Hoppträning utvärdering

Igår var det ju hoppträning...
Uppvärming
Vi började med att jobba de på volten samtidigt som man bara skulle skutta över några små sockerbitar. Rasmus var lite tjafsig i munnen och ville först inte riktigt släppa efter. Fick också försöka få in och igång hans bakben som inte riktigt ville jobba som jag ville.
Efter ett tag släppte han i innersidan och vi kunde börja jobba på rikigt. Efter det utökade hon volthinderna till två till, så det stod en vid varje vändpunkt. Det var lite svårare då de skulle komma nära och inte hoppa av för tidigt eller bli starka och snabba efter hinderna. Det fick vi jobba lite mer med eftersom Rasmus ville dra efter hindrerna och blev lite tjafsig då med. Men efter några varv kom vi in i rytem  och det gick mycket bättre.
Banhoppning
Sedan hoppade vi en bana på 4 hinder. Jobbade mycket med att fortsätta jobba hästarna och få en jämn, stadig galopp som inte ökade eller tappade studs. Rasmus var mycket lättare då och fick unnder sina bakben riktigt bra sista rundan! Rasmus som annars hoppar på fart och gärna vill dra hoppade endast på styrka, yeah, det är dit vi vill komma! :D
Blev inga bilder då vi var lite sena, så kameran hängde inte med... :( Men det får bli bilder från dressyren idag! :)
//Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0