ni kan följa mig här

eftersom vi kom fram till att sluta då amanda inte har tid och irma har sin anledning så slutar vi. Jag ska fortsätta blogga lite smått på http://fyrgångare.blogg.se
/Lisa

Vi slutar

Hej, jag, Lisa och Irma har kommit fram till att vi inte känner för att blogga mer. Jag gillar verkligen det, att få skriva och allt detdär. Men tiden räcker inte till! Hästarna tar mycket tid, allt tar mycket tid och vi känner att vi inte just nu har den tiden. Och då blir det bara en press att blogga, för man vill ju! Så TeamChevall kommer inte längre bloggas på, men vi kommer ha kvar den, om vi sedan vill börja igen. Men inte nu. Hoppas ni förstår!
Kramar TeamChevall

Video

/Lisa

Massa myys

Idag har jag bara mycisgt med hästarna,inte krävt någonting an någon utav dem. Eller jo,sp med tränsningen och att han skulle komma in från hagen.
Jag och Solfari red ut en mysig runda,med en helt del galopp idag igen. Först red jag mycket med hjälp av rösten,eller bara med rösten. Tog inte i tyglarna alls. I både skritt trav och galopp,riktigt duktig var han. Sedan tog vi galopp upp för "branta backen" och sedan fick han skritta en bit. Tog sedan en galopp till,och han bestämde sig för att vi skulle gå in i skogen. Han fick välja idag,där var det någon som hade lagt upp en pinne på en stubbe och en annan tjock stock på andra sidan så det blev som ett hinder. På typ 10 cm högt bara,så jag tänkte att jag kunde prova. Men var tvungen att ställa mig så att vi "hoppade" åt hemhållet vilket inte var det smartaste då han sticker. 
Han stack en bit i början men gav sig sedan. Vi travade lite sedan skrittade vi hem.


Spaenir och jag gick en liten promenad och fotade lite,mös massor i gräset och han var super mysig!
Solfari fick också stå naken i en grusruta i ungefär 50 minuter och äta massor med hö,och han tyckte det var super härligt. Strolande sol,man kunde gå i T-shirt,våren påväg? :D
/Lisa

iPad blogg

Hej, jag och Irma är redan hemma från skolan. Vi fick gå tidigare då vi hade friluftsdag, jätteskönt. Vi går upp till stallet nu så jag bloggar mer ikväll nät vi kommit tillbaka. Ska inte rida idag utan bara göra stallet. :) //Amanda

Sadelprovning

Igår åkte jag och mamma ner till Allingsås, till ett ställe som heter Sandris. Vi lastade ut och de mätte hans manke och kollade kroppen osv. Det första de sa var att "Oj, vilken hög manke!". Haha, Rasmus har verkligen världens manke, inte mysig att rida barbacka på inte! Jag fick testsitta flera sadlar och de som jag tyckte var sköna skulle vi sedan testa på Rasmus.
Jag fick sedan rida i alla sadlar hon hade tagit fram, några var det bara att plocka bort direkt. De var antigen för små för manken eller glappade där bak.
Men sedan testade jag en Lippo Maranello. Den var så underbart skön och passade på Rasmus. Dock är problemet att den var dyrare än vad vi hade tänkt. Så jag fick inte med mig en sadel hem igår, men vi skulle fundera lite på om vi ska köpa den eller inte. Är lite lagom trött på att leta sadlar, vi har varit på Tre Hästar, de hade ingen och nu Sandris, som hade ett enormt utbud av sadlar, där hittade vi bara en som passade hans manke. Hon sa också att fullblodet i honom lyste igenom, och att han hade stor kapacitet inom dressyren, därför tyckte hon att han verkligen var värd den sadeln! Men vi får se vilken det blir, hoppas ju på den vi testade igår. ;) Men var rekommenderar verkligen Sandris, de två som var där var verkligen jättekunniga, och gav och jättemånga tips, bla om foder. Eftersom Rasmus är lite muskelfattig runt manken behöver han rätt sorts foder, vilket hon genom att bara se på honom kunde tipsa oss om. Ja, de var verkligen super, även om jag inte hittade någon!
//Amanda

Godnatt

Godnatt! Har nyss kommit hem från sadelprovning, berättar mer imorgon. Är alldeles utmattad nu... ;)
//Amanda

Galopparbete

Idag hade jag tänkt att jobba på det jag jobbade på med Annika,men det gick inte. Solfari var aldeles för pigg och gick inte ens att kontrolera i början. Så han fick galoppera av sig tills han själv bröt av,det gick ingefär fem minter. Sen fick han en skritt paus,för så fort jag tog tyglarna så stack han... Så skulle jag kolla om det gick att trava lite,men jag han inte ens ta tag i tyglarna innan han hade stuckit och lyssnade inte på mig alls.
Sedan när han var tillräckligt trött för att kunna jobba så fortsatte vi med galoppen,han skulle fatta galopp när jag bad honom,stanna när jag bad han och öka och sakta ner som jag ville. Han stack på långsidorna så fick lägga in honom på stora mittvolten och göra den mindre och midre glera gånger tills han lyssnade på mig. Bus ponni. 
Imon ska han få skrittas,kanske trava och någon galopp ute.
Spaenir blev longerad i tio miniuter,han inte mer eftersom den ponnyn inte ville komma in i hagen idag.
/Lisa

Tror man är mer än vad man är

Inom bloggvärlden (spec) så finns det ju dem större bloggarna,som bara spottar ut sina inlägg för att dem redan är kända. Men vi mindre bloggar får anstänga oss för att bara behålla våra besökare. Det finns ju massor utav mindre bloggar som är 10x bättre än dem stora bloggarna. Jag själv tycker att dem stora bloggarna sjunker mer och mer. Och dem kommer att glömmas bort väldigt snart ifall dem fortsätter såhär. Nu vill jag inte peka ut några bloggar för att säga att dem är mindre bra än tex en annan mindre blogg. Det gör man ju inte. Men inte bara hästbloggar,även modebloggarna har sjunkt ner till botten. För att dem större bloggarna tror att dem är mer än vad dem är. Dem tror för att dem en gång har kämpat och fått uppmärksamhet så kan dem bara lägga av. Men det fungerar inte så,det är ju jätte många stora bloggare som man knappt kommer ihåg nu!
/Lisa

Jag vill med! ;)

När jag sitter och läser hästtidningar, mest "ridsport" som jag prenumererar på, så får man sån längtan att tävla, speciellt de högre klasserna. Det står om tjejer och killar i min ålder som rider SM, jättehöga klasser. Jag vill med! Jag hoppas verkligen att jag och Rasmus kommer en bra bit på vägen till drömmarna. SM är ju att hoppas på för mycket, men kanske lite högre klasser iallafall. Vi har tagit det väldigt lugnt, vilket jag tycker är bra. Jag ska inte pressa eller bli pressad förrän jag känner honom ordentligt. Men denna säsongen så ska vi nog komma ut lite högre, starta L:B, kanske nu i vår. Eller ja, vi ska göra det om det inte är så att man inte får starta L:B när man är i Bohus Cuppen, eftersom man då blir uppklassad om man blir placerad. Dock säger vissa att det bara är så att man inte får vara placerad i L:B när man anmäler sig, men kan tävla högre under Bohus Cuppen. Men jag får kolla upp det, någon som vet? Men det ska verkligen bli jätteroligt att komma ut på tävlingsbanorna lite mer, vi får se hur långt det räcker, men förhoppningsvis går det bra för oss. ;)
//Amanda

Dressyr träning för Annika

Amanda bad mig läggaupp bilder rfån dressyrträningen,så här är dem. Och ja,jag är väldigt medveten om att jag har stigbyglarna långt in på foten men jag jobbar på det.
Synd att denna blev suddig...
Haha xd.
/Lisa

Hejsan

Hejsan!
Hade inget internet imorse, därför kunde jag inte blogga. Det gick jättebra igår, hon (Gunilla Fredriksson) var verkligen så himla duktig. Rasmus hade dock en tappsko igår, så vi fick ringa och kolla om jag verkligen kunde hoppa. Men min tränare sa att et kunde jag, för det var så pass bra underlag. Men jag kommer inte rida på det förrän han har fått skon tillbaka igen. Vi jobbade mycket med dressyren, formen samtidigt varvat med bommar och sedan hinder. Har filmsnuttar som ni ska få se sedan också! Idag ska vi testa dressyrsadel, hoppas verkligen att jag får med mig en hem. :)
Så ikväll eller imorgon kommer det filmer från igår! :D
//Amanda

Hemma från stallet

Jag har nog slagit rekord tror jag,först så var det bara en påsa med hö jag skulle packa,så gjorde jag det,utan stress. Kollade klockan och såg att den var ett och 5 över ett kom min buss,jag trodde inte klockan var så mycket så jag typ sprang ner till lösdriften och bara hoppades på att det inte var så mycket,tur som jag hade var det bara tre bajar,och en utanför så jag han precis tömma det,ställa upp skottkärran och springa ner till bussen. Rekord,var i stallet och gjorde detta på tio minuter!
Nu ska jag se på gossip girl,dör va bra det är! Sp fick vila idag iallafall,det blåste så mycket så det hade inte blivit några fina kort,och han har inte vilat på över en vecka nu. Så det behöver han!
/Lisa

Sitter på rast

Tack för hjälpen om outfit, tar den blåa. ;) Tar med kameran till träningen ikväll, blir endast någon bild tror jag. Eftersom det är så jobbigt att ta i ridhus. Föresten, bra att du kom tillbaka Lisa, hade inte fortsatt blogga om jag skulle blogga själv.
Bloggar mer hos Irma, hinner inte nu.
//Amanda

I´m back

Nu är jag tillbaka efter två dagar på egen blogg,och det kändes inte rätt. Så jag kommer tillbaka till teamchevall! Idag stannar jag nog hemma från skolan,mitt huvud exploderar snart,seriöst! Jag har tagit huvudvärkstablett,gjorde det vid sju men inget har släppt. Så jag tar nog en buss till stallet lite tidigare idag. Så ska SP få sig en omngång,hehe. Nej men fota ska vi göra,och idag SKA jag tränsa honom,det gick inte igår.
/Lisa

Godmorgon

Idag ska jag tjata på Irma att hon ska börja blogga igen. TJATA! Annars ska jag bara ha världens längsta dag i skolan. Men sen när jag kommer hem blir det andra bullar! Då ska jag äta något snabbt och sedan upp till stallet och fixa Rasmus, pappa kommer med transporten ochså åker vi iväg till Harestad! :D
//Amanda

OMG




Helt sinnes vilken häst, måste bara kollas. Om det är som det säga, att det är Patrik Kittels nya häst, så kommer det gå bra för honom... ;)
//Amanda


Eran hjälP?

Imorgon ska jag hoppa för Gunilla Fredriksson. Ska bli jätteroligt men är samtidigt lite nervös, haha! Vet dock inte vad jag ska ha på mig, kan ni hjälpa till? ;)
Dock ett annat schabrak, men hittade ingen bild på det, tyvärr är det nog lite ljusare än det på bilden (är ett Jacson, äldre modell). + att tröjan har tyvärr huva, tror kanske inte att man ska hoppa i det (?).
Eller denna, med ett lila (typ sammet) schabrak, som jag inte heller hittade på bild. Ganska samma som idag, lite tråkigt menmen whatever. Lutar åt denna över, men jag vet inte.
Vad tycker du? :)

//Amanda

Utvärdering om idag

Hejsan!
Ska berätta lite om ridningen.
På framridningen kändes han väldigt bra i formen, kändes bättre än vad det brukar. Inne på banan blev han dock mer spänd, han tyckte inte om att vara själv och staketerna var ju också lite småläskiga, hehe. Så där tappade vi hela formen, gick kanske i form någon gång men inte ofta. Men jag kom runt banan med livet och äran i behåll så ganska nöjd är jag allt! ;) Fick tillslut 58,5, ( :D ) vilket jag nöjd med då det är premiär för mig och Rasmus inte har gjort detta på ca 6 år.
Mycket av det domaren skrev handlade om formen, det var lite mer kommentarer om formen än vad jag hade trott då det bara är en L:C och jag trodde inte att formen bedömdes så pass mycket. Klart att det är ett +, men det är ju trots allt en låg nivå. Fick också många bra saker att ta med mig in i framtiden, så vi kan bli ännu bättre. Tänkte också dela med mig av den sista kommentaren om helheten för dagen.
Härlig ponny med mycket utstrålning och tre luftiga fina gångarter! Mycket goda förutsättningar för att bli riktigt fin men för dagen inte helt eftergiven i sidorna och blir hög i formen. Du rider mjukt och prydligt men jobba med böjda linjer mer för att förbättra formen. Lycka till!



















Underbara gosi killen idag ♥



Jag idag, höhö, bjuder.
//Amanda

Snabbis

Ska upp till stallet en andra gång nu, allt gick bra idag och jag är nöjd! :D Bilder m.m kommer upp senare.
//Amanda

Nu så kommer jag finnas hääär!

http://fyrgangare.blogg.se/
http://fyrgangare.blogg.se/
http://fyrgangare.blogg.se/
http://fyrgangare.blogg.se/
http://fyrgangare.blogg.se/
Headern är tillfällig
Hoppas ni vill följa mig där också,så kanske jag kommer tillbaka inom kort!
/Lisa

Utbildningsdressyr

Börjar bli lite nervös. Dressyr är inte riktigt vår grej, än. Men det får lite gå som det går, kameran är fullladdad och passet framlagt, nu kör vi! :)
//Amanda

Börjar morgonen med bilder

Hello!
Kommer lite bilder från igår som jag inte hann ladda upp igår så jag gör det nu. ;)
Svansen ♥
Hade det jättemysigt igår, red ut en sväng med Rasmus. Lite musik i öronen, ponnyn skötte sig och höll nerverna i schack när vi red förbi några med crossar. Irma och jag var allmät flum, så därför kommer inte alla bilder upp. ;)
//Amanda

Kommer nog att ta en paus här ifrån

Kommer nog att ta en paus här ifrån och blogga på en egen,bara någon vecka eller två för att se hur jag gör.
Kommer länka den när allt är klart,håller på med designe till den nu. Känns det bra med egen blogg så fortsätter jag så!
/Lisa

Dressyr träning

imorgon ska jag åka på min första dressyr träning för Annika. Ska bli grymt kul och jag är taggad,hoppas bara ponnyn är lika taggad som jag. Åker ut vid nio imorgon,tvättar ben samt hans rumpa så att han blir fin. Sedan låter jag han äta lite i luddes box så att han torkar också. Vi ska vara grå imorgon,inga benlindor,buhu. Men hans hovskägg får stråla istället!
Pappa ska med så han kan filma lite,kanske ta några kort. Kan inte lova att dem blir jätte bra. Förhoppningsvis går Solfari riktigt fint imorgon så jag kan känna mig nöjd när jag lastar på honom för stallfärd (haha fattar ni,stallfärd? xd ) 
Nu sitter jag hemma hos Sanna och vet inte riktigt hur länge jag kommer att vara här,men ett tag till iallafall.
/Lisa

Hur man ser på saker och ting

Trickträning,folk säger att man lär sin häst ett trick. Det är helt fel! Hästarna kan allt,dem kan buga,dem kan stegra,flemma,spansk skritt,ligg rulla runt. "Jag lärde min häst att stegra" nej du satte ett kommando på stegra. Även som tex vinka,det är ju inget hästen gör i hagen,men den kan det. Jag blir bara irriteerad på folk som säger att dem lär hästen trick. Jag sa att jag lärde solfari trick innan,pinsamt. För det gjorde jag inte,utan satte kommando på dem!
©Anna Wingårdh
/Lisa

Klättring

Hejsan,nu är jag hemma från en låång tur i skogen!
Började dagen med försovning (förvånade?) så jag fick tio minuter på att göra mig klar och gå ner till vägen utanför mamma,men jag han! 
Sedan åkte vi till stallet,packa i ordning allt,in i transporten. Sadlade ludde,garri och solen. In med Garri och Ludde i sofias transport. Solfari fick åka med Prinsessa i Annas transport. Sedan åkte vi till västerlanda,parkerade och så mötte vi upp Linda. Vi gjorde klart alla hästar och hoppade upp,sofia gick dock med Ludde. Solfari var jätte taggat i början och jag fick hålla in honom väldigt mycket i början,fick dra in huvudet emot mig i början av backen för såfort jag lättade lite på tyglarna så sprang han iväg.
Men det blev en tur på 2,5 timma. Med lite fotografering osv. Jag var klumpig och glömde kameran i bilen så jag fick inga kort men jag fick kopiera sofias kort. Det var riktigt härligt att komma it i skogen! Det tyckte solfari också,fick med öronen framåt hela turen.

Observera den snygga outfiten,svart schabrak med silver kant,mörkblåa ridbyxor,blått skritttäcke,sofias jacka...ja det går väll?
Jag är biff i min väst och sofias jacka haha! Solens öron förstörde hela bilden..
Anna och prinsessa :)
HAHAHAAHAHAHHAHAHAHA
/Lisa

Resultat

Putsade båda tränsen, ett JW träns som jag använder i hoppning, och ett dressyrträns från mässan. Stövlarna fick sig också en omgång. Taggar inför imorgon nu, ska  bli jätteroligt men samtidigt så fruktansvärd nervös inför det...! ;)
Ett tips till er med swarowski-pannband. För att miska risken att stenarna trillar av, pensla på med genomskinligt nagellack.
//Amanda

Ut och springa

Har suttit och putsat nu, städat m.m. Behöver få igång benen så springer ut en sväng innan jag åker upp till stallet. Musik på högsta volym i öronen och friskt väder, helt OK ändå. ;)
//Amanda

Putsa in my heart

Hejsan!
Nu ska jag sätta mig och putsa stövlar mm. Ska sedan upp till stallet, ringer Irma med om hon också ska upp. Hörs sen! :)
Bild från i förrgår ;)
//Amanda

Kättra

imon ska jag och sofia ut och klättra i skogen. Hon kommer och hämtar mig vid tio,ska upp vid halv nio så ska sova snart. Sitter och skyper med William och Sanna. 
Men jag är as trött verkligen så ska sätta på en film och sedan ska jag sova,kände att detta blev ävldigt intressant!
'
/Lisa

Palladium

Glömt att visa bilder på mina skor. Här är två dåliga bilder på skorna, hehe. Men där är de iallafall! ;)





//Amanda



Bilder, dressyren

Har nu kommit hem (eller ja, kom hem halv 11) efter drssyrträning. Min tränare satt också upp på Rasmus och det var bra, haha, nejmen det behövde han! ;) Gjorde också programmet sedan (när jag satt på då), det gick bra, vägar, galoppfattningar satte. Formen kom vi dock inte åt, tror inte att vi kommer göra det på söndag heller. Men i andra moment, utanför programmet gick han finare. Men är nöjd över idag och känner att jag fick många bra tips att ha med mig till söndag. :D Här kommer lite bilder från idag.

//Amanda

sånt här gör mig galen

Sitter och kollar massa sånt här nu och FATTAR NADA...observera sanna i hörnet där uppe...
/Lisa

PA 4

Ingen har väll missat att det blir PA 4 ? Hade jag haft kvar spaenir då hade jag inte tverkat med att söka,faktiskt! För att få lite avningar tips,och tränarna är ju grymt duktiga där! 
Får väll leta lite fel på solfari? HAHAH nej men det ska bli kul att se vilka som är med i nästa säsong!


/Lisa

my love

/Lisa

Lite blandat

Jag skrittade ut med solfari idag,använde halsringen så mycket jag kunde. Men han lyssnade inte alls på den,men han lyssnade bra på min röst i halterna men gick sin egen väg så fick ta tag i tyglarna ibland.
Sedan gick vi ner till ridhuset och jag tränade lite med presseningen,han brydde sig inte. Så jag hoppade upp och klättrade lite på honom,brydde sig inte häller. vad ska jag göra med den hästen...
/Lisa

Dagens Amanda, dressyr

Såhär kommer jag se ut idag! :)
JW ridbyxor
CRW tröja
KL t-hirt under
KL strumpor
//Amanda

It´s friday!

Är hemma från skolan nu. Åkte hem eftersom det är så sent som dressyren börjar. Så då kan jag likaväl putsa och fixa mina saker innan jag rider.
Imorgon ska vi nog ner till Allingsås, det finns ett ställe där dit man kan komma och testa sadlar mm. Jag har aldrig varit där men blivit tipsad om det. Så nu håller vi tummarna på att jag hittar en dressyrsadel. Annars kommer jag ju få rida på söndag (Bulycke) i en hoppsadel, shit vad jag kommer skumpa! Tänker inte rida i hoppsadel (dagens i-landproblem... ;) )...
Idag får jag iallafall låna Johannas dressyrsadel, TACK!

//Amanda

Upptagen

Bloggar mer sedan, försöker lära mig GIMP, jättesvårt! :(
//Amanda

Svar

För dem som inte förstod mig riktigt igår kväll. Jag ska inte rida i bara halsring,hahah aldrig i livet! Jag kommer ha träns men ska ha långa tyglar,sen en halsring som jag använder. Skulle inte våga att bara rida ut i halsring. Så jag kommer allt att ha träns. Mest för att se hur bra han lyssnar på rösten ute,om han lyssnar lika bra bra ute som inne i ridhuset.
/Lisa

Hoppträning utvärdering

Igår var det ju hoppträning...
Uppvärming
Vi började med att jobba de på volten samtidigt som man bara skulle skutta över några små sockerbitar. Rasmus var lite tjafsig i munnen och ville först inte riktigt släppa efter. Fick också försöka få in och igång hans bakben som inte riktigt ville jobba som jag ville.
Efter ett tag släppte han i innersidan och vi kunde börja jobba på rikigt. Efter det utökade hon volthinderna till två till, så det stod en vid varje vändpunkt. Det var lite svårare då de skulle komma nära och inte hoppa av för tidigt eller bli starka och snabba efter hinderna. Det fick vi jobba lite mer med eftersom Rasmus ville dra efter hindrerna och blev lite tjafsig då med. Men efter några varv kom vi in i rytem  och det gick mycket bättre.
Banhoppning
Sedan hoppade vi en bana på 4 hinder. Jobbade mycket med att fortsätta jobba hästarna och få en jämn, stadig galopp som inte ökade eller tappade studs. Rasmus var mycket lättare då och fick unnder sina bakben riktigt bra sista rundan! Rasmus som annars hoppar på fart och gärna vill dra hoppade endast på styrka, yeah, det är dit vi vill komma! :D
Blev inga bilder då vi var lite sena, så kameran hängde inte med... :( Men det får bli bilder från dressyren idag! :)
//Amanda

Godnatt

Nu ska jag packa det jag ska ha med mig till pappa i helgen,sen ska jag sova. Är hur trött på som helst!
/Lisa

Sova nu, mer imorgon!

Hejhej!
Utvärderar passet imrgon, det gick väldigt bra iallfall :) Är jättetrött nu och behöver verkligen sova... Puss & godnatt!
Finaste killen ever ;)
//Amanda

Få en kick

Eftersom jag främst satsar på frihetsdresser och horsemanship ska jag se till att hålla på med det lite oftare. Imon ska jag skritta solfari,ska köra på halsring,ska dock ha tränset och så på man inte använda det. Men vill ju vara säker,det är ju bilväg å allt. Men man får en sådan kick av att se sånna här videos
/Lisa

Solfari och Alex 15/3 2012


Jag dör lite åt denna bilden xD
/Lisa

Spaenir och jag 15/3 2012

Fining!
/Lisa

Solfari 15/3 2012

/Lisa

Miljöträning

Idga fick jag sällskap i stallet,av min lillebror. När jag stod i hallen och skulle precis gå till bussen så ville mats (min morbror) att jag skulle passa alex,han var tungen att åka till Göteborg och köpa medecin för han opererades igår.
Så jag tog med mig alex och fick både film,foton,och fota. Blev massor utan bilder.
Vi möljötränade spaenir,och sp är är så trygg med alex fast dem inte alls träffats så mycket så det var ju bra.
Övade mycket med presenning. Den tyckte han var helt okej att gå på och jag kunde ruska på den när han stod på,men när det kom till att den skulle ligga som en boll under magen var det inte lika bekvämt. Inte häller att ha den på sig. Men han skätte sig riktigt fint.
Att gå med presseningen var inte någon favorit. Han bara slängde sig,gick snett. Så det skippade vi efter två försök. vill ju inte pressa honom. Men jag är riktigt nöjd över min prins idag,fick en pressening över honom och det hade jag inte ens tänkt tanken på!
/Lisa

Outfit

Solfari har det schabraket,ska helt klart skaffa det andra också! Fast andra benlindor. Kom dock på i efterhand att det hade vart snyggare med svart och solver för det är silverkant på schabraket...
/Lisa

Jag ska träna på...

Vad jag ska utveckla.
Jag måste vara "lugnare" och inte så före i hoppningen.
Ha stadigare skänkel som hjälper Rasmus mer. Vara kvickare när jag märker att han blir osäker.
Kunna se det positiva i ridpassen så jag kan utvecklas mer.
//Amanda

Apotek-Arne


Snodde bilden från Linnea! Hoppas det var OK. http://monicalinnea.devote.se/ <--- här hittar ni henne :D Så här såg det iallafall ut igår när alla tjejer satt ute och solade. Det var verkligen hur härligt som helst och vädret är ju bara to die for.
Har precis haft lunch och vi tjejer satt och diskuterade om man säger Apotekarns julmust, Apotekarnes julmust eller Apotek-Arnes julmust? Haha, Apotek-ARNE! Vi kom iallfall fram efter många om och men att man säger Apotekarnes julmust. Lyssnade till och med på reklamen. Ful humor vi har, men bäst är vi ju ändå såklart! ;)



//Amanda



Stallet snart

Jag ska snart ta två bussen till stallet,och då hinner jaf förhoppningsvis miljöträna lite. Annars gör jag bara stallet.
Ska också plugga på svenska förhöret och spanska provet som jag har nästa vecka.
Hoppas på att kunna komma med lite roligare inlägg ikväll.
/Lisa

Godmorgon!

Idag står hoppning på shemat och jag är verkligen hur taggad som helst! :D Ska bli jätteroligt! Vi lastar runt 18 för att vara där drygt halv sju. Kameran åker iallafall med, kanske inte blir några ridbilder (ni vet hur ridhus är...) men outfit och sånt iallafall!
Kom på att jag inte laddat upp alla bilder på Emma, Emelie och Elvira, de kommer nog imorgon för idag kommer jag ha fullt upp. ;)
//Amanda

Jag är hemma från skolan imorn

Imorgon kommer jag att vara hemma från skolan då jag inte alls mår bra. Men kommer iallafall att åka ut till solen och spaenir vid fyra tror jag. Solen vilar imon eftersom han blev vaccinerad och han skulle vilat ändå. På fredag så skrittar jag honom och på söndag rider jag lite lättare. Hoppas att det är sol när jag kommer till stallet imon så jag kan fota spaenir massor!
Ska ta och sätta mig vid tv´n nu en stund och bara försöka glömma allt,fast det är svårt. Stänga ner dator,bilder,filmer. allt som påminner mig.

Men godnatt 
/Lisa

Besiktad och vaccinerad

Nu är solfai Vaccinerad,Spaenir besiktad och allt gick jätte bra. Det blev alltså ingen dressyr för vet kom såpas tidigt,men en mysig uteritt med mest skritt blev det. I galoppen körde jag mycket tempoväxlingar och han lyssnade verkligen super bra!
Sedan gick jag en promenad med spaenir,så trött på att ridhuset alltid är upptaget,så kunde ju liksom inte dra fram pressening och sånt. Då skulle nog alla dressyrhästar dö. Så en promenad med massa fotografering blev det!
Har lärt mig massor av vet idag när hon kollade utslag på hästar,kollade luddes tänder (det ser rätt hemskt ut när dem gör det?) Skulle kunna tänka mig att bli vetrinär faktiskt.










Och för dig som kommenterar med olika namn kan bara sluta,för jag tänker inte svara på några frågor om spaenir då jag själv inte ens vill tro det.
/Lisa



Var tog mina bloggpartners vägen? ;)

Har nu suttit och pluggat franska jättelånge, (känns det som iallafall ;) ) lyssnat på massa musik, så nu är jag äntligen klar med franskan för denna vecka. Annars har jag inte så mycket läxor just nu vilket är skönt! Hade tänkt att lite senare sätta mig och kolla på Top Model Sverige (på play), så nu händer det inte så mycket mer på min dag, tråkigt värre!
.
.
Lite bra låtar just nu, hehe :)
//Amanda

Påskhoppning och allmänt babbel

Vet att det snart är påskhoppning på KRS, klubben jag tävlar för. Åh, vill dit! Ska absolut anmäla mig. Det är på långfredagen, på lovet, så jag hoppas verkligen att jag inte är iväg. Dock vet jag inte vad för höjder man kan hoppa, för det stod inte på hemsidan. Men om ingen här vet får jag kolla upp det när jag anmäler mig.
Memorerar banan till dressyren (LC) hela tiden nu känns det som! Jag sitter på lektioner och bussen m.m och upprepar programmet. Även om jag kan det måste jag liksom försäkra mig miljoner gånger om att jag verkligen kan det. För det värsta jag vet är att glömma banan, får verkligen panik! Samma med hoppning, måste upprepa banan 84857468534 ggr innan jag rider den, det även om jag kan den efter 2 genomgångar! Haha, blir så trött på mig själv ibland... ;)
//Amanda

Härligt väder

Det är härligt väder ute,ska bli så skönt att komma ut till stallet imon. SKa nog gå en promenad med spaenir innan jag miljötränar,solen möljötränar jag inte. Hinner nog inte det innan det börjar mörkna. Hoppas på att få lite fina bilder på spaenir idag också. Solen vill ju inte alls,han ska alltid krypna in så nära mig som möjligt och då blir det svårt.
Han är alltid lika söt x'D
/Lisa

Motivationen är på TOPP

Hej!
Världens finaste väder ute, yeah! :D Hela klassen satt ute och solade under rasten, det är nice. Motivationen med hästarna är på topp och livet känns jättebra just nu!
//Amanda

Godmorgon

Kom till skolan redan vid tjugo över 8, börjar idag tjugo över 9. Åkte in med pappa istället för att ta bussen i 40 minuter, vart inte så sugen på det, gillar inte ens att åka buss. ;)
Idag tar Cajsa pållen, så jag åker hem efter skolan och pluggar samt gör något annat, vet inte riktigt vad än bara. Få väl göra lite nytta hemma eller nåt!
Denna helgen/nästa vecka blir det fullt upp. Många träningar osv, och är redan nervös inför dressyren på söndag! Hoppas det går bra!
Ponnyn för någon dag sedan :)
//Amanda

Nu säger jag godnatt

till bloggen. Mina ögon svider och jag mår inte alls bra.
imorgon hade jag tänkt att miljö träna spaenir och solfari lite,först ska jag rida ut lite på solfari också,och lite dressyr i paddocken. Alltid bra att blanda!
Ska filma lite också så det kanske kommer upp på bloggen ifall det blir något bra.
/Lisa

Långtur

Idag red jag ut med två tjejer i stallet, det lockade mer än dressyr i paddocken så jag hängde på de istället.
Rasmus var riktigt elak mot mig idag när jag skulle hämta honom, haha ;) Först ville han inte komma in, då han och hagkompisen brallade loss och de ville absolut inte hänga med mig in. Sedan kom Primeros ägare och hämtade in honom, och då passade det för min ponny att komma in, jasså? Men precis innan jag skulle ta honom sprang han bort längt bort i hagen, lägger sig ner och rullar sig... Och han rullar sig på det lerigaste stället i hela hagen och blir alldeles ler-blöt på benen, halsen och hela täckerna, yeah!
Efter en snabbborstning (kunde inte göra så mycket då han var mer blöt än lerig) så kom vi iväg alla tre. Vädret var helt fantastiskt och det var hur härligt som helst att rida. Ute var han piggelin, ville springa på så sjukt mycket asså! Det var nog det roligaste han har gjort på länge, så sjuk han var... Klättrade i sandtaget och det var hur nyttigt som helst för honom, racade lite med de andra osv.
Sen efter red jag faktiskt lite i paddocken, för att stämma av lite och känna lite på honom. Så det blev lite hårdare pass för ponnyn idag, det behövde han. Jag får verkligen göra det oftare, för man märker ju hur glad och nöjd han är efteråt! :D Fina ponny!
//Amanda

Han är verkligen världens finaste kille



(printat från film från idag)
/Lisa

Inget träns

Sofia hade solfaris träns i sin bil och hon var inte där när jag var där så jag kunde inte komma ut och galoppera,sen hade han som hyr uteförådet låst och tagit nyckeln så jag kom inte in där. Och där finns galopp sadeln och massa annat. Så istället blev det lite galopp i ridhuset i grimma. Man kan väll snacka om överpigg ponny? I en sväng var jag tillomed påväg av xd.  Men han skötte sig fint och det finns ju ingetnting mer att skriva om det? ;)
Sedan så mös vi massor när han var lös i ridhuset,jag hoppade och klättrade runt lite på hans rygg och satte mig på knä,ställde mig även upp väldigt försiktigt för att se att jag inte var för tung eller så man han stod där lungt helt avslappnad och brydde sig inte alls om att jag höll på att klättra runt som att han vore en leksak. Jag filmade men såklart stod vi för nära kameran så man ser inte mig,då är det ju ingen vits?
Stod och mös massor med spaenir idag,jag borstade även honom ett tag ute i hagen :)
/Lisa

Nu blir det stallet

Hejsan!
Kunde ha min jeansjacka på mig idag, glad tjej! :) Kändes verkligen som vår idag, men det kan ju ändras snabbt om man säger så, imorse var det ju frost. Ska alldeles snart upp till Rasmus och rida, ska bli härligt i detta vädret, sol och varmt. Rasmus blir säkert också glad av vädret kan man ju hoppas, isåfall gynnar det ju mig iallafall. ;) Bloggar mer ikväll, nu stallet!
//Amanda

stora grejer på g

/Lisa

Hello

Idag ska jag rida dressyr i paddocken, möjligtvis ut innan. Ska träna programmet, hoppas att det går bra och att Rasmus är på bra humör! ;)
Annars är dagen lugn, ska plugga lite och sen inget mer tror jag... Kanske får putsa lite eller så, tycker synd om allt mitt läder! Haha.
Ska snart gå in, så ni får ha det så bra sålänge!
//Amanda

Att dömma folk

Varför dömmer folk personer från första gången man ser dem? Alltid ska folk gämnföra sig med varandra,speciellt häst människor. Bara för att du har dem dyraste sakerna till dig och din häst gör dig inte till en bättre/sämre ryttare,eller din häst går bättre eller sämre.
Folk dömmer varandra med en gång,innan man ens känner. Har dem inte den dyraste utrustningen så har man lite pengar,tex. Men man kanske lägger pengar på något annat som träningar och tävlingar,men det är inte alla som tänker så när man väl ser dem personerna. Jag ser inget fel med att gå med billigare utrustning än de flesta andra. Då jag själv gör det.
Sofia och solfari,fick bli denna för det ser så tomt ut utan bild ;)
/Lisa

Hejhej tävlingssugen

Är riktigt tävingssugen nu, inte bara på CR, utan på riktiga tävlingar. Det har gått bra för mig och Rasmus, dock startade vi bara två riktiga förra året. Men de vi startade gick jättebra och jag vart helt tagen efter. ;) Ska bli helt awsome att komma ut nu i vår och tävla, Tjörn, Valsäng m.m är inplanerade och någon tävling på BC.
Ska någon dag sätta mig ner med mamma elller pappa och se om man kan anmäla sig till några tävlingar, förra gången vi kolla var de inte öppna ännu, men snart borde de ju ändå det tycker jag!
Det är bara att fortsätta längta ett tag till, snart så!
-
-
-
//Amanda  :D

Pratat med sofia

Hejsan,jag och sofia har pratat lite på facebook och hon ska ha dressyrlektioner för mig lördag och söndag. Känner att jag behöver lära mig allt från grunden och lära mig rida nu xd.
Ska verkligen försöka göra mitt allra bästa,men jag glömmer ALLTID min sits och sitter som en ihop sjunken potatis säkc,axlar fram och böjd rygg...haha. Ändring på det?
Sanna ska kanske med mig på lördag så hoppas att hon får några bilder och film,vi kanske rider i paddocken om det är fins väder? :)
/Lisa

Godnatt

Slutade med att pappa gick med Rasmus, och jag var med Irma. Imorgon skulle jag ridit dressyrträning men den är uppskjuten till fredag. Så imorgon tränar jag själv i paddocken. Hoppas på att kunna rida igenom programmet, utbildningsdressyren är ju på söndag! Inte långt kvar alltså...
Jaja, går och lägger mig med fina tankar i minnet. 2012 -kommer bli ett bra år, vårt år!
//Amanda

Visningen

När jag kom till stallet så tricktränade jag solfari,han var lite okoncentrerad men ett riktigt fint lyft på benet och så började vi träna in "puss".
Sedan kom sofia och hon som skulle titta på spaenir. Dem tog in spaenir och gjorde i ordning honom och sedan gick jag med på promenad och så kollade jag när hon grejade med honom i ridhuset. Han var för det mesta lugn  och avslappnad. Men ibland spände han sig. Han visade sin bästa sidan,vilket jag inte hade hoppats på. Och det kändes jätte konsigt att se henne hålla på med honom.

Hon verkade gilla honom...hoppas inte hon köper honom,kommer inte klara av det.

det är sofia som hänger på honom.
Kommer alltid att älska dig spaenir vart du än kommer finnas på jorden!♥
/Lisa

Pannband och träns

Även fast jag aldrig köper,för när jag kollar på pannband finns det inte i brunt läder....men jag brukar smått drömma mig bort lite
Swarovski Pannband är något jag kommer att köpa snart,kommer säkert samla på mig några stycken...frågan i vilken färg jag ska beställa först. När jag får pengar då ;) Guld eller svart blir det nog först,stilrent och fungerar till allt.

Träns är också något som jag vill köpa,nu har han ju ett brunt som jag har skrivit och jag vill ha ett svart,håller mig fortfarande på detta

Men detta är också snyggt,om man byter ut nosgrimman

Jag sitter hela tiden och skriver detta ska jag köpa,detta vill jag ha men jag köper det aldrig för det kommer massa annat onödigt ivägen :(
/Lisa

Är hemma hos Irma

Har varit uppe i stallet nu, fixade bara. Mamma ska nog gå lite med honom ikväll så jag kan hänga med Irma. När jag kommer hem kanske det blir lite plugg, städning och bara chill, får skriva något roligare inlägg sedan med. Så ni har något kul att läsa innan ni lägger er! ;)
Är det något ni vill ha mer av i bloggen? Något jag ska skriva om eller så?
//Amanda

Visar spaenir

Just nu är jag i stallet och kanske så står jag med sofia och en annan tjej som ska kolla på spaenir...
eller så kanske jag håller på i stallet,något gör jag iallafall. och hoppas att det går bra. Hoppas att spaenir inte alls trivs med henne så köper/lånar hon han inte :D nej gud så ska jag inte tänka,men vill ju inte att han åker.
Jag tar med mig kameran så kanske att jag kan filma eller ta lite kort,får se vem det är och så först.
/Lisa

Hejsan

Har lunchrast nu, så här kommer en liten check från mig.
Har pratat med Lisa (tjatat) och hon kommer inte sluta! Haha, klart att hon inte skulle överge er alla? ;) Irma är sugen på att börja blogga igen så snart kommer nog Irma också tillbaka, wihooo!
Synd att jag inte ska rida idag, det är så himla härligt väder, äntligen vår! Men ska bli jätteroligt att kolla på Irma osv, får peppa henne lite... ;)
Blir ett litet smakprov på Johanna och hennes hästar från igår, får komma upp en bildbomb sen!
//Amanda

Morning

Nu ska jag tjata på Lisa att hon ska stanna kvar, hon vill väl inte ha en blogg... helt själv? ;)
Idag ska jag hänga med Irma på secret mission, ni kanske fattar? Så förhoppningsvis kommer jag ut en snabbis med ponnyn, även om detta är hans vilodag. Men jag får upptarera med sen, skolan kallar!
//Amanda

Sluta på teamchevall...

Jag vet inte riktigt om jag vill sluta här på teamchevall? Jag trivs jätte bra här,och att ha amanda och irma som bloggpartners,och alla superfina läsare. Men kanske att gå över till en blogg själv. Och fortsätta att driva en blogg fast själv. Innan ville jag ju inte det,eftersom det blev så lite uppdatering när jag åkte till stallet direkt efter skolan. Men det känns som att allt är mycket lättare att hålla koll på. Kommentarer,så att man inte kraschar i inlägg. Att jag skriver ett och sedan två minuter senare så skriver amanda och irma ett,eller tvärt om.
Men jag vet inte riktigt. Det känns ju bra här. Har liksom beslutsångest,vad tycker ni läsare?

/Lisa

Andra delen av Elvira med Emma

Så, det var andra delen. Det kommer upp mer från paddocken sen, och också när de är mer uppställda och då är Emelie (andra delen av http://vaniljaas.blogg.se/) också med! :D
//Amanda

Jag är glad!

Va glad jag blir när ni kommentarar! Tack för kommentarerna på filmen! :D
//Amanda

Så trött på internät

Asså det är sällan det händer något bra när man sitter på internät. Folk som kommenterar omogna saker,folk säger att dem är ngn dem inte är,folk bli anklagade för att ha gjort något dem inte ens har gjort. Det händer massor utav rent ut sagt sjuka saker. Och tänk va bra allt hade vart utan internät. Det har hänt mig massa saker. och jag orkar seriöst inte mer,och känner du dig utpekat så är det bara bra för att ingen mår bra när det drappar än själv.
/Lisa

Hemma nu

Nu är jag och sanna hemma,vi har vart iväg nästan hela dagen. var hemma och åt lite snabbt men hade inte tid att blogga då.
Nu är jag och sanna hemma hos mig och inte gör spec mycket,vi har ju hållt igång hela dagen med bussar och massa sånt.
Imon ska jag åka ut till stallet och hoppas på att kunna köra lite frihetsdressyr med solfari,för han vilade ju idag. och han ska vila imon men vill inte att han bara ska stå för då blir det inte kul på tisdag xd.
fixade några tidsinstälda igår kväll,som nu såg. annars hade det ju stått rätt så still här idag.
/lisa

Nu kommer det en fiiilm

Yeah! :) Äntligen uppe! Kom gärna med kritik osv, men bara snälla saker nu... ;) Haha, vet att jag inte alltid lägger honom rätt osv, att vi får lite failade språng då och då men överlag tycker jag att det var en bra runda. Det var också jätteroligt att träffa alla som var med idag, många från KRS om man säger så, hur kul som helst!
//Amanda

Im home

Laddar upp filmen från hoppningen idag, kändes bra! Speciellt första rundan, andra fick vi 4 fel då vi rev typ hela hindret, menmen sånt händer! Kan ju iallafall glädjas åt allt där imellan! :D
Såhäääääär nöjd var jag över prinsen! ;)
//Amanda

Kongahälla ridsällskap

/lisa

Så jävla sur!

Shit va sur jag är nu, sannas mobil har laddat ur under natten och ringde inte. så vi har missat bussen och nästa går inte fören halv 6. Ingen kan köra oss heller,pappa jobbar,dennis jobbar.
Asså jag hatar att västtrafik inte har ngn mail så att man kan klaga på deras buss tider?! det går två bussar på lördagar och söndagar,så kommer det vara på sommarlovet också.
/lisa

Hej och hejdå

Goodbye! Nu åker vi  up till stallet och vidare till Bulycke! :D
//Amanda

Fotograf

Hejsan,imon får jag med mig fotograf ut till stallet. Sanna ska med mig och jag ska rida ut en stund,sen ska jag rida lite i paddocken. Moa hoppade med solen idag så jag rider dressyr.
Vid halv 8 så åkte jag och min lillebror ner till hemma kväll och hyrde lite filmer,för mamma och dennis är på 40-års kalas så jag fick liksom "passa" honom. Så ringde Sanna och kollade om vi kunde sova över så hon kom sen när vi var hemma lite efter nio. Nu har vi sett på filmer,Bring it on och ice castles. Shit va jag saknar konståkningen. Nu  har vi bäddat i ordning och så sitter vi och mest kollar saker på datorn.  Vi går väll och lägger oss rätt så tidigt för att våran buss går halv tio imon.

Nu säger jag godnatt till alla underbara läsare!
/Lisa

Sofia och solfari

/Lisa

Riktigt tröttsamt

Har fått göra en ny youtube kanal igen. Men ni har ju sett alla filmer och kommer inte ta bort min gamla så alla filmer kommer finnas kvar. Men alla som prenumerade på den kan börja prenumera här istället :)
/lisa

Outfit idag

Otfiten idag:
Träns: Mässan.
Sadel: Santa Cruz, Celine.
Ridtäcke: Exklusiv horse wear.
Benskydd: ?, Sadelkamman.
Kommer inte bli någon mer bloggning från mig idag. Vi ska bort på middag. Imorgon förmiddag är jag på Bullycke så film (?) och uppdatering på eftermiddagen.

//Amanda :D

Fail bilder

foto: Anna wingårdh
Foto: Jag
Foto: Jag

Påskhoppning

Jag kollade datumet på påskhoppningen och den är snart,mindre än en månad kvar! Och jag som vill vara med på den,hoppas jag får övat något med sofia,kolla höjd och lite sånt. Ska höra med sofia om jag får vara med med solfari,och det måste ju vara hon som kör och är med mig också. Hoppas verkligen att det går. Skulle vart skit kul.
Får höra med sofia snart då!
/Lisa

Massa gamla bilder

Kollade igenom min och annas gamla blogg och hittade jätte många gamla bilder. Några har jag tagit några har anna och sanna har tagit några :)

Haha,mamma ville vara säker så att han inte sprang iväg för kamerna xd första gången jag red ut på honom,HAHA kolla västen!
/Lisa

Elvira

Här kommer lite bilder från när jag och Irma var med Emma & Emelie när hon red Elvira. Det var riktigt roligt att träffa de, det kommer fler bilder, tog jättemånga, fråån både paddocken och mer uppställningsbilder, men ni får nöja er med dessa så länge! :)
//Amanda

Sanningar

Jag är beroende av hårspray.
Jag är ett kontrollfreak, måste ha koll på all planering, inklusive vad klockan är.
Jag hatar brännmaneter och tycker att det kan vara läskigt att bada i hav.
Jag var under ett tag stamkund hos akuten. I mitt liv har jag samanlagt varit på akuten fem gånger.
//Amanda

Det rullar in massa frågor

Så jag tycker att dte är lite tråkigt att det kommer upp massa inlägg med svar,så jag tänkte svara på några i ett video inlägg imorn.
Dock så fungerar inte min youtube janal,när jag ska logga in så kommer jag inte in på mig utan på typ en peddo saks youtube kanal jag bah halååå``"?"?"?dksolf
Imon rider moa solfari,jag ska sätta upp mina nymålade hyllor imon. Och förmodligen ta det lungt och forever alonea mig lite. Helt ensam hemma,åå äsla det!

Ska försöka komma på några bra och vättiga inlägg imon,åsikter eller något. Tycker även att ni läsare är verkligen grymma!♥

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv innan jag går och lägger mig om några timmar. Låter lockande nu men det är massa saker jag behöver fixa så. Blri inge designe imorn,sorryt. Men han ju inga bilder. Ska verkligen försöka fixa det så fort som möjligt,men hur kul är det med gamla bilder. Eller en bil på solfari i gången? Spaenir bilder har jag ju med inte på mig och solfari,usch :(

/Lisa

Dressyr pass 9/3

Idag så red jag dressyr på solfari,i början var han väldigt pigg men gick lätt att kontrolera. Målet med passet var igentligen galoppen från början,men det blev mest trav faktiskt,knappt någon galopp över huvud taget. Men i traven skötte han sig fint och lyssnade på mina hjälper,och jag gjorde mycket tempoväxlingar. Från ökad trav till en väldigt stabil och stark arbetstrav. Han skötte sig väldigt fint.
Sedan så skulle jag galoppera och det var inte alls bra i varken höger eller vänster,dock så fattade han rätt galopp med en gång hela tiden. Men hade gärna velat få fram honom mer men ändå inte öka farten,den blev lite hackig och han bröt av efter bara några meter ibland. Släppte jag honom ökade han massor och höll jag honom så stannade han,så jag försökte hitta något mitt emellan där. Med mig själv jobbade jag med att sitta tillbaka och ljupt ner i sadeln,för jag sjunker lätt ihop,och kommer på mig då och då av att jag sitter som en säck potatis.
Sammanfattning:
Han var lite stel,jag red inte så jätte bra men skumpade inte,han var lite okoncentrerad. Men allt gick helt okej,kan ju inte gå hur bra som helst varje gång.



/Lisa

Favoritblogg

Haha, jag har en ny favotiblogg! :D Verkligen älskar denna bloggen, hon har världens bästa videobloggar, måste ses!
http://jossanamigo.blogg.se/
http://jossanamigo.blogg.se/
http://jossanamigo.blogg.se/
//Amanda

Kasta hjärtat och hoppa efter för att plocka upp det

Något som satt spår i mig, är världens vackraste citat. Världens starkaste citat som ingjuter massor av hopp. Det var för flera år sedan, när hoppning var något ovanligt och helt galet. Första ridlägret, första riktigt ridkänslan. Ledaren för ridlägret var en av mammorna, en erfaren ryttare som är jätteduktig. Säker och trygg. Hon kollade på oss alla och sa något som jag verkligen har tänkt på, för det är så himla bra! ”Kasta hjärtat och hoppa efter för att plocka upp det...”. Kan låta ganska töntigt, det är ju bara ett hinder? Men det var något större då! Då var ett hinder just ett hinder, något som man ska, måste ta sig över.

Jag ska ha med mig detta citatet i all evighet, i vilken klass jag än tävlar, vilken häst jag än har. ”Jag ska över, inte stanna på vägen”. Det är djupt och starkt och varje gång jag säger det känner jag mig starkare. Jag klarar detta, jag kan! Varje gång jag ska in på tävlingsbanorna ska jag tänka på detta, något som ger mig självförtroende och något som jag verkligen tror på.

För alla har känt sig svaga, vad det än gäller, inte hinder kanske men alltmöjligt. Alla har mått dåligt över något och känt att man inte klarar mer. När man bara vill ge upp. Man har haft dåligt självfortroende och man bara velat begrava sig under täcket i all evighet.

Då tänker jag på detta, för att jag ska tro på mig själv. För det går! Även om det inte går själv så går det med andra, man måste bara våga.

 

 

Kasta hjärtat och hoppa efter för att plocka upp det.


Lite rörigt i slutet, men kände väl att jag ändå fick fram något vettigt.


//Amanda

 


Sitter och klurar

Sitter och klurar på ett inlägg för er att läsa... ;)
//Amanda

Kör på en sånhär

Dagens vill ha: Fint väder!
Dagens se fram emot: Ser fram mot söndag, utbildningshoppning på Bulycke.
Dagens favorit: Kladdkakan, haha.
Dagens funderingar: Allt och inget. Massor men samtidigt helt tom, weird.
Dagens favoritbild:


Dagens tips: Sov så blir du pigg.
Dagens sämsta: Vädret och att det inte finns några TV-program som är roliga :(
Dagens roliga: Lisa (here on tha blogg)
Dagens citat/ordspråk: Kasta hjärtat och hoppa efter.
Dagens bästa: Irma & Rasmus.
Dagens väder: Jättetråkigt, grått och blött!


//Amanda


Irma är tröttis

Sitter här hemma nu, med finaste Irma. Vi tog (tar) tid på hur kort tid hon kan somna och 4 minuter tog det! Haha, Irma, vet allt att det bara är en ursäkt för att få sova, sötan! ;) Älskar dig meeed... Fick världens gulligaste bild på henne men den vill hon nog inte ska komma ut, så jag behåller orginalet den för mig själv.
Imorgon ska jag och Irma gå in och kolla på Viran när Emma och Emelie ska rida! :D http://vaniljaas.blogg.se/ Som är Elviras medryttare nu, ska bli roligt att se snuttisen igen, kanske fångar de på bild med!
//Amanda

Amanda sa en hemsk sak..

Idag när jag och Amanda stog och väntade på bussen så kom vi fram till en väldigt väldigt hemsk sak...
För er som inte känner mig IRL vet inte hur mycket jag babblar,det går i nonstop.. Inget vettigt säger jag häller. Jag skulle aldrig kunna vara tyst. (JAG SKA PROVA VARA TYST EN HEL SKOLDAG!) och jag skrattar hela tiden också,väldigt väldigt högt.
Och då när jag stog och babblade om...ehm något iallafall så kom vi fram till att jag gör ett skratt/fnitter liknande ljud efter typ varje mening? Jag har aldrigt själv lagt märke till det men när amanda sa det så  sa jag "då ska jag vara tysy" det höll inte länge tills jag glömde bort det. Och självklart gör jag något cp ljud. Asså det är ju hemskt? Först att jag hatar att jag inte kan vra tyst,sen får jag veta att jag gör cp ljud efter varje mening typ!? ASSÅÅ! tycker synd om mina klasskamrater :s Hur står dem ut?
Så förlåt alla som får stå ut med mig...jag hatar mig själv för detta.
/Lisa

Mera svar :D


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=576293&inriktning=&typ=3

är de sp

Nej det är det inte. :)


får du inte ta han på foder då som med solen?
Spaenir behöver ngn som kan lägga 110% av tiden på just honom. Han vill utbildas,sen tror jag inte sofia vill att jag tar båda på foder. Hur mycket jag än vill det. :)
du sa de var ok man fråga. förlåt om de blev jobbigt
Ja jag sa att ni fick fråga hur mycket ni ville och det får ni :)

mamma har sagt att vi ska köpa islänning. vill ha en svart som sp :D
Du ska ju inte gå på utseéndet.

Oj.. Förstår du är fest vid honom. vad skulle hända om de kom någon & titta på honom? skulle du visa honom å sånt då? hoppas han inte får åka & hoppas du får rida han snart :D
Detta är en ponny som man bara kan älska,få honom och lita på dig och du har en vän för livet!
Om någon kom och titta på honom skulle jag självklart vara med och visa honom,liksom det är jag som har tränat honom nu det sista. Vill veta så att han hamnar i bra händer. 
:D

Du gör ett fint jobb Lisa!
Tack så jätte mycket,ni anar inte hur glad jag blir av att få höra sånt!:D


Världens finaste,älskar dig!♥

/Lisa




Tips till ny mobil?!

Skulle behöva er hjälp nu, jag letar ny mobil. Hade en Samsung Galaxy S innan, funkade utmärkt. Men den tappade jag i golvet så den fick en jättespricka, dock funkade den ändå. Men sedan så tappade jag den ute (utan att jag märkte det) och när jag kommer ut för att senare leta efter den ligger den där i regnet! :( Då var det så att avstängnings/påsättnings-knappen slutade fungera och när den då laddades ur, ja, då var det slutet för min mobil! R.I.P.
En sånhär hade jag innan.

Så nu har jag en mobil som bara var en som var liggandes hemma, en riktigt cool mobil, iallafall går den inte sönder om jag tappar den! ;)
Bild på nuvarande mobilen! För er som inte ser det så är det en Iphone 6.

Dock så kanske jag inte vill ha denna i all evighet, så som sagt letar jag ny mobil men vet inte riktigt vad jag ska ha. Helst hade jag ju velat ha en Iphone (älskar min Iphone 6, men alla blir så avensjuka när jag säger att den inte ens kommit u i affären!) men jag vet inte om jag är beredd att betala så mycket som de ändå kostar.
SÅ NU UNDRAR JAG, HAR NI NÅGOT TIPS PÅ MOBIL?

//Amanda

Aldrig...mer...buss...

Är äntligen hemma, eller ja, kom hem för ett tag sedan, och bara så ni vet tänker jag aldrig mer åka buss! (Eller nu ljög jag, för jag kommer att göra det på måndag...) Kände att jag nästan skulle spy, bussen var bara så kvav och äcklig. Så när jag gick ur bussen vimsade jag iväg för jag var så åksjuk, yes, that´s me! ;)
Irma blev sjuk, så jag åkte hem, ska ändå hämta lite morötter, schabrak etc som jag glömde hemma. Rasmus ska ridas, vad vet jag inte än. Men det kommer jag säkert på senare!
//Amanda

Det finaste som finns

"I love you" ♥
//Amanda

Bilder på Felicia och Duva

Slänger upp lite bilder på Felicia och Duva från typ förrförra helgen eller nåt. :D
//Amanda

Bett och hjälptyglar

Jag tänkte dela med mig lite av vad jag tycker om olika hjälpmedel, bett och sånt.
För det första ska jag säga att jag inte är någon expert på detta eller har inte så mycket erfarenhet i detta ämnet men vad jag spontant kan säga är att jag tycker att man kan använda det inom viss mån.
Jag tycker att många överanvänder det en del, man bettar upp sin häst lite onödigt mycket och använder lite mycket förbyglar osv. Jag tycker man ska helst använda så lite som möjligt. Behöver man det är det ju såklart helt OK, för då är det ju mer skada att inte använda det, då hästen kanske skadar sig själv. Så jag tycker absolut att det är OK, men man ska vara försiktigt med allt som är skarpare än vanliga bett och det ska användas av personer som vet vad de gör, eller av personer som har föräldrar eller tränare som vet. Det är onödigt att göra illa hästens mun, det känsligaste de har.
Änvänd det, men tänk efter en sista gång innan du sätter på ett starkare bett än du behöver.



//Amanda



svar och svar

men om han ligger på annons? då kommer du väl inte kunna rida honom? Som du kanske märker är han inte såld än,och dte var länge sedan han kom ut.
varför köper inte du honom om du tycker så mycke om honom? Och du tror inte att jag vill det eller? Men ge mig 25 000 kronor så.





Svar om spaenir

okej han har ju legat ute på annons? Ja,han ligger ute på annons.
ska han säljas eller ? Varken jag eller sofia vill ju det. Men hon har inte tid till honom och även om jag håller på med honom så vill han utbildas och lära sig. Men en så länge är han kvar.
vad hände med hon som skulle kolla på honom? Hon blev opererad.
om någon köper honom ska dom rida honom då? Upp till dem :)
när ska du få rida han? När jag och han är redo :)
hur måste du vara när du har spaenir i närheten? Som vanligt,men vara medveten om att man kanske inte kan stå och hoppa och flaxa hur som helst om du text håller i honom.
tänker du mycket på att han blir rädd? Medveten om det,men det är mest bara att inte bry sig.
hur skulle han reagera om då helt plötsligt slängde ett täcke över honom,utan förvarning? Det skulle inte gå då han hade fått panik och flyttat sig innan täcket ens nuddat honom
hur är han med spön? Han blir bättre och bättre,inte helt orädd men ändå inte rädd :)
hur länge kommer han att vara rädd? Han är olika med olika personer,han litar ju mer eller mindre på alla.


/Lisa

Godmorgon

Igår red jag bara en liten sväng i paddocken, annars ut. Det hann bli mörkt innan jag kom iväg och då är det bara onödigt att hålla på med Rasmus där nere, han blir lätt ganska spänd när det är mörkt och han är själv, och alldeles intill paddocken ligger en skog, inte världens bästa kombination.
Fullt med snö är det också, blir så trött på detta, funderar på att gå i ide ett tag för att komma ut när vädret är bättre? Blir nog en lugn dag annars, lite av varje... Kommer också försöka skriva lote mer intressanta inlägg, om kvällen spenderas hemma dvs. ;)
//Amanda

En bra fråga

Stina om Putsa putsa allting i läder:
Varför rider du inte sp? han är ju gammal? :S
Jo varför rider jag inte spaenir? Han har ju en väldigt hemsk bakgrund och är främst sutten på,han skrittar med ryttare och dem andra gångarterna en bit bara,tänk dig en unghäst. Inte utbildad eller någonting.
Och eftersom hans sinne inte är friskt än,och kommer aldrig att bli så kan han helt plötsligt börja bocka och skena iväg. Då behöver han en bra ryttare som kan sitta kvar,nogolunda iallafall. Sofia åker tillomed av honom när det händer. Jag tror att jag hade nog flygt av med en gång då det bara säger BOM så kör han.
Dock kommer jag att rida honom så småning om,men just nu känner varken mamma eller sofia. eller jag för den delen att det är säkert för mig och spaenir att jag sätter mig på honom ifall det skulle hända.
Jag hade inte haft några problem att sätta mig på honom,jag känner att jag litar på spaenir,och att åker jag av så åker jag av. Bara att hoppa upp igen. Men som sagt,det 'r inte säkert för han heller. Och jag vill att han ska lita på mig från marken och sedan ta med mig det upp på hästryggen,och att han ska veta att jag kan sitta där och vara högre än honom. Sen gammal är han ju inte? Han fyller tio i år.
Spaenir är en riktigt fin häst,och får man honom att lite på dig så har du en bästa vän för livet som ställer upp fick dig i alla lägen!

Jag tror inte att folk som inte har träffat spaenir vet hur han reagerar,han kan gå från att vara sten cool till att helt plötsligt ha panik,av något jätte litet.

Nu har Sofia ju inte tid till att hålla på med spaenir,så jag gör ju det men jag har lärt mig väldigt mycket av sofia. Kroppsspråk och jag kan bara gå till henne om jag vill ha hjälp med spaenir så får jag massor utav tips och hon visar på spaenir och andra hästar så jag kan gämnföra.

Bild från sofias facebook.
Här är en bild på Anna och spaenir,Anna red och höll på med spaenir ett tag i sommras. Då anna är en mycket mer erfaren ryttare än vad jag är och har hållt på med hästar ungefär hela sitt liv så ;)

Jag kan skriva hur mycket som helst om spaenir utan att tröttna på honom. Tror inte ni hade tröttnat heller faktigt då detta är väldigt intressant.
Jag har ju inte varit med under hela SP´s utveckling,men jag vet det mesta för jag har ju frågat sofia och man märker ju,så har ni några frågor är detta är det bara till att fråga så svarar jag (jag är absolut inte känslig inom detta området så fråga exakt vad ni vill om det är så)
/Lisa

Palladium

Jag är nu ägare till ett par Palladium skor. Eller igår faktiskt menmen. Har länge kollat på dessa godingar och nu äntligen är de mina. Visste dock inte vilken färg jag ville ha förrän jag var i affären men tillslut blev de dessa beige/bruna. Hoppas nu på soligt väder på jag kan använda de! :D
Har egentligen aldrig varit en sån som lägger ner så mycket tid eller pengar på just skor, men efter att jag köpt X antal skor som gått sönder efter en liten tid efter så slog jag till på dessa! Nu gäller det bara att se så de håller. ;)
//Amanda

Putsa putsa allting i läder

Nu är jag hemma efter ett tag i stallet,jag kan säga att det var riktigt skönt där idag. Trots kylan,och snön :(.
Jag började med att mocka luddes box jag ♥ mocka i halm. Men jagt gjorde så gott jag kunde och det blev bra efter en halvtimmas mockande,så kollade jag så att han hade mat,så dog jag in honom. Han bara sprang i hagen,så jag tog in honom. Han flög på maten,hungrig häst?
Sedan så packade jag hö,så såg jag att ingen hade gett lösdriften mat? Så jag gav dem lite extra middag. Mockade lösdriften och sedan satte jag igång och putsade. Båda hans sadlar,grimma och träns.
Tog in spaenir sedan också. Det var massa i ridhuset så jag gick en promenad och joggade han lite,dock tror jag att jag fick mer motion än honom,hehe. Trodde jag skulle dö med en gång typ. Han töltade på fins,lite snabt för min del bara.
Rättade till allas täcken,kratsade luddes,garris och solfari hovar. Bytte om och så fick jag åka med Sussane hem.

Min bebes (dator) kom tillbaka från lagningen idag också :D :D


/Lisa

Går upp till stallet

Jag och Irma går upp till stallet alldeles snart, ska testa att rida igenom programmet igen. Gjorde det för någon dag sedan och i slutet gick det ok, men kanske inte så mycket mer än det. ;) Så hoppas att det går bättre idag.
På söndag ska jag hoppa en utbildningshoppning på Bulycke, 90 cm, ses vi där?
//Amanda

Hjälp?

Försöker göra en omröstning på Votefy, men det går inte! När en röstat går det inte för andra att rösta på andra datorer... Hjälp?



//Amanda

Försov mig.

Ååå,har försovt mig idag,börjar nio och hinner inte ner. Får gå på nästa lektion. Idag efter skolan så ska jag till stallet och bara göra stallet,packa hö och mocka och kolla till alla hästar,och ta in ludde. Jag tror att jag tar in spaenir och kanske håller på lite med honom. Hoppas på att få släppa honom lös för han har massa energi.
Vet inte när jag kommer hem alls,igentligen så skulle jag ju behöva släppa spaenir och det kan jag inte göra fören på kvällen när ingen är där ochj det inte kommer någon efter. För jag vet ju inte om han går att fånga sedan igen.



/ Lisa

Outfit

I brist på annat slänger jag upp en outfit.
//Amanda

SNÖ?

Godmorgon på er alla!
Ska alldeles snart fixa till mig och åka till skolan, pulsa ut i snön. Usch! Har ni snö hemma hos er? Hos mig är det iallafall mängder med snö... Gaah! Jaja, ska försöka rida Rasmus i paddocken idag, annars tar jag en sväng ut om det inte går att rida i paddocken.
//Amanda

svar på kommentarer

Anonym om Sofia och Solfari:
är inte hon lite stor för honom?

svar; Jo lite,men han klarar av henne utan problem! det är också därför hon inte rider honom regelbundet,utan väldigt väldigt sällan. Hon har inte tid och så är hon ju lite stor. Men inte så farligt,det är fler ryttare som är mycket större på sina islänningar! Sen är hon inte så jätte mycket större än mig på honom.


Google bild. Och ni ser att här är han stor för hästen. Men dem klarar det! Åk ut på lite islandstävlingar och se så ser du folk som verkligen är förstora,feta fläskklumpar och bena skrapar i marken. Okej dör överdrev jag men typ så.
Skriv gärna ditt namn nästa gång.



Anonym om Gud så trött:
är han krubbbitare? det ligger ju en sån grej bakom honom på bilden.

Svar: Nej det är solfari inte,men ponnyn som står i boxen brevid är det och det är dens,den stod vid det stället i gången innan mig.
Namn?

/Lisa


Rasmus vardag i korta drag

Vi börjar med ett inlägg om Rasmus vardag.
Rasmus kommer ut tidigt på morgonen, ca klockan 6, ibland tidigare, ibland senare. På helgerna kommer han ut vid åtta. Då får han mat, innehållande müslie i boxen och hö ute i hagen. De får mat igen klockan 11. I hagen går han med stor-hästen Primman. De går ute oftast tills vi tar in de på eftermiddagen för att rida eller liknande. Detta brukar ske vid 4 tiden, vid 4-tiden får han också mat. Jag brukar vara klar med honom lite senare, och då är det bara att ta in honom i boxen direkt, annars släpper jag ut honom igen. Om jag inte är klar går han in runt 6-7. Rasmus går mycket ute och nu när han går med Primman rör han sig också i hagen. Jag tror det är viktigt att de också blir stimulerade i hagen, och inte bara står och hänger vid utgången.
På kvällen får han ju också kvälls-höet.
Paddocken och en del av Rasmus sommar-hage. Inte Rasmus på bild.

//Amanda

Sofia och Solfari

här kommer lite bilder på sofia och solfari,dem blev inte så jätte bra men man ser iallafall.
Dem var super fina ihop och nu vet jag vad jag ska sträva efter med solfari!





Asså nomnom kolla snyggingen,tänk om jag kunde rida honom så bra!




Åå va fina dem är!

/Lisa

Jag börjar få idéer!

Jo men jag har nog en del saker att klura ut inlägg på ;)
:) om Ideer:
träningar
nu & då
hur rasmus vardag ser ut
vad rasmus äter och din syn på foder
din syn på olika tränings sätt
din syn på olika hjälpmedel, bett osv.
Haha, kär i bilden. Redigerat nyss! ;)
//Amanda

Gud så trött

Usch,är verkligen jätte trött.
Men nu är jag hemma och har varit det ett tag,tog fem bussen hem idag. Men jag har legat och halvsovit i fotöljen,medans jag har kollat på tv.

Idag så blev det iallafall bomarbete och han skötte sig fint,var lite pigg bara. Några gånger så hoppade han över bommarna? haha knas ponny.
Sedan plockade jag i ordning allt i stallet,gav hästarna mat och mockade lösdriften,putsade tränset lite snabbt. Och sen var jag tvungen att byta om och gå till bussen.


/Lisa

Ideer

Sitter här med Johanna, vi ska snart gå in till Kungälv och jag ska kolla på skor etc! :D Är det någon som har lite bloggideer, för jag känner att jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om! Känner att idéerna har tagit slut... :(



//Amanda

OMG

OMG, jag har lärt mig printscreena, fick hjälp av Lisa! ;)
//Amanda

Check från skolan

Sitter i skolan nu, håltimma är ju aldrig fel, haha. :D Har bara gympa och svenska idag, sedan slutar vi och jag drar in till Kungälv.
Vet inte riktigt vad jag ska blogg om nu, så jag kommer tbx när jag har det! ;)
//Amanda

Godmorgon och allt detdär

Skola idag då, bara att dra på sig kläderna och se glad ut, right? ;) Efter skolan ska jag in till Kungälv, handla skor dvs, Cajsa har Rasmus idag, så annars går dagen åt till plugg.
Nej, återkommer i skolan, måste fixa mig nu och sedan dra ner till bussen!
//Amanda

Skola suck

Usch,just n u hade jag velat ligga och sovaa i min varma säng. Men måste till skolan och nu har jag precis gjort mig klar,ska bara äta lite.
Sedan efter skolan så åker jag ut till stallet och rider solfari,spaenir vilar idag. Har hållt på med honom flera dagar i rad nu och jag märker att han börjar bli väldigt trött. Kanske tar in honom och borstar av honom bara. Det beror ju på lite hur mycket tid allting tar också. Jag ska nog köra lite bomarbete men solfari om det inte är någon i ridhuset,eftersom han har gått så mycket dressyr nu med sofia.

Min kamera laddare ligger uppe hos pappa och jag har inte hunnit föra över bilder från igår så för bli en bildrepris,men solen är ju söt på bilden iallafall ;)
/Lisa

Blod svett oh tårar

Okej inte tårar man på gränsen.

Var med sofia i stallet idag och såg när hon redsolen och var hjälpte henne med fram och avskrittning.
När jag hade skrittat av solfari och skulle ta in spaenir så skulle jag stänga,stängde för den översta tråden. Men helt plötsligt så springer ludde under och över mig,spaenir fick panik och slängde sig bakåt,jag släpades med medans ludde sprang förbi spaenir,vilket gjorde allt ännu värre. Tillslut stegrar sig spaenir och jag hade inget annat val än att släppa honom,han skenar (bokstvaligen skenar) ner för backen och ner till ludde som stod vid sommarhagarna. Jag var het panik slagen och spang ner till dem och tog tar i luddes täke. För han hade ju ingen grimma,och försökte få spaenir att komma till mig men han var helt panikslagen. Kände hur mina knän blödde och jag kunde inte börja mig ner.
Sen börjar ludde gå iväg och jag fick inte stopp på honom eftersom jag bara hll i täcket. Så jag fick liksom bara flyga med honom,bara jag höll kvar liksom. Jag märke att sp gick efter oss så jag försökte få ludde att gå tillbaka till lösdriften men det gjorde han självklart inte,gräset var roligare. Tillslut stod både spaenir och ludde och betade så jag tog upp mobilen och i panik ringde jag sofia som var i ridhuset och red. '
Jag viste att hon inte svarade nr hon red så jag ringde flera gånger,tillslut ringde hon upp och jag hörde hur fånig jag lär,var på gränsen från tårar eftersom jag var helt panik slagen. Att stå där med en unghäst utan grimma och en panikslagen häst med grimma och grimskaft. I mörkret,vad ska man göra liksom?
/Lisa

Godnatt!

Nu känner jag bara för att sova, drar alldeles snart täcket över huvudet och däckar. Ja, så blir det när man är uppe sent! ;) Har varit hos Rasmus också, han var nog mest irriterad när jag borstade igenom honom, han ville ha mat!
Vill bara tacka alla underbara tjejer som gjorde kvällen helt awsome, det får vi göra om! Bilder kanske kommer när Linnea elr Sanna laddat upp på deras bloggar, så kanske jag frågar om jag kan sno lite bilder! :D
//Amanda

Ha på dig det du trivs i

Något av det jobbigaste jag vet, är när folk säger att vissa är bortskämda. När folk säger att man bara "får" allting utan att behöva göra någonting. Kallar en bortskämd och tittar på en med en blick som säger "vem tror du att du är"?
För de vet inte vad som ligger bakom! Även om man har fått en och annan sak, utan att behöva "göra" något, så oftast så kanske man har lagt till lite pengar själv, köpt saken själv eller kanske helt enkelt gjort sig förtjänt av den. Folk dömer andra så lätt, på vilka kläder folk har, eller vilken ponny. Och tror utifrån det att de kan sätta stämpeln bortskämd eller inte bortskämd. Man kollar på märken, de som har, är bortskämda och tror att de rider så bra, och lika "dåliga" saker åt andra hållet. Jag hatar sånt, att man inte kan få ha på sig vad man vill utan att få stämplar av folk som inte ens känner en.  Märken eller inte, ridningen sitter inte i kläderna, så att bedöma ridningen utifrån vad man har på sig är helt korkat. Det hör man ju själv.
Man ska få ha på sig vad man vill, utan att känna att det blir jobbigt. Man ska bara ha på sig saker som man själv gillar och trivs i, inte saker som man förväntas ha på sig.
Tänk på det nästa gång du eller ni sätter stämpel på någon.
//Amanda

Hello

Hejsan all ni!
Som ni märkt har uppdatering på min sida inte varit bra alls, men idag kände jag att jag inte orkade stressa för att jag skulle blogga. Jag har varit hemma hos en tjej i min klass igår och idag, med massor av goa människor. Vi var nio tjejor som inte sov förrän halv 4 inatt, typiskt oss att vara vakna vid nio idag, haha.
Idag har vi bakat ihjäl oss, typ över 100 bullar, så ja, hoppas ni fattar varför det inte varit bra uppdatering... ;) Ska snart hem (är hos Johanna för att de hämtade oss hos Frida), och då ska jag äta och sedan upp till stallet. Rasmus har vila, så det är bara till att göra stallet för mig idag.
Vet att Irma uppskattar att många brydde sig, tack för att ni finns för henne. Nu vet ni vad som har hänt, och framtiden för de är fortfarande oklar eller vad man ska säga...

//Amanda

Jag tar en paus

Tills allt har lagt sig och som dom flesta nog redan har förstått så gick det inte så bra på återbesöket hon var fortfarandehalt osv osv... så jag tar en paus tills jag vet hur det blir.
//Irma

Lurade er allt

HAHAH nejnej jag ska inte köpa häst. Och ska har inte provridit någon äller för den delen.
Ni såg att annonsen var borta och det förstörde allting. Det var en sån liten liksakshäst i gummi som dem hade lagt upp som ett skämt,självklart tyckte jag det var super kul och tänkte visa er den men så tog dem bort den och allt blev väldigt krångligt.
Jag ska alltså inte köpa häst. Skulle aldrig köpr en så gammal,inte ett sto häller. Det var inte meningen  att lura er,la upp det som ett skämt :)
Jag nöjder mig med solfari och spaenir. Det är dem ända som det känns rätt med!'
'


/Lisa

Läsarna gör bloggen

Något som många bloggläsare inte tänker på är att det är ni som gör bloggen. Även om man själv har blogg tänker man inte på det som läsare,det är bloggaren som gör det.
Bloggen tar ju ändå en massa tid. Att sitta och pressa ut tidsinställda inlägg på kvällarna kan vara riktigt surt. Men jag gör det för att jag vill att ni ska ha någonting att läsa. Och vill inte tappa alla fina läsare!
Som bloggläsare och bloggare tycker jag inte att det ska vara ´ge och ta´. Liksom att bloggaren ger massor och läsarna tar. Läsarna måste ju också vara angagerade i bloggen,vad annars bloggar man för. En vit ruta?

Det är något jag tycker alla bloggläsare ska ta åt sig,att alla bloggar ni läser har bloggare som lägger väldigt väldigt mycket tid för att skriva inlägg.


/Lisa

Åker till Frida...

Åker till Frida nu. Bloggningen kommer inte vara på topp imorgon, just so U know! ;)
//Amanda

När allt känns piss

Vet inte vad jag ska säga, för det finns inget att säga. Bara tårar för dig, er. Irma kanske berättar senare, om hon orkar... :( Tycker ni ska slänga in en stärkande kommentar till Irma nu, för hon behöver allt stöd.
Älskar er tjejor... ♥
//Amanda

Provridning

va och provred en häst idag,sista sekunden och var inte beredd på det men iallafall. Den var riktigt fin,ett riktigt fint islands sto som hoppade som en kung!
Kan inte tro att den var född 1980. Vi ska åka och provrida ngn mer gång och så kanske vi köper henne!
Här är annonsen <-----
Det verkligen klickade med en gång nr jag satt upp i sadeln!
/Lisa

Buga

Hejsan nu är jag hemma från stallet,skönt. Spaenir skötte sig riktigt bra idag. I longeringen var han super pigg men sänkte huvudet väldigt lätt. Vi tränade inkallning och början på buga,dock gick jag två steg och inte ett i bugningen idag men han klarade av det fint.
/Lisa

Solfari är en fjant

Nu vet väll att solfari är rädd för kameror,jag vet varför han är det nu också. Blixten och ljudet,jag gick med honom i stllgången för ngn dag sedan och så i ett fönster lös det in lite sol,och han bara slängde sg,det var inte jag berädd på oc tappade honomjag hade tur att han stannade en bit bort och kom när jag ropade på honom!
Han blev också rädd en annan gång när jag tände lamporna (det blev ju ett snabbt lyse) och det reagerade han starkt på.


Har ni en häst eller ponny som blir lika galen? Solfari kan alltså få rent utav panik ibland,riktigt jobbigt om ni frågar mig...
/Lisa

Upp till stallet

Hejsan!
Jag och Irm har precis ätit och planerar att alldeles snart gå upp till stallet. För min del  blir det lite blandning, först rida ut lite, sedan i paddocken lite. Träna lite på samma saker som igår, få med hans bakben när jag rider, vilket var lite sådär med igår. Måste hela tiden flytta de, och vara uppmärksam så han inte faller in i sitt eget lunkande, för då kommer bakbenen väldigt långt ut.
//Amanda :)

städat rummet!

Före:

.
Efter:
.

//Irma

Duvas


jag känner mig duktig

I lördags  sålde jag faktiskt en grej helt på egen hand jag sålde min reflex jacka som jag aldrig använder nu förtide ioch för sig så sålde jag den till en kompis men aja det räknas iaf! :)
.
//Irma

Hej!

Godmorgon alla bloggreaders!
Idag på förmiddagen ska jag nog fixa lite på mitt rum packa lite saker och sånt så kanske jag går upp till stalletvid 2 tiden för jag ska mocka riktigt noga idag gjorde det lite slarvigt igår för jag var väldigt trött.
//Irma
.
.
"Om förhållandet bygger på förtroende,
lyder hästen även utan bett och tyglar."


Jag vill tävla NU

Är fruktansvärt taggad på tävling nu, längtar till de riktiga tävlingarna längre fram. Älskar känslan innan och under tävling. Spänningen i luften och massvis av nervösa tävlande som väntar på sin start. Lättnaden eller besvikelsen efteråt, känslan att lyckas eller tvätemot.
Vill tävla nu! Och det gjorde ju inte saken bättre att jag testade min kavaj och tog fram ett tävlingsset som nog ska användas på tävlingsbanorna framöver. Gaah!
Min kavaj, en Catago som är köpt förra året. Det är bra passform på den, dock blir den lite som en klänning när man sätter på sig en väst över, haha.
Ett av tävlingsseten, vill också använda Scapat och det blåa schabraket, som är likadant som det över. Hoppas att det blir en lyckad tävlingssäsong, för jag längtar så mycket! :D
/Amanda

Talking loud, not saying much

Har hittat ett nytt favorit citat... "Talking loud, not saying much"
Det stämmer verkligen in på vissa människor, pratar högt/mycket men säger inte mycket. Bara pratar på om allt möjligt, haha. Dock gillar jag pratglada människor, men det är ju bra om folk har något vettigt att säga som omväxling. ;)
//Amanda

Inte kul

Usch,vaknade nu. Det är det negativa att sovrum nere,speciellt om man har skrikande smöbröder som leker krig tidigt på morgonen.
Jag ska ta bussen till stallet om ett tag,och träna spaenir. Skriver ju som vanligt hur det gick när jag kommer hem sedan.


/Lisa

Följ oss

http://www.bloglovin.com/sv/search/teamchevall.blogg.se
Följ oss så missar du inga inlägg, bra sätt att hålla koll!
//TC

Morning

Gooodmorgon! :D
Vi har studiedag idag, så vi är lediga, hur skönt? Är ensam hemma just nu, pappa jobbar och resten av familjen är i fjällen, haha, kunde inte följa med, med tanke på pållen... Men trivs bra här hemma om man säger så! ;) Ska cykla till Irma lite senare och vidare upp till stallet, men jag tror jag mellanlandar hos Irma.
En sak jag nog ska säga är att dressyrsadeln jag har nedanför och på dressyrbilderna är lånad, just för denna gången. Den passar på honom men Johanna har den till hennes ungponny Zazza. :)
På denna helgen har jag nog över 300 bilder till. Men det märks ju lite att det har kommit nya, fina bilder in i bloggen?!

//Amanda

Bilder del 5

Sååå, det var de sista finbilderna på mig och Rasmus :)
//Amanda

mummummum

Denna ska jag allt ta och tjata till mig!

Mumm va snygg den är! Jag passar inte i keps men denna är ett måste!!!
/Lisa

Dressyr

Bilder från dressyren idag, orkade inte beskära osv, så here u got it!
Looken idag! ;) Skriver utvärdering sedan, ska kolla film nu.
//Amanda

Imorgon håller vi tummarna för...

... att Duva är frisk, vi ska på ett sista återbesök för att se så att hon är helt ok och är hon det så kan jag äntligen börja träna och sånt om inte så vet jag faktiskt inte hur det blir men nu ska jag inte tänka mer på det för hon måste vara frisk!
Så kommer inte blogga imorgon eller jo kanske lite på förmiddagen men sen ska ju vi som sagt till cliniken och sen ska jag och Amanda till en tjej i vår klass. :)
//Irma
.
"the best thing I ever had"

Dagen

Heej! Hela förmiddagen idag så låg jag och Felicia och bara kollade på film sen åkte hon hem och då gick jag till stallet och borstade och myste med Duva, sen så tog jag en liten barbacka tur och det var riktigt mysigt att bara skritta ut och trava lite.
Så nu sitter jag här och kollar på ännu än film jag tror jag har dragit på mig en rejäl förskylning så ska försöka ta det lite lugnt.
.

//Irma

Stallfri dag

Idag var det en stallfri dag för mig. Solfari går dressyrpass med sofia,sp fick en vilodag. Men drar ut imorn och tränar spaenir,solfari får vila som vanligt. Men spaenir får absolut inte två dagars vila.
Kom på att objektivet får väna lite längre än väntat. Dennis och philip fyller år,hoppträning och jag har gjort sönder båda mina favorit byxor. Ååå! Fast dem ena går iallafall att ha,inte dem jag gillade mest. R.I.P mina mörklåa jeans :(
I slutat av denna månaden ska vi även iväg en hel dag och åka skidor med philips bany lag,kommer ha med mig kameran och hoppas på lite bilder.
/Lisa

inte hästrelaterat-tidsfördrift

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 175cm.
[/] Jag blir lätt brun.
[ x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering. 
[] Jag har haft/har tandställning.
[ x] Jag har glasögon/linser.
[] Jag har mer än två piercingar. (tre hål i öronen)
[] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar...
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[] Jag vill ha barn nån dag
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola
[ ] Jag har fått sparken.

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel...
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag saknar någon just nu.
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[x] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag röker.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.


DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[aldrig vart på ngn] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.

/Lisa

Bilderna på anna och montana


/Lisa

Bilder del 4

//Amanda

outfit


Putsa, putsa, putsa

Idag ska jag träna dressyr, för en ny tränare, hon är lagledare för dressyrlaget inför BC (Bohus cuppen), så vi får hoppas på det bästa. Ska putsa träns, stövlar och fixa benskydden nu, så jag hinner bli klar med allt. Lite fina måste vi ju vara. Ska också sätta kameran på laddning tror jag, blir mycket bilder nu, men antar att det är helt OK? ;) Ni får ha det så bra sålänge, är så långsam på att putsa så det är bäst jag sätter igång nu!
//Amanda

Testa olika saker

Hejsan
Har precis varit på handbollsmatch. Jag spelade ju såklart inte, utan min bror spelar handboll så jag hängde på och tittade. Det ser verkligen roligt ut! Haha, skulle jag inte haft hästar som det bästa hade jag nog testat handboll. Tycker det ser så himla kul ut, man får vara lite fighter! ;)
Jag har gått i ganska många "sporter" innan jag fastnade för ridning och så. Först så har jag ju gått i gympa, som de flesta nog har gjort, sedan simmade jag också, och ett tag spelade jag utomhus bandy. Haha, jag vet inte varför jag egentligen gjorde det, men tyckte väl att det var roligt eller nåt. Sedan så har jag ju spelat fotboll, vilket jag gjorde ganska länge, men tillslut tvingades jag ju välja mellan hästar och fotboll, då häst-intresset växte hela tiden, och då valde jag hästarna.
Jag har också gått i kör, men där slutade jag efter inte så lång tid. Och sist men inte minst så är det ju ridningen som är bäst, helt klart!
//Amanda

Bilder del 3

//Amanda

Lite bilder på Irma & Duva...

...Jag har fler som kommer upp sedan.
Kommer mer sen, som sagt. Då också på Felicia, som testade att rida Duva! :D
//Amanda

Mitt snaart!

TAMRON Di AF 70-300MM NIKON.
Jag sa ju att jag fotade anna och montana idag,hon har ett grymt objektiv (tamron 70-300) och jag köper nog det nästa månad om mina föräldrar kan hjälpa mig lite,vill vara med på antingen dressyr eller hopplektion. Det enda negativa med detta var att det är en sådan zoom så man måste stå flera meter bortanför det man ska fota,vi bråkade lite med montana idag för att hon gick med mig när jag backade för att få med hela dem på fotot,men det är ju grymt till solfari!
/Lisa

Ett år med värdens finaste

Idag är det ett år för mig och solfari,helt sjuukt hur tiden har gått fort och vi båda har utvecklats så enormt!
Älskar dig så enormt mycke solfari♥
/Lisa

Bilder del 2

Tredje delen kommer också snart upp. Gillade du någon bild? Nu får ni allt kommentera lite, det tog en evighet! ;)
//Amanda

Hejsan

Hejhej!
Har nu suttit i två timmar med bilderna, laddat upp de, fixat de, laddat upp de här. Så nu får ni kommentera på dem! ;)

Och detta var bara några av dem, det var finbilderna på mig och Rasmus. Jag ska antigen idag kväll eller imorgon ta tag i bilderna på fina Irma och snyggish Duva, några bilder som jag tog idag. Också har jag ful/fail-bilder på mig och Rasmus som också kommer någon gång. Jag var så flummig att jag knappt kom upp, där fick Johanna några mindre smickrande bilder! ;)
Ska äta nu osv, mer uppdatering under kvällen!
//Amanda

Är med felicia

Hej allihoppa! Idag när jag och Felicia var på väg upp till stallet och jag var nästan framme så såg vi att Amanda och Johanna kom med Duva så då hade dom små gullungarna gjort iordning henne så det var bara för mig att sitta upp, så jag red halva biten på en runda och sen fick Felicia rida resten och det gick jätte bra Duva var så snäll! :D
Vi tog även lite bilder som nog kommer upp här på bloggen så smårningom, har inte så mycket tid över till bloggen just nu känner jag men jag ska försöka ta varända lediga tillfälle till att blogga.
//Irma


Bara en random bild på mig och Nora ;)

Bilder del 1

Idag longerade jag Rasmus, till en början. Sedan släppte jag honom lös lite och tränade lite inkallning osv. Efter det red jag ut en kortis. Eller mer rida ut för att Johanna skulle fota lite. Det blev mängder med bilder, så här kommer del 1... Sedan har jag också en failmapp, den kanske kan komma upp sen med! ;) Haha, vi får se.
Kommer fler bilder, då lite mer från när jag satt på. Hittade du någon favvis? :)
//Amanda

Stall nr 2

Nu är jag hemma från stall nummer två. Man kan säga att jag är lite lagom trött nu,hållt igång sedan klockan 7 imorse.
Jag började med att jag tog in solfari och vi gick en promenad,sedan tricktränade vi lite och sedan så provade vi spasnk skritt när jag satt på,det gick några gånger men han förstår inte riktigt vad jag vill en.
Spaenir och jag gick en lång promenad med lite fotografering. Han fick ha på sig schabrak,sån "lösjord" eller vad säger man?
Solens klippning på kroppen
Klippningen i ansiktet
det var några styckan iallafall.

/Lisa

Har du koll?

VM började 1990, och vet ni vilket land som började hålla i det? Jo, Sverige! :) Visste ni det, det hade jag ingen koll på tills min farmor visade mig var de har varit sedan starten 1990.

1990 Stockholm, Sverige.
1994 Haag, Nederländerna.
1998 Rom, Italien.
2002 Jerey de la Frontera, Spanien.
2006 Aachen, Tyskland.
2010 Lexington, USA.
2014, planeras att hållas i Normandie, Frankrike.
//Amanda

Fina bilder

Förlåt för jättedålig bloggning idag, kom precis hem från stallet. Har tillbringat hela eftermiddagen där om man säger så. Johanna knäppte av massvis med fina bilder på mig och hjärtat, som om jag inte hade nog med vackra bilder redan! ;) Ni ska få se sedan!
Smakprov... ♥

//Amanda

otur varje gång

Det är så jobbigt,varje gång nästan så glömmer jag minneskortet! Tur nog så hade anna med sig sin kamera (en lika dan som mig) så jag använde den. Det gör också att ni inte får se bilderna än,det är lite tråkigt.Trodde det skulle ta längre tid borta hos anna men jag är ju hemma nu så ska ta halv två bussen till stallet och kommer hem sent ikväll. Ska ta en runda ute med solfari,blir nog barbacka,bara skritta lite. Tar nog med mig kameran. Sp ska jag nog träna lite i ridhuset. Solfari slipper ridhuset idag för att sofia ska rida honom imon där så inte kul att gå där varje dag.

/Lisa

Spaenir

/ Lisa

Hello

Godmorgon!
Just nu är vi hemma hos Johanna, eftersom vi sov där. ;)
Håller på att fixa lite bilder från igår, tror det kommer upp ett inlägg med bara Duva och ett med bara Rasmus. Men håll utkik så kommer de så fort vi kan, troligtvis ikväll redan.
Idag tror jag kameran åker med igen, ska släppa Rasmus i paddocken och jobba honom där. Kanske först longera honom.
Bild från igår, var ju lite svårt för Irma att ta bilder eftersom det började bli mörkt, så hon fick ta med blixt. Men några blev riktigt fina. :)
//Amanda

Ny designe på G

Jag sitter och grejar lite med en ny desige. Dock kommer den inte upp en,för att på lördag nästa vecka ska mamma följa med mig ut i stallet och fota mig och solfari (det kanske jag redan har skrivit?) så har vi bilder till header,amanda och irma tog ju säker massor utav fina bilder idag också.

Imorgon så ska jag med Anna till hennes medryttarhäst Montana,åå va längesedan jag träffade henne nu! Jag ska fota dem två,åå va kul! Sen på kvällen ska jag ut till solfari med pappa och ska rida eller markhantera,får se om det är någon i ridhuset eller inte. Spaenir kanske jag bara longerar lite snabbt.
Finis


/Lisa

En till i stallet

Det kommer att vara en tjej som hjälper mig med solfari och spaenir,vi ska turas om om solfari och spaenir. Så kommer vi göra mycket saker tillsammans. Träffade henne idag,hon heter Angelica om jag minns rätt (suger på namn) och hon är runt 20 och super trevlig verkligen,hon hjälpte mig att fota SP litegranna,var även med mig när jag hoppade och hjälpte mig av med täcket och lite sånt. Hon kommer hjälpa mig att rida igenom Solfari i dressyren några dagar i veckan,hon kommer även att hjälpa mig med tips osv. Så kommer bli som lektioner,hon har ridit i tio år så det är ju jätte bra!
Jag fick väldigt mycket beröm när jag visade henne hur jag jobbar spaenir och när jag hjälpte henne med att tränsa,han blev rädd om öronen och hon fick inte på det så jag hjälpte henne över med tyglarna sen så var jag bara med så att spaenir fick känna sig trygg,eftersom det var andra gången hon träffade honom bara. Så hjälpte jag henne med longeringen lite och hon ville veta vad jag använde för ord och lite sånt :)
Hät är några bilder .
Oj glömde beskära den
/Lisa

Hoppning

Hoppning var både bra och dålig,trots att jag var påväg av.

Vi hade banhoppning,det gick rätt så bra. Tog inte nöjd med min sitsa alls. I varje hinder så kändes det som om han skulle stanna,jag tvekade även mycket. Vi hoppade från 30-60. Det var jag som bad honom sänka ett till 30. 
Så hoppade vi en bana med fem hinder. Dem första var en en kombenation med en bom innan och efter.
Det är ett galoppsprång emellan bommen och hindret.
Det var på kombenationen jag var på väg av,då han tvekade lite på första och sedan gjorde ett jätte hopp så jag tappade stigbyglarna och han var så pigg och saktade inte av så jag fick hoppa det andra hindret utan stigbyglar och sedan flög han åt sidan av ngn anledning. Men det var på hindret efter kombenationen som jag bad honom sänka,han ville inte första haha. Men jag sa att jag ville ha ett lite lägre hinder. Men han höjde sen tillbaka.
Sista rundan gick bäst. Alla andra sa att den var finast också och det känder riktigt bra!
Solfari var rakad nu också,snygging verkligen!
Såhär såg han ut,fast tog av ländtäcken när vi började hoppa eftersom det var såpass varmt. Och så hade han inte tröjan då xd.
/Lisa

Sover hos J...

Sover hos Johanna inatt, Irma med. Så jag åker ganska snart, så hinner tyvärr inte uppdaera mer! Kram
Underbar bild på finaste ekipaget. :) Irma tog alla bilder på mig, och tvärtom. Tack Irma för jättefina bilder! ♥

//Amanda

Ett litet smakprov...

resten av bilderna kommer imorgon. :)
//Amanda

hittade några gamla bilder på solen.......

//Irma

Bildbomb på G

Smakprov från idag. :) Många fina bilder blev det, här kommer en på Irma och Duva.
//Amanda & Irma

oj vad dem bloggar

Haha,såg nu att amanda oh irma har ju bloggat massor,men jag har legat och sovit. Men nu är jag vaken och ska fixa mig. Sedan tar jag bussen till stallet. solfari är klippt nu ocks¨å :)
Hade velat ta 12 bussen men hinner inte det. Tar två bussen och hoppas på att jag hinner fota lite,hoppträning börjar vid halv fem.
Jag kan inte göra tidsinställa idag,men jag hoppas att det går bra ändå och att Amanda och Irma har tid till att blogga.
Vi kör på hansboschabraket idag!
/Lisa

Vi är med och tävlar

Om du vill vara med klicka här !

Nu drar jag till Irma

Nej, asså massa tid har gått och jag har inte gjort något alls. Nu drar jag till Irma, klart kameran åker med! :D Ska försöka få massa härliga vår bilder på fina ponnys.
Måste bara ladda upp världens mysigaste bild på Rasmus. Fick den tidigare idag på FB av Rasmus förra ägare Moa, så det är nog Moa som tagit bilden. Så himla härlig bild, på världens finaste ponny! Är så glad att just den familjen hade han före oss, han kunde inte haft det bättre!

//Amanda

Godmorgon

Vaknade för typ en timma sen det är väl typiskt att man ska vakna ap tidigt så är man ledig.
Idag tror jag nog att jag rider ut i det fina vädet för jag orkar inte tjafsa och hålla på idag, hahaha hon är ganska jobbig i padocken om man säger så. ;) Tror den största delen av dagen kommer tillbringas i stallet.
//Irma

Godmorgon

Godmorgon!
Har varit uppe ett tag nu, inte gjort något alls. Ska försöka rida ganska tidigt idag, eller ja, tidigt och tidigt, förmiddag iallafall tror jag. Ska cykla upp till Irma runt halv 11 eller något tror jag. Annars händer inte så mycket idag, kanske sover över hos Irma eller något, I hope so!
Uppdaterar mer sedan, hejdå! :)
//Amanda

Småbloggar bör lyftas fram

Jag är lite trött på att vi med mindra bloggar bara flyter runt i mängden. Alla skvallerbloggar handlar om större bloggar och oftast saker man redan vet. Jag själv tycker det är mycket mer intressant att för höre lite saker om bloggar som man inte vet vilka det är. Nu säger jag inte att alla småbloggar ska upp på skvallerbloggarna,men iallafall att vi visas. 
Liksom,jag bryr mig inte om Linn ollson har glömt att stoppa in stropparn? Eller att hon har stygbygeln långt in? Eller att dressyrmupparna har ny designe? Jag vill hellre se bloggar som jag inte vet vilka det är,att dem har ny designe,att dem får hem en ny häst eller ponny. Ni förstår vad jag menar. Tänk vad många mindre bloggar det finns som totalt klassar ut dem större bloggarna!
/Lisa

Har ju glömt att nämna denna bloggen

http://enewe.blogg.se/ som har startat upp igen och är helt klart min favorit blogg och har följt den väldigt länge. Hon som kriver heter Evelinn och har en Connemara valack,som är väldigt ung. Träning och tävling,hon rider grymt bra tycker jag själv och ligger bland mina förebilder,tro det eller ej. Men tycker hon gör ett grymt jobb med sin ponny,det var faktigt RB som han kallas som fick mig att verkligen tok älska rasen connemara och nu är jag fast vid dem!
http://enewe.blogg.se/
bild från hennes blogg,så kom igen ta och följ hennes blogg!
/Lisa

Hur vi såg ut idag...

Såhär såg vi ut idag. Hade ingen direkt matchning, bara mest blått med lite rosa som bröt av. Tycker Rasmus blev super tjusig i tränset, vackra häst! :) Det passade mycket bra men är väldigt stelt nu eftersom det är nytt.
Rasmus:
Sadel: Santa Cruz
Träns: Vet inte märke, mäss-in-köpt
Benskydd: Vet inte här heller, köpta på Sadelkamma´n
Schabrak: Jacson
Jag:
Stövlar: Pioneer
Ridbyxor: JW
Tröja: KL
//Amanda

Elvis

Såhär snygg var ponnyn efter jag hade tagit ut knoppen i pannluggen igår. Jo, lite Elvis Presley får det allt va! ;)
//Amanda

Hemma nu

Hejsan nu är jag hemma,vi åkte och pratade med sofia efter redovisningarna också. Men det är inget jag vill ta upp i bloggen.
Nu sitter jag och äter B&J och dricker cool samt läser massa utav era bloggar och andras,hoppas att min lillebror aldrig kommer hem så har jag dator.
Imon drar jag till stallet och har hopplektion. Det är nice. Nej nu ska jag fortsätta med att ladda upp lite bilder :)
/Lisa

Hejsan fina ni

Hejsan!
Har nu varit i skolan för andra gången idag, redovisat samer för intresserade personer. Haha, nejmen skämt åsido, vi gjorde inte så mycket. Gick poängpromenad, vilket var ganska roligt iallafall.
Tog lite outfit-bilder på min och Rasmus idag, de kommer snart upp. Ska bara kolla klart på Top Model Sverige först! ;)
Imorgon är vi då lediga eftersom vi var i skolan idag, på kvällen då. Tänkte ladda upp kameran och göra en riktig fotobomd med Irma, dock har jag inte kollat med henne än, men det vill hon säkert. :) Så imorgon hoppas jag på riktigt fina bilder att bjuda på!
It´s always okey in the end. And if it´s not okey, it´s not the end.

//Amanda

bilder






Mitt lilla mumintroll!♥
Även hittat dressyrtränare så förhoppningsvis hinner vi med några tävlingar,ska se till att ta grönt kort och fixa allt sån nu också :)

/Lisa

Skolan slut, check

Gaah, jag och Irma hade jobbat med vårat arbete hela dagen. Och nu, sista lektionen försvann det. Vi fick göra om det hela på en plansh. Inte världens finaste men dock den mest kreativa.
Nu ska jag snart åka till stallet, kameran åker med.
Rensa tankarna, gör man alltid bäst på hästryggen... ♥

//Amanda

cha cha bloggen

Oseriös överskrift.se. Just nu har vi lektion och jag och Amanda jobbar med Samer det är riktigt trökigt (very important information).
Efter skolan ska jag till frissan och Johanna ska med, och sen ska jag tillbaks till skolan för vi ska redovisa den himla Same grejen så det blir ingen ridning för mig idag. :)
Johanna hälsar till er alla att ni är fårskallar, hahaha.. ja vi är lite flummiga
.
//Irma

Solfari igår

Lånar sannas dator och bloggar lite.

Igår blev det lite dressyr,tricktränade honom lite också.
Men vi skulle jobba på att få in en riktigt stark trav i honom,och i blrjan var han väldigt springig och pigg och lyssnade inte och gick med huvudet upp i vädret. Sedan när jag fick mjukat upp honom och ridit igenom honom så gick han riktigt fint. Hade inte tänkt jobba med galoppen alls men var tvungen att känna igen honom lite kände jag. Så jag tog först en galopp och han var väldigt tittig och het,men så bytte jag varv och hans galopp vad underbar,väldigt stark med mycket inergi men jag kunde lätt ta tillbaka honom. Och han lyssnade,visst han stretade lite emot när jag ville in på volten men det gick,och så tränade vi på att snabbt byta galopp alltså,galopp-trav-galopp,så gjorde en snett igenom i galopp,saktade av till trav och bom,galopp igen. Han blev lite irriterad att allt gick så fort först men sedan fick han in det.

/Lisa

Ingen jeansjacka idag...

Inget fint väder, ingen jeansjacka. :( Jaja, kanske sen. Imorgon är vi lediga och på måndag och tisdag har vi studiedagar, snacka om gött! Litet minilov typ. Ska bli skönt att få rida på dagen och kunna rida riktigt ordentligt. Idag ska jag rida i paddocken, få det att släppa. I tisdags gick det ganska bra, men i traven blev han inte riktigt så fin som jag ville ha honom, men galoppen gick bättre än väntat.
På söndag så blir det dressyrträning, förhoppningsvis går det bra.
Vi joobbade med att göra reklambilder på en lektion. Haha, snygg bild eller? ;)
//Amanda

ridskolan & barbacka på Duffen

Hellu! Kom hem ganska sent igår så han inte blogga, men jag red iaf på ridskolan igår på en häst som heter Rainbow, det gick sådär han var väldigt tjafsig i munnen och drog tyglarna ur händera på mig stup i kvarten. Vi tränade på förvändgalopp och själva övningen isig gick bra. ;)
.
Jag fick skinda mig ganska mycket igår med Duva så jag red barbacka och det gick bra... eller ja, det bror på hur man tänkermen hon slängde inte av mig iaf så då får man väll vara nöjd! :)
.

//Irma

RSS 2.0