ser ut i skolan jag kan ju inte se ut hursomhelst liksom ;)
.
är ni lärarens favorit?
Nja, jag upplever ju inte att dom hatar mig men jag är väl inte deras lilla favorit ;)
.
om ni gillar ngn,vet den personen om det?
nej

har ni ngn kompis som har vart med er under hela eran utvecklig inom ridningen?
Ja, Amanda och Johanna.

Vad tycker ni om nellie berntsson?
Det är en cool tjej som har mycket framtidsplaner hon vet vad hon vill, ja tuff brud helt enkelt ;) haha





Ridskor

Igår var jag på Sadelkammaren och köpte ridskor. Haha, jaaa, Irma och jag var där samma dag...
Här kommer lite bilder på skorna.
Har blivit riktig fäst vid brunt läder. Snyggt! Tyvärr så behövde de beställa in nya bruna shaps, så jag får vänta tills de fått in dem. Passar inte de, så kanske man hittar några på mässan?
//Amanda

Bildbomb!


...

....♥
//Amanda

Det var inte igår..

Är inne på Irmas dator nu och hittade denna übersöta bild på Irma och Benthino... Sötnowsar!

Smakprov

Är ni berädda på bildbomb eller ? :)
// Irma & Amanda

Hej!

Hejsan!
Jag och Irma har varit uppe stallet ganska länge nu, så vi kom precis hem. Jättehärligt väder så i stallet var mysfaktorn på topp! Har massa bilder på G, Irma har nu några bilder som laddas upp och jag laddar upp fler ikväll. Bland annat med lite bilder från igår när vi släppte ihop Rasmus och en annan häst i stallet.
Idag så hade jag Rasmus i paddocken. Började med att longera honom, tills han blev avspänd (vi hade också "gummiband"). La sedan fram två bom, det såg ut som han aldrig hade sett bommar innan. Bommarna, som var travbommar, galopperades över. Haha, han såg så rolig ut när han inte kunde bestämma sig ifall han skulle galoppera eller trava över.
La sedan upp bommen till ett litet hinder som hoppades över det med. Slutade med att ha honom lite löst i paddocken och så. Riktigt roligt hade vi, me, Irma and Rasmus on the luff! (Irma laddar upp lite bilder nu, så keep on!)
//Amanda

Dagens outfit.

Duva:
Träns: ingen arning lånat de av en kompis ;)
Benskydd: Event
Shabrak: Hansbo med JB trailer logga.
Sadel: Någon random bara ;)
.
Jag:
Hjälm: Charles owen
Jacka: Kingsland
Ridbyxor: Kingsland
Strumpor: Kingsland
Skor: Vet inte mina nya iaf ;)
.

hehe kör på Kingsland all in här känner jag. Haha
//Irma

fyfan

asså som jag ser ut,har bara lagat i sängen sedan jag vaknade,har knappt sovit någonting,vaknade vid halv sju. Försökte somna om,men det gick inte så vid 8 gick jag och duschade. Sedan gick jag och la mig och såg på film.
idag kommer jag inte göra någonting förutom att ligga i sängen,så ingen uppdatering från min sida.
/lisa

fyfan

asså som jag ser ut,har bara lagat i sängen sedan jag vaknade,har knappt sovit någonting,vaknade vid halv sju. Försökte somna om,men det gick inte så vid 8 gick jag och duschade. Sedan gick jag och la mig och såg på film.
idag kommer jag inte göra någonting förutom att ligga i sängen,så ingen uppdatering från min sida.
/lisa

Irmas svar del 1

har ni tävlat i dressyr,kommer ni köra det?
Jag har aldrig tävlat en "riktig" tävling i dressyr men jag och Duva är anmälda till Bohuscuppen i dressyr.
.
Vilken outfit gillar ni bäst på era hästar? :)
En svart, rosa outfit jag kan lägga ut en bild på den.

.
Om ni skulle satsa på någon karriär inom någon gren, vilken tror ni att ni hade lyckats bäst i? :D
Det beroe ju självklart på vilken häst jag har men med Duva helt klart hoppningen ! :)
.

Hur skulle ni reagera om det kom fram läsare på tex stan eller någon annan stans,skulle nu bara kolla konsitgt på dem eller skulle ni vara trevliga och prata massor?
Jag skulle nog bli väldig förvånad men självklar hade jag inte bara dissat personen ;)
.
hur är ni som personer?
Jag är väldig envis, glad och humoristisk jag gillar att skoja med folk jag är ganska busig, jag kan i vissa fall vara lite kaksig
.
kan inte ni svara i ett videoinlgg?
Nej, tyvär denna gången fick det bli såhär men nästa gång ska det nog kunna bli de ;)
.
Har ni några sommarjobb på g till sommarn?
Nopp, inte vad jag vet just nu ialla fall kommer ju va i stallet typ hela tiden så det blir la som ett jobb ;)

.

Hur kom det sig att ni ville skaffa en blogg tillsammans?
Jag och Amanda hade bloggen tsm först sen frågade Lisa om hon fick vara med och vi sa ja :)
.
Vilka inriktningar har ni?
Hoppning främs om det går bra i dressyren på Bohuscuppen så kommer vi kanske stara några till dressyr starter.

.
Hur länge har ni ridit?
Jag började på ridskola när jag gick i tvåan men min bästis har alltid haft häst så jag har ridit mycket där också. :)
.
Bästa hästen?
Eriksbyns Duva ofc ! ;)
.
Vilken häst skulle ni dö för, för att få rida den?
Duva.
.
Om ni hade ett sto, vilken hingst skulle ni vilja avla stoet med?
Tornesh (stavning)
.
Vilken ridinstruktör har ni?
I hoppningen Angelica nilsson,  Catarina forsberg och i dressyren Sara hero. :)
.
Favorit gångarten?
Galopp.
.
ljus vs mörk häst ?
Ljus.

.
.Hur långt vill du komma med duva?
Det är klart att jag vill komma så lång som möjligt i hoppningen men det är ju inte bara jag som kan bestämma det, jag äger inte Duva och därför kan inte jag bestämma hur långt vi kommer få gå men jag är säker på att om Duva är frisk nu efter nästa återbesök då kommer vi iaf nå L:B om inget oväntat händer.

Hur länge kommer du rida c-ponny? för det va det duva va? om jag minns rätt xd
Jag kommer rida c-ponny så länge som jag rider Duva när jag har slutat rida Duva ska vi köpa en riktigt fin storhäst, enligt planerna men om jag slutar rida Duva detta året blir det nog ingen storhäst med engng iaf x)

Favorit outfiten? lägg gärna ut bild!
Bild kommer som sagt :)





Hinner inte svara på mer frågor nu så rästen kommer förhoppningsvis upp ikväll ! :D

//Irma




Mini shopping

Jag och mamma svängde förbi sadelkammaren igår och jag fick med mig lite saker hem, dom hade ju 30% på allt i butiken så det va bra priser ! :)
.
.
Ett par benskydd som jag kan ha när jag bara rider ut och så, som inte är så ömtåliga.
.
Och ett par nya ridskor, behövde verkligen de mina gammla var på tok försmå.
// Irma

Min dag

Hej!
Jag håller på med svaren nu med frågestunden ochså. Blev en del frågor och därför en del svar som jag hoppas kommer ut ikväll.
Idag ska jag rida Rasmus, kanske i paddocken eller ut. Väldigt härligt väder, så det ska bli mysigt att komma upp till stallet, kanske tar med varm choklad eller så? ;) Sen är jag nog med Irma, får se vad vi hittar på!
Jag återkommer sen, ciao!
Åhh, idag är det hoppning på Kungsbacka, synd att jag inte kunde vara där...
//Amanda

nice att va sjuk?

Mamma gör allt,hon kommer inte lite då och då och frågar om jag vill ha något,godis,mat,osv...ni gör hon varma mackor. Minns inte riktigt sist mamma gjorde ngt sånt xd
Och jag ligger och har fått feber nu också,fryser,ont i huvudet osv. ligger med tjocktröja och mjukisbyxor,med elementet på högsta värmde och skakar!
Ser på trolltider också,mys! Hunden håller mig sällskap också ;)
/Lisa

Fick några till frågor

Det var en tjej som kommenterade och skrev att hon glömde fråga,så jag sa att hon fick fråga nu om hon ville så han skrev några frågor :) 

har du planer på att köpa egen ponny? har för mig att du skrev det för ett tag sen :)
Jupp,planer och tankar finns. Kommer självklart att rida solfari tills jag blir för stor för honom,sen ska jag rida spaenir snart. Så får vi se hur det går. Sen när jag liksom är done där borta så blir det en D pinny för mig del :) (fast jag känner mig stor på solfari redan nu...)
vill du tävla i hoppning?
Nej,endast hoppa några små clear rounder.
linnolsson.se/gennes.se?
Läser inte sofias,bara linns så måste ju säga linn då :)
vad tycker du om skvallerbloggar?
Älskar dem,har själv drift en. Dock var jag anonym. :)
Tycker du märkesutrustning är viktigt att ha?
Nej,jag har inte märkesutrustning,så länge jag tycker det är snyggt och bra kvalite så bryr jag mig inte.
vad är solens bästa/resp. sämsta sidor?
Bästa är att han han en sån humor,jag kan ha kul med honom. Och om jag ramlar av honom så stannar han,så om jag tex galloperar och under farten lägger över ett ben över hans hals eller kommer i obalans så stannar han. Sämsta är att han är rädd för kameror,vilket är ett hinder för mig,sen att han har väldigt svårt att gilla personer,han accepterar alla men har svårt att gilla dem,även sp är sån. Men sofia har sagt att både han och spaenir gillar mig väldigt mycket så det känns bra!
är christian bengtsson bra att träna för?
ja :)
vilken klubb "tillhör" du?
Ingen.
Vart vill du komma i ridningen?
i just ridningen så vill jag satsa på hoppningen,men annars är det ju frihetsdressyr!

/Lisa

svar på frågestunden

har ni tävlat i dressyr,kommer ni köra det?
Vilken outfit gillar ni bäst på era hästar? :)
Om ni skulle satsa på någon karriär inom någon gren, vilken tror ni att ni hade lyckats bäst i? :D
Hur skulle ni reagera om det kom fram läsare på tex stan eller någon annan stans,skulle nu bara kolla konsitgt på dem eller skulle ni vara trevliga och prata massor?
hur är ni som personer?
kan inte ni svara i ett videoinlgg?
Har ni några sommarjobb på g till sommarn?
Hur kom det sig att ni ville skaffa en blogg tillsammans?
Vilka inriktningar har ni?
Hur länge har ni ridit?
Bästa hästen?
Vilken häst skulle ni dö för, för att få rida den?
Om ni hade ett sto, vilken hingst skulle ni vilja avla stoet med?
Vilken ridinstruktör har ni?
Favorit gångarten?
ljus vs mörk häst ?
Hur långt vill du komma med duva?
Hur länge kommer du rida c-ponny? för det va det duva va? om jag minns rätt xd
Favorit outfiten? lägg gärna ut bild!
hur hög är rasmus?
hur högt har ni hoppat?
när du letade häst, vad var det för kapaciteter du ville att din häst skulle ha? lever rasmus upp till dom kapaciteterna du ville ha?...
Du skriver ju oftast "mina hästar", men det är ju inte du som äger dom? Är det bara du som tar hand om dom? liksom är dom som dina egna?
När började ni rida?
Hur långt vill ni komma med den här bloggen!?
Har någon utav er tre pojkvänn?
vad är viktigt hos en kille och vad faller ni för? hur ser eran drömkille ut?
har ni tävlat i dressyr,kommer ni köra det?
Nej,men jag har varit med på en programridning. Men jag ska försöka komma ut på några pay and ride.
Vilken outfit gillar ni bäst på era hästar? :)
Brun,blå,svart och röd :)
Om ni skulle satsa på någon karriär inom någon gren, vilken tror ni att ni hade lyckats bäst i? :D
Jag satsar främst på frihetsdressyr,och jobba med "problem hästar". Det är ngt jag vill jobba med i framtiden :)
Hur skulle ni reagera om det kom fram läsare på tex stan eller någon annan stans,skulle nu bara kolla konsitgt på dem eller skulle ni vara trevliga och prata massor?
Jag skulle blivit väldigt chokad,men jag hade självklart varit trevlig,sen prata går ju att diskutera. Beror på vad dem hade sagt,hade dem frågat något hade jag ju självklart svarat :)
hur är ni som personer?
Jag är väldigt random,pratar väldigt mycket. Men är väldigt rakryggad och står för vad jag tycker och säger det jag tycker,sen så om någon har sårat mig på något sätt förlåter jag dem inte. Har ju folk jag verkligen inte tycker om och aldrig någonsin kommer att kunna förlåta för det dem har gjort.
kan inte ni svara i ett videoinlgg?
Nej,vi tar det i text denna gången :)
Har ni några sommarjobb på g till sommarn?
Jag ska kanske upp till stockholm i några veckor,under solfaris sommarvila. Tar jag honom på foder måste jag bara se till att någon tar hand om honom,alltså packar hö och tar hand om hans exem.
Hur kom det sig att ni ville skaffa en blogg tillsammans?
Jag frågade om jag fick vara med och blogga och det fick jag,så vi fixade designe och jag började blogga,statestiken ökade och jag har fortsättit. Irma och Amanda hade alltså bloggen själva innan :)
Vilka inriktningar har ni?
Frihetsdressyr och hoppning,men främst frihetsdressyr :)
Hur länge har ni ridit?
Lite längre än ett år,men har vart med i stall mycket innan det :)
Bästa hästen?
Solfari och spaenir helt klart!
Vilken häst skulle ni dö för, för att få rida den?
Skulle inte dö för att rida en häst,har ju dock hästar som jag gärna skulle vilja testa att rida,tex ingrids claudia (dressyrmupparna.se) och Sandras jolly (ponnybruden.blogg.se).
Om ni hade ett sto, vilken hingst skulle ni vilja avla stoet med?
Orri helt klart! Det är skorris pappa,skorri är Garris bror.
Vilken ridinstruktör har ni?
Christian Bengtsson i hoppningen,samma tränare som nellie berntsson. Sen har jag ingen dressyrtränare än.
Favorit gångarten?
När solfari får in en riktigt fin trav så gå han sjukt fint,hans galopp är också väldigt stark.
ljus vs mörk häst ?
Jag är svag för gråskimmlar,men en svart häst med bläs är mumma. Isabellfärgade är också fina!
Favorit outfiten? lägg gärna ut bild!
Har inga bilder när jag rider ett riktigt pass,bara dem bilderna sanna fotade på mig nör jag red barbacka...helt sjukt!
hur hög är Solfari/Spaenir?
Solfari är 130 cm och spaenir är runt 134-136 kan jag tänka mig.
hur högt har ni hoppat?
70 med solfari,men 90 med nelson (ridskolehäst)
när du letade häst, vad var det för kapaciteter du ville att din häst skulle ha?
Just då ville jag ha en ponny som jag kunde lära mig på,då hittade jag solfari och började rida honom.
lever Solfari upp till dom kapaciteterna du vill ha?
faktist inte. Men skulle aldrig kunna byta ut honom!
Du skriver ju oftast "mina hästar", men det är ju inte du som äger dom? Är det bara du som tar hand om dom? liksom är dom som dina egna?
Det är jag som tar hand om dem,tränar dem,köper saker till dem. Betalar solfaris kostnad,och jag säger mina hästar för att dem är exakt som mina egna. Det är jag som håller koll på dem. Sofia säger också att dem är mina :)
När började ni rida?
Hade kompisar som jag ofta var med i stallet,bestämde mig för att pröva igen (red när jag var liten) och ville börja.
Hur långt vill ni komma med den här bloggen!?
Både jag och amanda har pratat om detta och båda satsar mycket med denna bloggen! Jag tror också att om vi får hjälp att lyftas fram utav andra bloggar och utvecklar vårat srkivande så har vi en stor chans!
Har någon utav er tre pojkvänn?
nej.
vad är viktigt hos en kille och vad faller ni för?
Han ska bry sig om hur han ser ut,snygga kläder och fixa sig även om han bara ska ut till tex affären. Skulle inte vilja att gå med med en kille i typ joggingbyxor,roffisgt hår osv. Finnar är ett big no! jag gillar killar med humor,som är snälla,omtänksamma osv :)
hur ser eran drömkille ut?
blont hår blå eller gröna ögon,snygga kläder,inte full utav muskler men ändå vältränad. Fixat hår.
gillar ni någon just nu?
ja.
sminkar ni er?
ja!
hur mycket bryr ni er om erat utseende i skolan?
många tycker "det är bara skolan" men jag tycker man ska fixa sig även till skolan.
är ni lärarens favorit?
nejnej! mina lärare hatar verkligen mig!
om ni gillar ngn,vet den personen om det?
ja det vet han mycket väl om. Och det kan vara riktigt jobbigt ibland.
har ni ngn kompis som har vart med er under hela eran utvecklig inom ridningen?
Anna (awp.blogg.se) har vart med från start till ett tag in,sedan när skolan började igen inget mer...
Vad tycker ni om nellie berntsson?
jag tycker inte alls om henne,hon är..11? år och beter sig som om hon vore 15.Hon rider bra men rider fel. Har ingen respekt för henne alls faktsikt,sen vet jag inte hur hon är som person. Sen har hon massa småsaker som jag stör mig på.


/Lisa

Vad har jag gjort hela dagen?

Först så möglade jag satt vid datorn,kunde inte städa för jag har så ont i min rygg och min ena arm efter avramlingen igår. Sen vid tre så kom Anna så åkte hon hem igen vid sju. Nu har jag duschat (för 6:e gången idag) och typ börjar grina när jag ser min rygg och min mage. Men jag har tur för jag får längre lov än andra, för jag vill inte gå till skolan med sårskorpor som man får efter,så ungefär en veckas lov längre,och det är as nice!
Imon ska jag städa,eftersom det inte blev av idag. Sen vet jag inte vad mer jag ska göra.
Kommer ju inte komma ut till stallet så mycket nu häller. Solfari och spaenir kommer få massa vila,ska bli kul att rida solen sen då...eller inte.
Ska även få mamma att ringa till kristin om stallplats idag!
/L

Bad update -i know

Förlåt för ingen bloggning idag! Jag har inte haft internet förrän nu... alltså är jag ganska arg (fast nu är jag jätteglad!) och ni skulle inte velat se mig imorse...
Imorgon är det vanlig bloggning, för då måste jag liksom ha internet! Det kommer komma ut lite mer läsvärda inlägg sedan ikväll, blandannat en sak jag är fruktansvärt irriterad över, kolla in senare ikväll för att se vad det är! ;)
Hejdå, nu drar jag till Irma och åker pulka!



Bild från i torsdags som togs på vägen hem.
//Amanda

Eftersom jag inte har ngt att göra

Så kan ni ju kommentera era bloggar så jag har ngt att läsa en vecka frmöver!

Isolerad hemma hela fucking lovet.

Kan inte ens åka till hästarna? Pga att jag måste åka buss,och kan smitta dem på bussen,förövrigt ser jag ut som en prickikorv. min hårbotten kliar men jag har bestämt att jag ska iaf ha lite lov i stallet så måste bli frisk.
Ska städa rummet sen inget mer. Kommer nog bli rätt sämst uppdatering från min sida.
/lisa

uteritt,bomarbete och några skutt! avramlig på det.

Jag red ut först,och då var solfari rätt seg och lyssnade inte riktigt. Sedan red jag lite i ridhuset,när Fanny gick därifrån tog jag fram lite bommar och travade över den och jobbade på att han skulle lyfta höga knän. Sedan i slutet tog jag två skutt på ett 70 hinder,första gången hoppade han hur fint som helst! Andra gångern inte lika bra men det dög,sedan skulle jag tagit det en tredje gång,sista. Men jag fick inte fram honom riktigt så han vägrade precis innan han skulle lyfta och det var inte jag berädd på så han typ flög åt sidan så jag flög fram på halsen och ramlade av,rakt in i hundret och tog imot med handen och min handled fick sig en smäll rakt i bommen,gjorde så jävla ont. Så jag bestämde mig för att inte hoppa så jag knappt kunde röra min handled,så jag hoppade upp,skrittade av i fem minuter sen ledde jag honom i 15 minuter sedan fick han skritta själv i ridhuset medans jag plockade undan.
Och jag hade så ont i min handled så tog bara in spaenir och borstade och myste lite med honom. solfari åt inget först,trodde han var sjuk så jag försökte få i honom lite hö,men han ville inte. Så fanny sa "har aldrig sätt en ponny som inte vill äta?!" Så jag messade sofia och hon sa att hon skulle kolla han sen,men han började äta en stund senare. så jag messade igen och sa att han åt nu. Och det kan vara att han inte gillar höt som är där,och att han har ont i magen,för han har en väldigt känslig mage.
Har även köpt ett par stövlar som kommer om några dagar :) Helt nya,det var en tjej som bara hade provat dem men den var för små så hon säljer dem :)
/Lisa

ap trött.

Så sjukt jävla trött så jag vet inte vad,men vill inte sova än för imon ska jag sova länge,drar inte till stallet då jag inte mår bra+vattkopporna,måste ha reda på om alla har haft det där innan jag kan åka dit.
Sen imon har jag lovat mamma att verkligen storstäda rummet,så imon plågas min familj med min musik ;)
Jag har sett klart på avsnitten på pll så dennis måste fixa resten innan jag dör. Tänkte bara säga att på frågestunden kommer alla att svara på alla frågor,så alltså inga frågor är bara till en person. Om det inte är några mer personliga frågor då.
Jag har inte plattat håret sen jag duschade så jag har min naturliga friss just nu,and i hate it...lockit hår är hemskt. Typ dreglar när andra har det men inte jag,hej jag har affro hår.
Letar också efter en dressyrtränare som är bra nu,måste ta tag i dressyrträningarna. Hällre dressyr än hoppning nu ett tag.
Nu ska jag skriva om dagens ridpass så det kommer upp snart! :)
/Lisa

Vattkoppor.

Fyfan,har fått vattkoppor,och haft tygligen haft det i några dagar. Bara att dem inte har kliat. Kul att vara "sjuk" på lovet. Tur som jag har så har alla jag känner redan haft det så jag behöver inte isolera mig,man kan inte träffa pappa för han har inte haft det. Jag pratade med mamma om det nu och hon sa att vattkoppor behöver inte alltid klia,men vi ska kolla mer på det imon. Känner mig as äcklig med det så jag har nyss tagit mig en lååång dusch,anna har vart här en stund också as kul,först tog jag bussen till henne,vi gick till willys. Sen satt vi och vänta på ytterbybussen hem till mig och anna skulle härma sin medryttarponny Net,hon sa att han hade damp så ruskade hon på huvdet och slår i det,jag med dålig humor skriker och dör utavskratt,halv tio på kvällen helt normala,sen så kom bussen och vi glömde gå av så efter hållplatsen säger anna "lisa? glömde inte vi att gå av nu?" vi dör och jag ville till ytterby men anna hade onepiece så jag ville inte gå med henne där då xd
Nu ska jag se på PLL och äta godis!
/Lisa

Outfit


Bloggar jag läser..

När vi hade frågestund så frågade någon vilka bloggar jag läser och jag sa att jag skulle göra ett inlägg om det för det är en del.
Alla är inte med för jag trötnade med att leta upp alla bloggar jag läser efter ett tag ;)
http://nellieberntsson.se/
http://ponnybruden.blogg.se/
http://www.ponnysanning.se/
http://isabellanilsson.devote.se/
http://carlssonpataket.se/
http://johannagrant.se/
http://ztreliin.blogg.se/
http://dressyrmupparna.se/
http://vaniljaas.blogg.se/
http://ponnyochryttare.se/
http://www.nattstad.se/duvetmarie
http://www.nattstad.se/lisamellert
http://hofrungur.blogg.se/
http://ponniecheyen.blogg.se/
http://nicholaihollesen.blogg.se
http://kristinawarg.se/
http://hoppsmurfen.blogg.se/
http://sannawiklund.blogg.se/
http://awp.blogg.se/
//Irma

Nu kör vi ett länk byte !

Med en riktigt grym blogg, två tjejer som skriver om vardag med hästar och mycket annat grym blogg helt enkelt
Den är riktigt läsvärd så gå in HÄÄÄÄR nu och följ deras roliga vardag !

Drar till stallet!

Nu ska vi upp till stallet. Ska kanske rida i paddocken men får se, är det för mörkt tänker jag inte rida i paddocken, då är det bättre att rida ut och inte kräva så mycket! ;)
Hejdå, vi ses sen, måste btw fixa internet till lovet!
//Amanda

länk till johanna

här kommer en liten länk till vår kompis Johanna kolla hennes blogg hääär !

Mums!

Just nu äter jag och Johanna chokladbollssmettårta! Haha, riktigt gott faktiskt! ;)
//Amanda

egetarbete-film

vi ska sätte på en film nu,skönt! Sen drar jag till stallet,kanske blir det än uteritt istället,tror solfari behöver det. Sen träning med sp,mocka lösdrift och packa hö! hoppas verkligen jag hinner med fem bussen,annars får jag ta sju bussen och då har jag oftast en timma till att göra ingenting...det är mörkt så kan inte fota osv.
Sista lektionen sen sportlov!
jaha,nu ska vi inte se på film? päivi viste inte hur man gjorde xd... nu ska jag se på pretty little liars! så hejdå hörs ikväll!
/Lisa

time for breakfast

Heej alla söta bloggläsare, haha överskrifeten avslöjar ju att jag inte är i skolan idag heller, men jag tror att jag är på bättringsvägen nu. Gött att det är sista dagen innan lovet nu då vet inte riktig vad jag ska hitta på på lovet men det kommer nog bli mycket häst. :)
Är lite pist of för jag skulle igentligen också träna för den där ladslags tränaren i terräng men den lilla ponnyn är inte igång då, vi travar nog bara över lite bommar då, but life goes on kommer fler möjligheter att få träna för riktigt duktiga tränare.. Får jag intala mg.
.
Hahaha duffen ser skeptisk ut ;)
// Irma

Hejsan

Hej!
Som ni kanske fattta så hade jag inte internet imorse, hemma då. Just nu är jag i skolan och där har de ju som tur är internet.
Idag hoppas jag på ridning i paddocken. Lugn dag annars, inget planerat om man säger så! ;) Kanske hinner fixa lite tidsinställda nu innan internetet försvinner!
//Amanda

Försover mig

Min mnobil har helt plötsligt slutat att ringa på morgonen så jag okmmer inte upp,men jag ska få låna min lillebror veckarklocka som förhoppningsvis fungerar.
Ska snart till skolan,eller jag tar bussen istället xd.
Idag så blir det somsagt stallet,kanske att jag hinner med fem bussen. Hoppas det.
Hoppas på bomarbete så ska jag försöka lägga dem lite här och där i ridhuset.
DAgens outfit,ni ville ju ha mer vardag och outfit bilder så :) Och igga bakrunden,det är min walk in closet och den är inte renoverad än,vi ska göra om hela snart!
/Lisa

Svara tack!

//Amanda :D

Varva med vanliga inlägg?

Hej igen, idag red jag ut med Rasmus. Jag hade tänkt att rida ut men jag vet att Rasmus lätt blir spänd och "rädd" när man är själv i paddocken. Visst, ibland är det inte så mycket bättre ute heller. Men det känns bara onödigt att försöka få det att fungera i paddocken när vi behöver alla bra dressyrpass vi kan få.
Imorgon blir det kanske paddocken, hoppas på ljust väder och kompisar i paddocken. Annars får jag planera dagen som den kommer.
Jag har också en fråga... Vill NI att detta ska vara enbart en hästblogg eller ska jag varva med vanliga livet och tex outfit bilder?



//Amanda

Inget internet idag

Hej!
Förlåt för att min bloggning inte varit på topp men jag har inte haft något internet! Men har nu kopplat in någon sladd så jag har det för stunden iallafall.
Jag hoppas verkligen att jag har internet imorgon så jag kan blogga riktigt bra, men jag vet inte om jag har det. Men det märker ni ju!
Ni kommenterar faktiskt riktigt bra nu, tycker jag! Tack alla ni!
Idag var det så mysigt, satt i Rasmus box och han liksom sökte kontakt med mig, luktade igenom hela mig och slickade mig på händerna hela tiden. Tror inte riktigt att jag känt det så starkt innan, Rasmus & jag... ♥

//Amanda

Jag började grina..

/Lisa

Denna ponnyn faller mig i smaken.

söt ponny
söt ponny. Hästar säljes
söt ponny. Hästar säljes
söt ponny. Hästar säljes
söt ponny. Hästar säljes
söt ponny. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 2000
Namn: Pretty Qwini
Qwini är en söt liten ponny med hjärtat på rätt ställe. tävlad LB/LB. hon älskar tävlingsbanorna och att visa upp sig. Regelbundet tränad i både hoppning och dressyr. pigg och framåt utan att vara stark och het. Lika snäll att rida ut på som att rida på banan/ridhus.snäll att klippa,sko och lastas. 
kan tänkas byta mot D ponny.
Pris 35 000 kr

Torsdag-städa

Vi har vestämt att på torsdagar ska alla storstäda rummen,och jag behöver verkligen det för jag stöker ner hur fort som helst,men ja. Efter det vet jag inte vad jag ska göra. Håller på med massa inlägg till utkastet också.
/Lisa

svimfärdig

nu sitter ag på en sjukt seg svenska lektion...orkar inte,haft förhör och nu sitter vi och leter massa ord i en ordbok. btw...min svenska lärare verkligen hatar mig? gör typ allt för att förstöra ngt.
Jag ser inte vad det står i boken alla bokstäver typ blandas ihop i en klump. Mitt huvud sprängs snart...Jag måste igentligen till banken och hämta mitt leg,skulle gjort det igår men det bliev inte så,inte idag häller...måste göra det känns det som. Jag får se,om det är ngn som ska åt det hållet.
/Lisa

Hej på er!

Hade inget internet imorse så det blev inget inlägg då. Idag är Johanna och Irma sjuka så jag åker hem idag, med. Jag tror jag rider i paddocken idag, vill få jobbat igenom honom. Skulle egentligen ha hopptränat med mamma eller pappa kunde inte köra, suck, jaja, kanske nästa vecka! ;)
Ska också i slutet av månaden träna med laget inför bohuscuppen för Gunilla Fredriksson som är landslagstränare i fälttävlan, ska bli roligt, får se hur det går!
Kommer knappt ihåg när det var såhär varmt, detta var vid stallet i somras! :)
//Amanda

Jag är bäst

Hej tja & tjena. Nu gästbloggar en cool tjej här. And my name is whaaaaaat? My name is whoooooooo? My name is Sliiiim Shadyy. HAHA nä men jag är cool. Lisa sa att jag fick blogga så ah varför inte. 

Sitter in da school med Olivia, Alexandra, Frida, Amanda, Lisa & Hanna, & Lisa. Nu slog Lisa mig och hon har inga muskler i sin kropp. De va allt typ, ville ba säga att jag bäst och Lisa & Olivia är cp. :) Förresten så är denna bloggen grym även fast jag inte fattar nåt om hästar men ah. Kolla in min blogg som jag typ uppdaterar 1 gång i månaden för att jag har BLOGGTORKAAAAAAAA. Okej men kolla om ni vill och tipsa mig om saker jag kan blogga om. Puss hej
SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT

ja ! Äntligen är jag frisk...

.. Trodde jag så jag gick till skolan imorse men insåg sedan efter första letionen att detta går ju inte så morfar fick sjuttsa hem mig suck !
Men jag ska iallafall äta lunch snart om ni är intresserade hahah ;).
Tror iallafall att jag går upp till stallet idag mamma och pappa är inte hemma ikväll så jag kan ju inte tvinga upp någon utav dom.
// Irma
Hahahaha fortsätter på temat gammla bilder ! :D

Vinter i sommarhagen

alla bilder är tagna av mig så det är självklart copyright.
/Lisa

Torsdag

Idag blir det en stallfri dag,skönt! har vart där fredag-onsdag nu.
Men imon ska jag försöka få in bomarbetet också. Och imon är det sista dagen i skolan,så jävla skönt! Fast om jag ska till stallet får jag ändå ta dem tidiga bussarna,så får inte sova ut fören måndag.
Nu ska mamma snart köra mig till skolan.
/Lisa

okej folk har ingen humor

okej jag har fattat nu att folk verkligen inte fattar min humor om dem inte känner mig. Jag har en väldigt speciell humor och det märktes här att ingen fattade vad jag menade.
/Lisa

Face the facts

//Amanda

Vad äter solfari och spaenir?

Jag har läst lite bloggar och dem flesta skriver om hur dem proppar i sina hästar och ponnys massa kraftfoder. Och solfari och spaenir får inget annat en havre och hö. Dem behöver INTE mer. Solfari får ungefär 2 dl havre efter ett ridpass,plus att jag har det som godis när jag tränar ibland. Spaenir brukar få en näve ellet två,sen ibland som godis och när han har vart svår att gå in i hagen. Men som ni vet så får mina hästar väldigt sällan beröm genom godis,bara ibland.
hihi lurv korvar!
/Lisa

vafan ska man göra?

Om man går helt ensam på kvällen på busstationen och det kommer fram ett gäng killar i 14-15 års åldern och jag låssas som ingenting,dem börjar ropa mitt namn,jag bänder mig om för att se vilka det var (antog ju att jag kände dem eftersom dem ropade mitt namn) men kände inte igen dem alls,dem går inte på skolan eller något.
Det var ingen på hela busstationen ingen buss,ingen bil som åkte förbi helt kolsvart och vafan skulle jag ta vägen? Jag sätter mig på en bänk en bit ifrån dem och ignorerade dem när dem ropade på mig. Sedan så kommer min buss...men vist självklart ska dem med den och det var bara vi på bussen,dem sätter sig runt mig och börjar snacka med mig jag svarade dem inte..tillslut så tar en utav dem tag i min arm och frågar varför jag inte svarar då säger jag till honom att inte röra mig och rycket bort min arm ifrån honom,då börjar dem säga massor av omogna saker "åå ska du vara kaxig nu också" osv. Jag såg inte riktigt hur dem såg ut då jag inte kollade så noga på dem såg bara ett en utan dem inte var svensk,kanske från turkiet eller någrot sånt. Dem andra var svenska. Sen när jag ska gå av så släppar han inte ut mig från sätet,så jag får säga till honom att flytta på sig men han flyttade sig inte,tillslut puttade jag undan honom och sa till honom att flytta på sig...okej kanske inte riktigt så men jag blev fan riktigt sur och var inte den trevligaste att prata med. Dem gick av på samma plats som mig och gick efter mig,till slut tar en utav dem tag i mig och säger "vart ska du då" så säger jag till "släpp mig." han släppte mig och jag gick,och så gick dem också.
Jag var inte rädd men det var riktigt obehagligt... liksom vad ska man göra? helt ensam på busstationen,på bussen och på gångbanan hem..
/Lisa

grym men lat

Hejsan,nu är jag hemma från stallet och det var riktigt härligt att vara där idag. När jag kom dit så tog jag in solfari,och ryktade honom. Sadlade och rycktade. gick ner till ridhuset. Det blev ett dressyrpass för att Daniela hade dressyrlektion. Och shit hennes hästar är otroligt fina,typ to die for,nej jag skulle inte vilja ha en sådan häst men dem var fina. Solfari var jätte seg men vi jobbade på att han skulle ställa sig in hela tiden även på det raka spåret, sedan mycket tempoväxlingar i traven,ingen gallop idag.
Sen när jag var klar så tog jag upp honom i stallet och det var ingen där så jag passade på att ha han lös i gången. För han gillar att stå lös och kunna vrida riktigt på huvudet och se vad jag håller på med. Stod och borsta honom ett tag. Sedan tog jag ut honom till ludde,och så mockade jag lösdriften,den blev dock inte klar men ska fortsätta imon. Men mocka utanför också,haha asså bajset var som sten så jag stod och hackade med en sön hö grep,en sån hård. Men det blev mycket finare där sedan.
Sedan så lyssnade jag på en som hade haft lektion med sin häst när han stod och skrek på sin hästskötare att han skulle skynda sig.  Tog in spaenir,letade svart häst i en mörk skog...fick tillslut hämta ficklampan så precis när jag tänder den så ser jag två gula ögon lyse upp mitt i skogen,såg bara hur något kom närmre och närmre och närmre och sen så...spaenir! <----- hahah fan va ful ja e.
Men jag kunde ju inte träna i ridhuset pga att dem hade massa lektioner där,så jag borstade honom och sedan var klockan så mycket att jag fick bråttom att slänga ut ludde,solfari och spaenir i lösdriften och ta in garri. Ställa alla hästar på plats. Sedan hade jag fem minuter på mig att byta om och gå springa till bussen. fan rekord på så snabb jag var! jag han! Sen där ngn stans så putsade jag saden och träns och städade i skåpet...sp flyttar nog till den tjejen i Kareby till sommaren så då flyttar jag förmodligen upp till a,i och j :) Kommer bli nice,och massa kul i sommar!
Ibland har jag bara lust att kasta kameran i huvet på solfari så att han kanske fattar att den inte alls är läskig...han bara förstör när man ska ta kort på honom... (skämt)
(jag har kommit på mig själv både skriva solfari och säga solfari...)
Fick även berätta för några i stallet idag vad som har hänt med sp,dem frågade varför han var så rädd. Men fick veröm av dem också att dem tyckte att jag och spaenir fungerade jätte bra och att han ser så acslappnad när jag är med honom :D
/Lisa

Min dag har varit så händelserik idag.

... Or NOT ! Jag har inte gjort någonting idag typ bara ätit skypat ätit kollat på tv skypat, ja jag tror ni fattar som Amanda tidigare nämt idag så var jag hemma och sjuk idag med börjar bli lite less på de nu.
.
Jag var i alla fall ute och gick i går med mickro bomben pappi följde med och det gick förvånands värt bra hon var hyfsat lugn och hon blev tilloch med lite trött i slutet så det va super, idag tror jag mamsen får gå ut med henne ska bara ge strikta årder om vad som gäller med min lilla stumpi hahah, min mamma är inte inte häst van men inte heller jätte häst van (rörigt)  hon rider på ridskola så hon har lite koll iallafall ! ;)
.
Just de ja jag hoppas att ni gillade mitt lilla tidsinställda fakta inlägg om olika nosgrimmor också. :)
.
Ja, hahaha kanske världen mest intressanta inlägg men behövde bara skriva av mig.
Herre jistaness vilken gammal bild jag fick tag i typ drygt 3 årsedan eller nått ;).
//Irma

Nosgrimmor

Engelsk nosgrimma

Den engelska nosgrimman sägs ge störst rörelsefrihet åt hästens mun och består av en enda nosrem om spänns innanför sidostyckena,  nedanför kindbenet, alltså ovanför bettet. Denna nosgrimma är en av de vanligaste nosgrimmorna och kommer ursprungligen från Frankrike.

Denna nosgrimma fungerar mer som prydnad än som stöd till bettet. En effektivare variant av en engelsk nosgrimma kallas för Aachen som även har ett fäste under hakan och denna förbättrar inverkan på bettet från ryttaren.

pullarnosgrimma

Den mexikanska nosgrimman, som oftast är mer känd under namnet Pullar-nosgrimma ligger som ett kors över nosryggen och ger något större rörelsefrihet åt hästens käkar. Den mexikanska grimtypen passar bra till starka hästar som gärna vill ta bettet. Övre remmen ligger ovanför bettet och den undre remmen under bettet. Denna typ av nosgrimma är mycket lättare att anpassa uppåt eller neråt på hästens nosrygg så att man kan lägga trycket högre upp på hästar som sänker huvudet eller längre ner om hästen gapar, vill ta bettet eller går med höglyft huvud. Trycket på nosen ska komma direkt från krysset som bildas av de korsade remmarna.

Det svenska namnet Pullar-nosgrimma kommer ifrån att denna nosgrimma även förhindrar att hästen pullar, dvs tar bettet mellan tänderna och sticker. Denna nosgrimma är bra för hästar som drar.

remontnosgrimma

Denna grimma håller kvar bettet i munnen och hindrar alltså hästen från att öppna munnen för mycket, korsa käkarna och ta bettet. Denna nosgrimma har bara en rem som bör ligga över näsborrarna och sitta fast nedanför bettet i hakgropen. Remontgrimman omsluter nosen och korsar hästens mungipor. Bettet ska stabiliseras och inverkar mer jämnt över hela hästens mun. Trycket från ryttarens tygeltag hamnar då ganska långt ner på hästens nos, vilket gör att hästen söker huvudet neråt. Denna nosgrimma används ofta på unghästar.

Aachennosgrimma


En Aachennosgrimma har samma konstruktion som en engelsk nosgrimma men har även en undre rem. Aachen-grimman kombinerar den engelsk nosgrimman med den hannoveranska grimman. Denna nosgrimma motverkar att hästen rör käkarna i sidled. Nostrycket är fortfarande större högre upp via den övre remmen (den Engelska).

 

Jag har tagit mestadels fakta från wikipedia.

// Irma

 


Idag har jag...

Idag har jag...
Jag har ätit pannkakor, det bör antecknas att det var med sylt och glass.
Jag har sett en arg tant skälla på sin hund. Japp, ni hörde rätt, tanten skällde på hunden, hunden skällde inte på tanten.
Jag har gått och blivit kakberoende. Ni vet av de där Bragokakorna med choklad på?
Jag har suttit och funderat på varför man säger att att "hålen gör osten", när hålen inte smakar något eftersom hålen är ingenting?

Tänkt så jag fick ont i huvudet efter ett ma-prov vi hade idag.

Jag hörde precis att min rostmacka hade kommit upp så nu kommer jag tillbaka om en stund...

Nu är jag tillbaka.



Förlåt för ett oseriöst inlägg, haha, jag tror jag är lite trött...
Puss!
//Amanda

summer times <3

Sagoponny <3

Hejsan!

Hejhej!
Har precis gått en promenad i det varma vädret, och nej, inte frivilligt, utan vi hade gympa... ;)
Idag åker jag hem efter skolan, både Johanna och Irma är sjuka. Chillar lite hemma och drar sedan upp till stallet!
//Amanda

Glöm inte !

Glöm inte frågestunden ! Vi svarar på alla frågor :D
Häääär kommer ni till  frågestunden

Skoltrött - klagoinlägg.

Jag orkar verkligen inte med skolan nu...men dem sista dagarna måste jag hålla ut,men det är kallt att gå till skolan,bara tråkiga lektioner hela tiden,måste gå upp tidigt och kommer jag inte upp halv 7 måste jag stressa,vilket jag göra varje morgon...går inte upp fören vid sju. Bara massa läxor och prov hela tiden. Orkar verkligen inte.
Idag kommer jag komma sent till NO:n för jag vill inte gå själv till skolan så åker med när mamma åker till jobbet tio över 8. Fast jag börjar 8.
Ska kämpa mig ut till stallet idag också,det är så svårt att hålla motivationen uppe nu när det inte ens är kul i stallet,man bara fryser och kan inte ens röra sig i alla kläder man han på sig.
Måste ta hem alla min ridbyxor och tvätta dem. Vissa har gått sönder så dem ska lagas...längtar till horseshow när jag köper ett par nya!
/Lisa

Tävlingssugen...? JA!

Börjar onsdagen med sovmorgon, helt OK faktiskt. Men hade ärligt talat viljat börjat tidigt för att få komma hem tidigare, det blir ju så mörkt annars...
Irma är sjuk idag igen, hon måste iallafall vara frisk på lovet, annars vet jag inte vad jag gör.
Gaah, blir så arg av att se bilder från "riktigta" tävlingar, jag kollapsar, jag vill! Det är ju sjukt, mega, roligt och tävlingarna börjar liksom inte förrän kanske i april och jag är typ helt galen nu för att jag inte kan tävla. Har btw börjat bli lite nervös inför Bohuscuppen dressyr, hoppningen går det liksom inte att förbereda sig för mer än vad  vi redan gör/gjort men dressyren... Vi har precis börjat hitta varandra mer nu och formen kommer lite mer för varje gång men med väldigt tydliga rörelser... Men det ska ändå bli jätteroligt och jag längtar jättemycket även om jag inte har en aning hur det ska gå...! Men han var ganska fin igår! ;)
//Amanda

...

/Lisa

pretty little liars

Nu ska jag se på några avsnitt av s 2. Så Godnatt,imon åker jag ut till solen och kör lite bomarbete,tror jag. Som ni vet se blir det ändringar rätt ofta,ifall det är andra i ridhuset.
/Lisa

om jag tar i förlöst har jag förlorat allt i morgon bitti

Just nu dunkar jag maskinens nya låt (liv och död) har gjort det dem senaste dagarna!
just nu lägger jag trött i min säng och ska snart blåsa håret,sen ska jag sova fyfan va skönt,har inte kunnat sova på flera veckor nu! Ungeför två timmars sömn varje natt,inget som jag rekomenderar.
/Lisa

Läsarfråga, favoritblogg?

Har ni någon riktigt bra blogg som ni läser? Någon blogg som får high score i nästan allt, favvoblogg helt enket! Själv älskar jag Linn Olssons blogg, http://linnolsson.se/... Hon har ett så grymt sätt att skriva, seriöst men kan ändå skämta till det liksom.
Har ni någon blogg som ni kollar in på varje dag och älskar att läsa?



//Amanda

Kallt som fan.

Åå tror jag dör så kallt det är,har knapt ngn lust att vara i stallet. Tur att världens finaste hästar står där!
Först fotade jag lite i hagen,tog in ludde så han fick sin middag,packade hö. Tog in solfari och bårstade och trick tränade honom lite. Sen tog jag ut han och garri i gariis hage. Sedan mockade jag lösdriften och tog in spaenir,vi gick ner och tränade lite på longeringen då hans gångarter är rätt svåra att få till där,la också fram en bom som han hoppade världens hopp över xd
Sen så skulle jag ta bussen hem men det kom tio minuter innan så när jaf var påväg till busskuren så kom den,jag trodde det skulle komma en till så väntade en stund till. Sedan fick mamma komma för jag kände inte mina tår så jag kunde inte ens gå.
nu ska jag kolla lite bloggar sen får vi se om jag orkar ladda upp lite bilder.
/Lisa

jag känner mig duktig

Har gjort 3 tidsinställda inlägg som kommer upp i veckan :)
Jag vet inte om jag går upp till stallet idag det skulle vara i sånnafall om pappa kunde följa med men aja vi får se,
man ska ju igentligen inte gå till stallet om man varit hemma och sjuk men Duva har stått hela helgen nu och en dag till vila tror jag inte är så bra.

Gammal höst bild från när jag hade han på foder, det lilla turbotrollet <3
//Irma

fota i hagen och stallsysslor

Hejsan,nu sitter vi och väntar på att sista lektionen ska börja. Efter det så åker jag till stallet och fotar hästarna i hagen och gör stallet,sedan tar jag fem bussen hema igen tror jag. Hinner nog träna en stund med spaenir också. Solfari vilar eftersom han skulle vilet igår men det blir inte så.
Så han vilar idag istället. Vet inte om jag kanske fotar Garri lite granna också och byter för han och ludde får inte gå i samma hage.
Men när jag kommer hem ska jag göra en matte stencil och engelska läxan,men den går snabbt. Mamma ska ringa till Kristin som äger stallet där Irma,Amanda och Johanna står. Och höra om det finns plats till sommaren. Vet inte än om spaenir ska flytta,annars kanske jag är på två olika stall,jag får se hur jag gör.
/Lisa

@School

Hejsan!
Har inte hunnit blogga förrän nu, bättre sent än aldrig..! ;) Hoppas på att kunna rida Rasmus i paddocken. Ett ordentligt ridpass med fokus på form, sidorörelser och fråmåtbjudning. Hejdå sålänge!
Nu tycker jag faktiskt att det borde bli sommar, vintern har liksom redan varit... Nu vill jag ha vår och sommar!
//Amanda

Förkyld

Är hemma idag, jag har åkt på värsta försylningen så jag stannade hemma för att vila upp mig,vill ju inte vara sjuk på lovet.
Förövrigt så har vi sjukt mycket grejer i skolan nu så jag kommer inte hinna blogga så mycket resten av veckan ska kanske göra lite tids inställda som kommer upp under veckan. :)
Ioch med att jag var bortta i helgen så har Duva inte rört på sig någonting så hon är rejält pigg nu, jag var ute och gick en lite längre promenad med henne igår och hon var redigt pigg !
Jag vill inte sitta upp på henne när hon är som en tickande bomb så jag får gå vid sidan sålänge tills hon lungnar ned sig.
Diva...? Hahahaha  // Irma

Trip to halmstad

Hejsan everybody !
Jag har haft en skit rolig helg nere i halmstad med Amanda.
Jag hade ju inte med mig Duva ner dit eftersom det käns ganska meningslöst att köra henne hela vägen dit när hon endå bara ska skritta och tarava lite, men jag har i alla fall ridit lite andra hästar där nere bla en häst som går 1.50 klasser i hopning, fick jag ta ett litet skutt på de var rätt coolt kan jag säga.
Jag red också en häst som heter Armida som e fem år hon var helt fantistisk sjukt lätt i handen och lyssande jätte bra på skänkeln, måste nog säga att det är den finaste hästen jag någonsin ridit, nom nom...
Går ni in här så kan ni se filmen.
//Irma
Amanda har tagit denna bilden på Armida & Jörgen

Rasmus gästbloggar

Hejhej!
Rasmus här, var ett tag sedan jag bloggade här, får väl ta och slänga ihop ett inlägg nu iallafall. Just nu är Amanda i skolan, så jag tänkte hjälpa henne lite med bloggningen.
Idag oppas jag väl att det blir någon form av dressyr, eller det är väl mer vad Amanda hoppas, för min egen del gör det inget med ett till lull-uteritt, fine för mig! ;)
Som alla säkert redan vet, syftar på alla hästmänniskor där ute då, så är det snart Göteborgs Horseshow. Kan ju hoppas på något fint till mig, eller vad säger du A-m-a-n-d-a? Hihi...
Tycker det är riktigt lågt av GHS att inte ta in hästar i publiken, vi vill väl ändå kolla på "våra egna"? I sportsamanhang tittar ju människor på människor! Jag kanske vill hejja fram mina snygga hästkompisar i hoppningen, hålla andan i ett svårt dressyrmoment, eller gnägga tills jag inte har någon röst kvar i gymkanan?! Jaja, det får de tänka på tills nästa gång, håll ut kompisar där ute, rättvisan ska segra! ;)



Hejdå, återkommer med mer bloggning när jag har något at skriva...!
//Rasmus on the luffen

Jag har inga ridbilder alls!

Ååå,sur på mig,har kollat igenom mina bilder och jag har inga nya ridbilder alls. Har ju aldrig ngn som kan fota,så någon som har lust att komma å fota så hör mer än gärna av er!
Vill verkligen ha några vinterbilder och nu till lovet får jag passa på,mamma för väll följa med i helgen och fota.
När jag menar ridbilder menar jag när jag riedr typ dressyr eller hoppar!

Godnatt

Godnatt!
Nu ska jag stänga ner datorn och krypa ner under täcket... Gött.
See ya tomorrow!
Saknar sommaren något enormt. Här var det ändå höst, men ändå så var det grönt och helt awsome...!
//Amanda

Billdal

Riktigt kassa bilder men jaja.
/Lisa

Berättelse

Tova stod alldeles stilla, lät Caoin nosa igenom henne från topp till to. Efter en noga genomsökning la hon försiktigt huvudet i Tovas famn, slöt ögonen och frustade nöjt. Tova tog långsamt upp ena handen för att inte störa henne och strök henne i pannan.

Det var en varm sommarkväll, solen gick ner i ett rosa skimmer och några syrsor spelade i gräset. Hästarna stod trötta i en flock medan Caoin hade vågat sig fram till henne, tillit.

Tova var ensam kvar på ridskolan, eller nej, ensam är fel ord, hon hade ju hästarna. Alltid hästarna i tankarna, alltid med och inte mot.

Bortifrån flocken gnäggade de på Caoin och hon lyfte huvudet och öppnade ögonen. Hästens ögon var stora och tittade på henne med en blick som ville säga allt det orden inte kunde. Hon buffade till henne i magen, en försiktig buffning för att säga, ”vi ses igen”. Tova log och såg Caoin skritta bort för att ansluta sig med de andra. Efter en sista vinkning gick hon till den röda cykeln som hon parkerat vid stallväggen. I sommarnatten cyklade hon hem, med en varm, underbar känsla som sakta spred sig.

Det var lördag, Tova skulle rida, veckans höjdpunkt. Hon steg ur sängen och gäspade stort, drog försiktigt de bruna ridbyxorna över benen och satte på sig en urblekt randig tröja. Hon tittade sig själv i spegeln och såg hur morgonsolen reflekterades i spegelns klara glas. Det mörka håret lockade sig ner över axlarna och de isblåa ögonen hade en speciell glimt. Hon granskade sig själv, visste inte om hon skulle gilla sig själv, visste inte om hon betydde något för sig själv, det var annurlunda när hon var med hästarna. Säkerheten kom med sig själv, där var hon alltid betydelsefull, alltid älskad. Där var det ingen som nämnde något om hennes utseende, där blev hon en del av något större.

På lätta steg tassade hon ner till köket. Mamma var vaken och hälsade henne godmogon med en kram. Klockan visade kvart i nio, halv tio skulle hon vara i stallet för att ha upprop. Tova tänkte komma lite tidigare än så, hon visste redan att hon skulle ha Caoin, ingen annan i hennes grupp ville ha henne så då kunde hon ändå borsta Caoin lite mer, göra henne till en rikig tävlingsponny. Ute var det svalare än igår och fartvinden var uppfriskande. Rida är som att cykla, lär man sig konsten, försvinner den inte i första taget.


Google bild

Har skrivit en början till en berättelse, (här ovanför då) får se om det blir någon fortsättning. En början är iallafall en början. Gillar ni sånthär, eller är det liksom ett inlägg man hoppar över?


//Amanda


Lite bilder

Här kommer lite hoppbilder från helgen :D
Haha, så go bild...
Japp, här har ni lite bilder. Kanske kommer lite mer sedan men lite iallafall. Hoppas ni gillade dem, första bilden var ju också ganska cool, haha!
//Amanda

ridning och träning

Hejsna,nu är jag hemma efter en eftermiddag i ett kallt stall. Först packade jag hö,tog in solfari och red honom. Blev lite dressyr och mycket tempoväxlingar,han var så sjukt pigg så det var jobbigt. Red igenom lc:1 en gång också och gallopen var hemsk,han bara sprang på.
Sen så tog jag in spaenir och gick ner och spötränade honom honom och han var riktigt grym idag,verkligen! Fiftade med spöt och drog det mellan hans öron och massa saker och han bara stod,reakerade lite när jag hade spöt vid öronen men inte så mycket annars.
Tog inte med mig kameran ut idag så har inga bilder eller så. Men nu ska jag duscha,sen kolla bloggar.
Plugg har jag inget,eller jagläste massor på bussen hem och i skolan idag!
/Lisa

Fråga dååee!

http://teamchevall.blogg.se/2012/february/fragestund.html#comment F-R-Å-G-E-S-T-U-N-D... :D
//TC (haha, cool förkortning, TeamChevall)

Plugg, typ

Plugg... :( Hörs sen!
//Amanda

Bloggadress?

Hej alla ni!
Fölåt för dålig uppdatering idag men måndagar bara blir så! Och jag hade inte förberett något tidsinställt eftersom vi kom hem ganska sent igår. ;)
Idag blir det plugg för hela slanten men hade först tänkt att kolla PA 3de avsnittet som jag missade igår...
Ikväll ska jag också ladda upp bilder och se ifall det blev några filmer, så ikväll får ni kolla in, så ni inte missar något!
På tal om missa, http://teamchevall.blogg.se/2012/february/fragestund.html#comment <--- detta får ni ju inte missa!
Kan inte ni som läser och har blogg, kan ni inte skriva eran bloggadress så tittar jag in och skriver en liten kommentar! :D Så gör ni ju min kväll nice iallafall! ;)

Kramar // Amanda

Dressyr

/Lisa

Hejsan

Godmorgon alla ni!
Idag ska jag sätta mig och ladda över alla bilder från helgen samt packa upp och såna tråkiga saker. Hoppas att kunna ge er en bildbomd ikväll med fina bilder. För er som missat, i helgen har jag och Irma varit i Halmstad (där min släkt på mammas sida är) och jag & Rasmus  har fått hjälp med träning ochsånt. Det har varit jätteroligt och senare kommer det nog också ut lite utvärderingar om passen.
//Amanda

Frågestund

Nu nät statestiken har vart grym dem senaste dagarna,och ännu bättre när sndra länkade oss,tycker ni kan kolla in hennes grymma blogg som ligger på topplistan hos mig iaf,och han har så sjukt fin ponny också,här e hennes blogg http://ponnybruden.blogg.se.
Men tycker vi kan köra på en frågestund,vi avslutar den när vi känner för det så fråga på nu!!!
- tc

Hemma

I`m home! Vanlig uppdatering imorgon!
//Amanda

Duscha

Nu ska jag upp och duscha,sedan läsa lite om rommarna,packa upp allt som jag hade med mig till pappa. sen är nog klockan så mycket så jag måste gå och lägga mig. Har bestämt mig för att inte försova mig en enda dag sista veckan innan lovet...ååå bara jag som älskar ordet lov?!
/Lisa

Läsar fråga

Läsar fråga!:
Vad är det som gör att du stannar kvar och läser temchevall?
/Teamchevall

Ridning löst på solfari

Idag blev det inte alls som planerat,jag bestämde mig för att köra lite markarbete och rida lite löst,och jag har nog aldrig sett solfari med så mycket energi i markarbetet. Som han stegrade,och bockade och var hel tokig,jag srpang och han kom efter. Skit kul. Sedan löslongerade jag honom och såfort jag ropade hans namn och hukade mig ner kom han antingen i trav eller gallop,shit underbar ponny!
När jag red löst jobbade vi att han skulle lyssna för skänkeln,han drar sig in så jag använde mycket skänkel och sedan ett spö som jag alltid använder mig av. Någon gång ifall jag har med en kompis kan jag be om en film :)  Eller så använder jag stativet men jag fårse,rider nog löst på tisdag också. Ska nog göra det några gånger i veckan för att få lite variation,sen tycker solfari det är jätte härligt att slippa bett och sadel,bara jag och han!
Han var lite pigg och lysnade inte helt när jag ville att han skulle stanna från trav till sktirr till halt men det gick.
Imon ska jag läsa lite om rommarna,vi har prov på tisdag. Men jag tror att jag tar en sväng till stallet ändå,måste få in spaenir. Den damphästen ville inte komma in idag,han och ludde höll på istället så vi tränade bara lite ledarskap i hagen,det gick ju bra med ludde som också ville vara med...ibland blir jag trött på ludde...
/Lisa

Ekelundsgård

/ Lisa

Hemma nu

Hejsan,nu är jag hemma från Billdal och det är helt sjukt hur vissa kan behandla sina hästar så hemskt som vissa gjorde!Dem piskade och sparkade ifall hästan vägrade,sedan så hoppade dem massor med rundor,vissa hoppa ungefär fem rundor på 1m och sen fem till på 1,10 m.
Blev inte så jätte många bilder,dem kommer upp någon annan gång.
På vägen hem så svänged vi in på beckebol och jag köpte ett nytt mennes kort. så nu är jag snart pank så nu har jag köpförbud har jag bestämt mig för!
/Lisa

Mina djur

Tänkte dra en liten presentation om mina djur!
Shiba,norsskogs katt. Vi köpte henne för inte så länge sedan. Hon var inte van vid människor så hon är fortfarande inte helt tam.
Findus,bondkatt. Han hatar mig så vet inte så mycket om honom xd
Tyson,belgisk vallhund,labrador och teverens. Han har vi haft sedan han var valp,och jag har tränat upp honom själv och han är hur mysig som helst! Fast det är många som är rädda för honom :(
Tilda,mitt marsvin som jag har haft sedan hon var liten. Hon är snart 7 år. Världens mysigaste,men kan göra var som helst med henne,hon älskar tyson så tyson brukar få vakta henne ;)
Men hon gillar inte andra marsvin så vi kan inte ha två stycken,hon trivs med att vara själv.
Sen har vi en fågel,(den andra dog) sen fiskar. Men dem är inga speciella.
/Lisa

Dagens annons

Supertrevlig läromästare D-ponny. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1996
Namn: Amber
Trevlig, välriden och taktmässig D-ponny med fina gångarter, 147 cm. Regelbundet tränad i både hoppning och dressyr. Tävlar LC i hoppning med många placeringar och även sporadiskt tävlad i dressyr. Väluppfostrad och snäll i ALL hantering. Älskar att jobba och försöker alltid vara sin ryttare till lags. Passar dig som vill ha en trygg läromästare inom både hoppning och dressyr. Trafiksäker. Perfekt mor-dotter-ponny. Frisk, sund och i full kondition. Säljes pga övergång till stor häst. Rätt hem viktigare än pris. 

Filmer finns på youtube, sök på javisstable.
Hoppning; Tränar LB, tävlar LC. Dressyr; Tränar LA, tävlar LB.
Pris 40 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=578393
Jag är helt kär i denna!
/Lisa


drar mig mot bussen

Nu ska jag snart dra mig mot bussen,sen byter jag buss vid stationen.
Jag har lagt upp några tidsinställda inlägg som kommer upp klockan 12 och klockan 3.
Men ha det bra!
/Lisa

Godnatt

imon tar jag nio bussen till stallet,sedan så åker jag och mamma till billdal och ser häst hoppningen,orkar inte se ponnyn. Ska fota lite.
imon ska jag även träna spaenir,han fått lite vila i några dagar så han har massa energi så ska ta och jobba mycket på longeringen,han kommer gärna in till mig så ska försöka få en lungn trav i honom,ibland blir hans trav lite konstig,typ hack mellan trav och gallop...det är en pigg ponny det där. snabb som vinden är han också!
Solen blir det ungeför 30 min dressyr.
Ska försöka hinna allt på ungeför tre timmar,det måste väll gå? Jag brukar vara i stallet ungeför 6-8 timmar på helgerna annars xd
/Lisa

Solfari släkt

Solfaris mamma solborg
Solfari
Solbrad hans halvmoster
/Lisa

Detta skulle jag vilja göra med spaenir

http://www.blocket.se/goteborg/Djurkommunikation_38164669.htm?ca=15&w=1
/Lisa

Till sommaren

Till sommaren så kanske jag ska ta solfari på foder,och flytta upp till Amanda,Irma och Johanna om det finns plats då. Annars så stannar jag kvar på halvfoder. Men det blir billigare för min om jag tar honom på helfoder och flyttar till det stallet. Det är kanske en tjej som ska låna spaenir till sommaren,och gör hon inte det stannar jag kvar,ifall hon lånar han så flyttar jag. Men inte annars. Jag vill vara med spaenir så mycket som jag bara kan,samma med solfari så jag kan inte vara på två olika stall,eller jag kan men det är bara jobbigt. Jag vill flytta men vill vara med spaenir också. Helst skulle jag ju vilja ta med honom också! Så jag har lite ångest här. Om man tänker logiskt så betalar jag för solfari och ska göra det jag vill med honom men jag kan inte lämna spaenir för att jag inte betalar honom. Just nu mår jag riktigt dåligt,mamma skulle ringa till stallet som jag kanske flyttar till igår men jag ville vänta tills jag vet hur det blir med spaenir först.
/Lisa

Trick träning och Natural horsemanship Del 1

Jag tänkte dra några inlägg om trickträning och NH. Genom dem konskaper jag kan,och dem övningarna jag tränar på. Lätta och mer avancerade,jag börjar från början så att dem som inte har gjort sånt här innan även kan prova med sina hästar.

Natural horsemanship många tar det på helt olika sätt,vissa tar det som rida löst,jobba hästen från marken,styra den med spön osv. Medans andra tar det som bara markhantering,andra tar det som allt som har med hästen att göra.
Jag tycker att allt med hästar att göra är natural horsemanship,på en viss grad! NH är något jag tycker är fint,så om man sitter och drar hästen i munnen,slår den med en pisk,slår med tygöar osv är så långt NH man kan komma,nh är ett sätt att komma i kontakt med hästen.

Några enklare övningar:
Led hästen med slappt grimmskaft,när du stannar ska den stanna,går den rätt över dig bli stor och visa att så för den inte göra. Du kan vifta lite med armarna framför den men inte röra den,det förstör nästa övning. Har du haft ett sånt problem att den bara går rätt över dig och den gör rätt,belöna med lite havre eller en godis bit,men röst och klappar,styk den på halsen och melllan ögonen.
Efter din häst kan det så går du lite volter och ser till att den har fokusen på dig. Beröm lite då och då med röst och klapp. inte godis.
Sedan kan du även backa,och då ska hästen backa med dig,hur bestämmar du själv. Antingen ifall du står brevid eller framför. Gå aldrig och flaxa mot din häst,så ser den dig lätt som ett hot. Ifall du ska gå mot den gå långsamt och hålla ut armarna åt sidorna lite. Men jag har lärt sp och sol att när jag står brevid dem och backar ska dem också¨backa. Det kan du lära hästen genom att dra lite löst i grimskaftet bakot så det blir ett lätt tryck på nosryggen. Backar den då belöna den med godis,klapp och röst dem första gångerna. Sedan tar du bort godiset.
Anna har tagit bilden.
/Lisa

Trick träning och Natural horsemanship Del 2

I denna delen kommer jag ta upp det som många tycker är jobbigt med sina hästar. Dem tigger och är på dig i händerna hela tiden.
Det är riktigt jobbigt jag vet,det är en sak som är både lätt och svårt att träna bort. Det finns många olika sätt,både trevliga och otrevliga. På solfari och spaenir har det hjälpt med att viffta lite med häderna,sp har det fungerat med en gång på. Solfari som är lite kaxigare blev sur och gick på ännu mer,då sa jag till honm och viftade bort hans ansikte. Det får man göra hela tiden tills hästen förstår att dem för det goda när den förtjänar det = inte tigger.
Sen är det ju klart att om du står med en morot framför munnen på hästen vill den ju ha det och då kan du inte bestraffa den för det. Det är som att hålla en klubba framför ett litet barn.
Men ni fattar grejen,sen finns det hästar som är mer och mindre känsliga så vissa får man tillomed "slå" till lite löst på mulen inte hårt endast nudda den lite för hästarna är 7 gånger så känsliga som oss människor!
/Lisa

dör lite

trött som ett as,eller mest slö. men nu är jag hemma hos pappa,har ätit pannkakor för ett tag sedan,ska snart hoppa in i en dusch. Har lust på att gå ut med några kompisar ikväll men det är så sjukt kallt så nej,stannar hemma forever alone.
Kolla lite bloggar,fixa en sak med några inlägg som jah håller på med! första delen kommer upp ikväll :)
/Lisa

jag är bäst

/lisa

Godmorgon på er

Hejsan på er!
Jag viaknade (blev väkt) för en stund sedan. Så nu ska jag bara plocka lite på rummet,sen vid 12 kommer pappa och vi åker till stallet. Jag mockar och packar hö,skrittar solen i typ en kvart. Sedan tränar jag lite med spaenir,kanske går på paddocken idag? hoppas pappa stannar kvar så att han kan ta kort och filma!
Sedan efter vet jag inte vad vi ska göra.
Men ha det bra så hörs vi!
/Lisa

Hej och hejdå

Hej och godmorgon!
Glömt att säga att min och Irmas uppdatering nu under helgen inte kommer vara den bästa. Idag åker vi ner till Halmstad, och Rasmus åker med, så sover vi över där. Får hjälp med träning och sånt osv. Kommer hem imorgon!
//Amanda & Irma

Ibland vill jag bara vara rik!

/Lisa

Bilder

Är det bara jag som älskar att göra hästarna fula xd
Han var super fin i det nya schabraket!
/Lisa

sjukt trött

är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Imon åker jag till pappa,ska skritta solen en sväng bara,träna sp. Sen stall sysslorna sen inget mer,hinner nog det på två timmar om pappa är med,sen hittar säkert jag och han på något kul också :)
Nu ska jaf faktiskt göra mig klar för sängen och sen lägg amig och se på film! ligger redan i sängen med mys kläder ;)
Men detta blir nog mitt sista inlägg,godnatt!
/Lisa

GE MIG!

Så snyggt, skulle verkligen vilja ha ett snyggt dressyrträns. Och detta skulle ju inte suttit fel... SÅ snyggt!
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300676&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Hittas på Hööks!

Hemsk hopplektion!

Asså fyfan va kallt det var att hoppa idag. Jag kände varken mina händer eller mina tår,trodde jag skulle dö!
Vi tränade mycket på vägar,och det gick väll bra. Men han kör rät hård så det är liksom gallop ett helt pass vilket solfari inte är van vid + att han inte är klippt,så han var som ett blördjur av svett när vi va klara.
Jag var helt off,inte alls med. Red så sjukt dåligt så det är inte sant! Solen var tillslut helt slut så det blev något slags travgallop. jobbigt!
Vi tränade på att hoppa snätt igenom. Så det var en bana på tre hinder,ett kryss och två rätuppsåtende.krysset var rätt lågt,30 cm kanske. Sen ett rätuppstående,40/50? kanske och sen det andra typ 60.
Det hände något läskigt idag när jag red,det blev helt suddigt och jag hörde ingenting,ljudet var typ som om är under vattnet.  Men det varade bara i några sekunder.
Lite bilder från idag
observera sp:s mun!
Detta var några iaf :)
/Lisa

Plågar mig med sommarbilder...

Har precis ätit, sitter nu här med Irma och massa mer. Plågar mig själv genom att kolla på sommarbilder med, snäll jag är mot mig själv...
//Amanda ♥

jag har kul

/ Lisa

Godmorgon

Godmorgon!
Nu ska jag platta håret sen drar jag till sanna så går vi till skolan. Efter sticker jag till stallet,fixar allt. Mockar och packar hö. Sedan tar jag in solfari och gör han klar för hoppträning.
Sofia ska också hoppa så det blir inga filmer eller något.
Jag hinner nog knäppa lite kort i hagen på hästarna.
/Lisa

Godmorgon

Morrron på alla!
Ni som inte fattar mitt fina inlägg igår kväll, då jag var trött så det kanske blev lite oförståligt... Det var ingen hoppträning, den var inställd. Jag red ut istället. Efter ett litet skogshinder lägger R av en hel bockserie och jag trillar av men benen rakt upp i luften! ;)
Idag ska jag rida ut Rasmus lite mer ordentligt och gärna gå ner en sväng i paddocken med. Annars får vi väl se vad som händer!
Gose i somras!

HAHA

HEJ!
Hittade inte datorn så jag kunde inte blogga förrän nu, då jag hittade den! Haha, grym jag är?
Idag red jag ut Rasmus, ni undrar kanske varför jag inte var på hoppträning? Iallafall, så smart som jag är smsar jag vår hopptränare typ 20 minuter innan i ska lasta och skriver "det var hoppträning idag va? :) ", som tur var fick jag ett snabbt svar, "Nej, det är flyttat till nästa vecka ;)" HAHA! Ful jag är! Jaja, nu är jag dubbeltaggad till nästa vecka!
Rasmus tyckte att det var jätteroligt idag, gaah! Red barbacka med Johanna (som red på Estrid), och skulle bara ta ett litet utehinder på kanske 40 cm. Efter hindret blev det helt plötsligt jättekul och han ger av en bockserie. Jag känner mig först hur skillad som helst och sitter helt still men sedan...
Jag kommer lite för mycket fram på halsen och åker ner på sidan. Sedan typ under halsen. Men då stannar Rasmus och står helt stilla. Jag hänger fortfarande lite ovanför marken (då jag inte ännu släppt tyglarna) sedan häver jag mig ner och asgarvar då jag börjar tänka på lyftkran!? Sen gick det bra ochså. Men jag trodde verkligen att jag skulle då av skratt, skulle jag haft det på video så, ja, då hade jag kunnat bjuda på ett gott skatt! Haha, nu ska jag lägga mig med mina tankar på "fulaste avramlingen någonsin som gjorts av Amanda Johannesson..."
Jag orkar inte, jag skrattar åt mig själv... :(

Godnatt

Imon har jag bestämt mig för att inte försvoa mig,så jag ska krypa ner,kolla på några avsnitt av pretty little liars och sen sova.
Imon kommer jag hem sent,ska försöka fixa några tidsinställda.
/Lisa

döör

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA tog denna igår kväll,och jag dör så fuul!
/Lisa

Ojj ojj

Jag har typ gjort världens längsta inlägg som just nu ligger i utkast det handlar om Jason mm, vet inte om jag ska lägga upp det får se, jag bloggar nog inte mer idag så I see u tomorrow readers ! // Irma

Höst bild på  mig, Amanda, Rasmus och Jason.



Min bloggning borde igentligen...

.... vara på topp idag eftersom jag har varit sjuk idag, men lat som man e så har jag inte orka, har bara legat och kollat på film och kollat facebook då och då.
Som ni kanske förstår då så har jag inte varit i stallet idag heller.
Jag hoppade ju igår på ridskolan och mamma filmade lite så jag ska ta och ladda upp det snart så ni får se, har inget mer att skriva just nu men kanske bloggar mer sen. :)
//Irma




Mysiga höst bilder <3



Hoppas att ni förstår...

...att jag har rätt mycket att göra nu,så bloggen för komma sist av allt just nu. För jag ligger efter i skolan pga att jag inte jobbar på lektionerna.
/Lisa

Hos Johannapanna

Hej!
Är nu hos Johanna, ska alldeles snart upp to the stable. Hoppas iallafall på lite bilder. Vi ses ikväll, ha det så bra!


LÄNKBYTE M ANNA

Vet att det är tråkigt att läsa länkbyten men detta är det sista sålänge!

Länkbyte med finfina Anna. DEN bloggen SKA ni verkligen läsa, jättefina foton och rolig uppdatering! Läses såklart varje daag! ♥
KOLLA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!

Ändra namn på en länk

Fick en fråga på facebook om hur man ändrar namn på en länk,och jag visar med bilder för det blir mycket enklare att både förklara och förstå.
Först skriver du det du vill att länken ska "heta" tex "här"
Så markerar du det,sedn så klickar du här
brevid HTML.
¨Så kommer du hit
Där fyller du länken till det stället di vill länka. Sedan så på mål så fyller du i "öppna i nyy fönster" sedan infoga.
Så är det klart ;)
Hoppas du förstod annas är det bara att fråga!
//Lisa

Lilla Zazza lär sig!

Hejsan!
Idag blir det som sagt hoppträning, ska bli rikigt roligt, om jag inte fryser ihjäl då...? Åker med Johanna hem, Irma är sjuk. Visste ni en sak? Igår agerade Rasmus draghjälp. Johanna red för första gången utan ledare på sin unghäst och trvade dessutom sen. Duktig ponny, yes!

Länkbyte m Emma och Emelie

Nu kör vi ett länkbyte till, nu med två andra fina tjejor. Hos de kan ni läsa om tex in förra medryttarponni Elvia m.m. vardag och hästar! :D Kolla in hääär ! Emma & Emelie känner jag ändå lite halv bra, pratat med de några gånger och läser OFC deras blogg! Det tycker jag att ni också ska göra! ♥
Fina tjejer jao...

RSS 2.0