Hiss!

Är inte den här så fruktansvärt snygg? Dock är priset lite mycket för min smak... Men ja, STOR hiss!

Spännande!

Sitter nu hängande över datorn och letar fakta om Rasmus föräldrar, spännande! Hann tyvärr inte få upp det idag! :(


Rasmuus

Nu funkar internet, eller för en stund iallafall. Det är något med internetet så vi får använda någon "sticka" eller något men snart kommer nog tyvärr min bror, så mer uppdatering sen när han lämnat ifrån sig datorn igen!

Först var jag i stallet en stund, åkte sedan till min lillasysters uppvisning, gulliga var de! Nu sitter jag hemma o ska snart göra lite läxor, wihoo! Lite småsöta bilder kommer också sen, några på Rasmus o Duva. Red ut med Rasmus innan, ingen stegring eller något. Det kändes bra att vi inte behövde uppleva det dock gjorde jag ju inte något svårt eller jobbigt! Men red med graman gjorde jag allt, bara ifall det skulle hända något! ;)



Liten bild sålänge... Igga mig o händerna, tack!




Godnatt!

Det blev inget släktinlägg idag men nog imorgon! :D Kanske kan slänga med mig kameran så vi får lite bilder, kanske på Irma o Duva också då Irma ska rida henne imorgon!



Nattinatti!

Rasmus forskaren här!

Hej!
Red inte idag, kommer hem så sent o det är så tråkigt att rida när det är mörkt, hatar årstiden just nu. Även om snö o jul är grymt!
Jag sitter här och "hästforskar", försöker hitta lite fakta om Rasmus föräldrar osv. Hans pappa heter/hette (?) Cippyn red Crusader o var visst en fin allroundponny som också tävlat SM i dressyr! Hade tänkt att göra ett inlägg om Rasmus stam.

Ha det, kommer nog tillbaka ikväll, ska tjata lite på Irma nu att börja blogga, för sugen är hon allt! ;) ♥


Storm



Oj, vad det blåste idag. Vi var på "fika" hos de som äger stallet och skulle bara gå ner o checka till hästarna o ge de mat. Shit, det blåste så man nästan blåstee bort, allvarligt!
Hästarna var ganska oroliga och en hästtransport som stod där började blåsa iväg (tror inte att bromsen var i men vet inte), va förvånade vi blev och tur att pappa hade snabba reflexer och hann köra undan med bara en liten skråma. Blir det såhär blåsigt imorgon får ponnisarna nog stå inne så jag inte hittar de i Kina eller något som då kanske kan vara risken.. Hmm...
Läskigt värre!





Min busponny...

Hej!
Nu har jag kommit hem från stallet, vilken dag!
Jag har nog nu lärt mig lite att få Rasmus dit jag vill ha honom, få honom att arbeta på rätt sätt och det är då det börjar kärva till. Rasmus är verkligen värdlens snällaste och finaste på hinder, han är väldigt lydig när man hoppar men i dressyen så går det lite halft just nu... ;)
Rasmus har inte så jättemycket muskler över ryggen (i dressyren), så det är klart att han tycker att det är jobbigt att bära upp sig när det går bra. Nu använder jag ju också gramanen så då är det ju lättare för mig att komma åt honom, och också mer krävande för honom.
Idag så stegrade han ganska mycket, bockade lite och tjurade, nästan så fort jag la på skänkeln och försökte få bakbenen mer under sig. Han har liksom hittat stegringen som ett sätt att komma undan jobbet då jag kanske accepterar det lite mycket (vilket jag egentligen inte gör). Jag kanske egentligen ska se det från en annan sida också, att nu har jag äntligen kommit åt honom mer och lullar inte runt lika mycket som i början men han ska ju inte stegra. Men nu testar han på ordentligt! Grr, hmm...
Vi kanske ska ha hjälp med att jobba bort detta av min dressyrtränare eller någon annan, jag har inte lika mycket att sätta emot eller lika mycket erfarenhet som de.

Så nu har vi kommit över "smekmånaden" and the real life start, både på gott och ont!








Med rätt träning ska det nog gå bra, han är ju världens finaste ponny med ett underbart steg men som nu behöver tränas lite mer i dressyr, ja, ni fattar, detta ska vi klara älskade ponni! ♥





Check

Hej!
Igår red jag bara igenom honom, försökte öva på de saker jag tränade på dressyrlektionen. Vi har lite svårt med skänkelvikningarna, därför tränade jag mycket på att ställa honom ut mot staketet och bakdelen utanför spåret och sedan flytta. Det är lättare för både häst och ryttare att då få till en bra flyttning även om det nog är lika jobbigt.
Inga stegringar igår, yeah! Haha, nu fattar ni kanske ingenting men Rasmus har stegrat med mig några få gånger, kanske den senaste veckan. Det kan vara så att nu känner han sig hemma i stallet och hemma med mig och kanske vill testa lite hur mycket jag "tål", om man säger så. Nu har vi haft "smekmånaden" och börjar nu på riktigt!
Nästa lördag ska vi åka till Tjörn med Rasmus, vi ska se om han har någon låsning eller så i kroppen och det finns en jättebra tjej där ute som nog kan känna det och om han har det, nog få bort det också.
Annars är allt bra, har dålig internet uppkoppling idag så jag vet inte hur bra uppdatering det blir idag men ni får stå ut! ♥



Har tyvärr inga nya bilder på denna datorn!


Fredaag

Ska snart upp till stallet. Träningen igår gick bra, använde gramanen. Det var väldigt roligt, speciellt lydnadsövningarna. Idag blir väl bara en vanlig fredag skulle jag tro, hoppas ni också har det bra! ♥

Hoppryttare vs Dressyrryttare

Måste bara fråga er, hoppas ni tar er tid att svara!


Vad tycker ni om alla "fördomar" inom ridning? Typ, hoppryttare sätter sig knappt ner i sadeln, dressyrryttare lutar sig för långt bak, hoppryttare är något slarviga och dressyrryttare är pedanter?


Tycker ni att detta stämmer?




Hej!

Grymt seg dag idag, så nu blir det sova, bloggar imorgon, för nu ska jag verkligen ta tag i bloggningen igen... Eller ja, något inlägg per dag kommer det väl iallafall bli hoppas jag på! ♥
Godnatt bloggen!

Måste bara hissa en jättefin väst från Kingsland, tycker alltid att de har väldigt snygga västar... :)


Lisa!

http://solfaris.blogg.se/! Kolla denna bloggen! ♥ Kan ju ta o säga att Lisa är nog bästa läsaren! Följer oss även om vi är något tråkiga i dessa tider, ;) Kram på dig Lisa!

Tävling! ;)

Nellie, på http://nellieberntsson.se/ (alla vet väl? ;) har en tävling, haha, varför inte?

Varför jag läser Nellies blogg.
Nellie har en blogg, en blogg som är svår att inte se upp till! Jag önskar att jag var mer modigare när jag skriver mina inlägg, vågade prata om känslor och kanske vågade ta mer plats i "bloggvärlden", det har Nellie verkligen lyckats med. Hon skriver om allt mellan himmel och jord, och fångar tusentals läsare varje dag. Hon är verkligen cool, haha, det måste jag faktiskt erkänna!
Nellies blogg är väldigt bra att inspireras av, varje gång när jag ska skriva ett nytt inlägg, klickar jag in på hennes blogg och kikar.
Det finns två sorter av avensjuka, ena där du vill trycka ner den personen för att istället få bättre självförtroende själv, sen finns det också den då du är avensjuk på personen för att du tycker att du vill vara som den, försöker eftersträva, en bra avensjuka helt enkelt. Kan säga att jag är av den senare sorten mot Nellie!
Nellie har VÄLDIGT fina ponnis, alla med en sådan uttsrålning och glädje. I varje text hon skriver finns det lixom en mening bakom varje ord, därför är det alltid så starkt att läsa det hon skriver.
Nellie, det stod att man skulle skriva varför man gillade din blogg, nej, gillar den inte, älskar den! Jag o min kompis började nästan lipa när du ett tag tänkte lägga ner bloggen... Gör inte det, beacuse U rock girl!



Nu vet alla varför jag läser hennes blogg, grym tjej, grymma ponnis, grym blogg! ♥
Hoppas du ser detta Nellie!

Hej

Hallo!
Shit, va kallt det är?! Idag i stallet så domnade hela jag bort liksom. Tårna, fingrarna eller fötterna, kändes inte överhuvudtaget. Haha, fult värre.
Hoppning igår, något fail då jag trillade av menmen. Annars bra lektion!
Jaja, tjo! ♥

Liten check att jag lever ;)

Hej, tänke bara skriva en liten check om mig & Rasmus, bara så ni vet att jag inte riktigt kan släppa detta...
Jag och Rasmus tränar nu för hopp- och dressyrtränare. Det går riktigt bra faktiskt, även om vi får kämpa en del med dressyren som inte är våran starka sida direkt. Hoppningen går bra, vi tränar på tisdagar, och har börjat komma igång ännu mer. Synd är det att det inte är några tävlingar nu, när allt flyter på. Alltså är jag riktigt taggad att komma ut på tävlingsbanorna till våren igen.

Snart är det ju jul, och också nyår, och jag vet precis vilket nyårs löfte jag ska ha minsann! Till våren ska jag komma igång med att ha en liten bok där jag skriver ner pass, utvärderingar, funderingar, ni fattar, hästrelaterade saker helt enkelt.
Vill bli mer "seriös" med min ridning. Veta innan veckan börjar vad jag ska göra de olika dagarna. Ha utvärderingar på ridpassen, så jag kan gå tillbaka och kolla om något inte funkar längre. Lägga upp ridpassen och ALLTID ha en specill övning att träna runt. Som ryttare skärper du dig mer om du tillemempel bestämt att just idag ska du öva på galoppfattningar.

Skolan är bra, lite kaos ibland bara, haha. Nejmen det går bra. Kanske ska komma igång o blogga lite igen, men när jag känner för det, när jag har tid. Hoppas att jag hittar tillbaka till blogglusten igen!
Kramisar! ♥

Var bara tvungen!

Så gulligt att lite folk fortfarande är inne och tittar! Haha, sötnowsar... (dock är jag nu också avslöjad med att jag inte kan hålla mig borta från bloggen direkt...)

RSS 2.0